Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri kismamik fórum

Győri kismamik (beszélgetés)

817. hangya81 (válaszként erre: 815. - Nita081)
2011. jan. 2. 17:47

Szia!

Köszi a gratulációt:)Holnap lépek a 38.hétbe.

Én már nagyon közel járok:DJanuár 23 a kiírás szerint de lehet nem húzzuk ki addig,mert nekem már a 35.héten voltak joslófájásaim.Bár a doki szerint kihúzom:)

816. Nita081
2011. jan. 2. 17:21
Mira, Hvram! Holnap jössz, jöttök szülésfelkészítőre? Ditti Te?
815. Nita081
2011. jan. 2. 17:21

Sziasztok!

Hú mennyit írtatok:-)

Mi kedden lépünk be a 31. hétbe. Mira, Ditti! Nekem is zsibbad este a kezem, főleg, ha oldalamon fekszek, arra ébredek, hogy mozgatni alig bírom, szerintem ez a terhesség vele járója, főleg így a vége felé. Nekem már a zoknim benyomódik, egy kicsit én is vizesedhetem, bár a kezem az nem dagad be. De....egész éjjel nem alszok. Én annyit járok pisilni, hogy szörnyű. És nem tudok visszaaludni, csak forgolódok össze-vissza. Ilyenkor gondolkozom és én is aggódok, kezdek egy kicsit félni, hiszen még két hónap és hat nap pontosan március 8-ig. Én is nagyon félek a koraszüléstől, főleg mióta e-colit találtak a váladékban. Én is úgy érzem előbb fog jönni, de ez úgy látszik összes kismamiban felmerül. A 37. hét után már jöhet. Nekem ma is fáj a pocakom én is magnéziummal nyomatom magam. Egyik este meg képzeljétek, úgy eldeformálódott a pocakom, kidugta a kis drága valamijét a jobb oldalamon és olyan dudros lett:-DD a másik meg lapos:-DD meg is ijedtem, hogy ez így fog maradni...:-DD

Én holnap megyek be a táppénzes papíromért a terhes.g.-ba. Remélem időben végzek majd.

Ditti én is 11-én megyek a Busznyákhoz:-) Te hány órára?

Hangya, üdv köztünk:-) Hány hetes vagy? Gratula a kislányotokhoz.

814. judit8103 (válaszként erre: 810. - Hangya81)
2011. jan. 2. 16:09

szia

igen első baba

813. Dittti
2011. jan. 2. 14:44

Most rám hoztad a frászt ezzel a zsibbadás és terhességi mérgezés miatt. :-) Biztos, hogy nem vagyunk aggódóbb és nyafogósabb kismamik, mint az átlag. De tény, hogy ha még ötször szülnék az életbe, akkor is ugyanígy, hanem jobban aggódnék (mivel akkor már tudom mi mivel járhat)! Kedden leszek 25.hetes. Egyik legnagyobb félelmem egyébként bevallom a koraszülés. Ez szerintem a vérzésemnek tudható be 16 hetesen, de borzalmas érzés. Már húzom a strigulákat, hogy mikor érjük el azt a hetet, amikortól ha meg is születik, már nagy baj nem lehet. Nem hittem, hogy ennyi aggodalom kijön rajtam. így amikor a félelmeidről mesélsz Te vagy egy másik mami abszolút együtt érzek. 11-én megyek vissza én is Busznyákhoz és akkor megemlítek neki minden nyavajám. Kicsit talán elkuncog a felesleges félelmeimen, de az legyen a legkevesebb:)

30.hét...óó...de jó is lenne már!! :))

812. hangya81 (válaszként erre: 817. - Dittti)
2011. jan. 2. 14:40

igen egy kiadós fogfájás tényleg sokkal rosszabb:)

Ne izgulj ki lehet bírni:)

És olyan jó amikor megszületik,és megfoghatod!!!!:)

Köszönöm aranyos vagy!Igen kicsit nehezen mozgok azt szoktam mondani olyan vagyok mint egy partra vetett bálna:)))

A bordáimat rugdalja állandóan és már nehezen fér el.

811. Mira81
2011. jan. 2. 13:41

Ditti, szerdán töltöm a 30. hetet. Persze sokan mondják, hogy mit akarok, ez már tényleg az utolsó időszak és ilyenkor jön elő minden, de tudod, nem magam miatt aggódom állandóan....igyekszem mondjuk nem olvasgatni neten semmit, mert már a terhességi mérgezéstől elkezdve mindent ráfgonak erre a kézzsibbadásra is. Én arra gondolok, hogy picit elkezdtem vizesedni és lehet, hogy a szövetek nyomnak valami ideget, vagy izületet nem tudom. Nekem inkább az izületeim fájnak, de képzeld, csak a kezemben a csuklómig. Éjjel jön elő, napközben, ahogy mozgatom, meg használom őket, akkor semmi. Ugyan nem a Stummert, de egy pesti szülészt kérdeztem erről, azt mondta valami idegrendszeri dolog, most gyakrabban szedem a Femibiont, amiben van B1 vitamin, állítólag ez jó rá. De azért persze megemlítem majd a következő kontrollon, mert azóta állandóan vizsgálgatom magam, de a lábaim, bokám nem vizesednek, ugyanazokat a cipőket hordom, a zoknik nem hagynak nyomot a bőrömben. A vérnyomásom 102/60 volt épp az előbb, tehát még arra se foghatom, állandóan mérem.

Szerintem igazad van, ez is egy apróbetűs rész :) A barátnőmnek a talpában nyomódot valami ideg, ő meg ott érezte ugyanezt.

Nekem vannak éjszakánkánt kisebb méhösszehúzódásaim, Stummer szerint a 20. héttől ez normális, nem is fájnak, csak érzem, de pár másodperc alatt ahogy jönnek, el is múlnak és nálam is gyakoribbak akkor, ha megerőltetem magam, vagy több mindent csinálok, mint amennyit bírnék. Magnéziumot meg lehet nyomatni, nem árt, de nem hiszem,hogy a Te keményedéseid problémásak lennének, azért már Te is jóval túl vagy a felén :-)

810. Dittti
2011. jan. 2. 11:33

Mira..ez a kézzsibbadás dolog ez nálam is dettó. Kb egy vagy hét hete kezdődött és már annyitól is előjön, ha 5 percnél tovább tartom a fülemnél a mobilom. Nem tudtam, ez minek tudható be, de akkor ezek szerint ez is egy újabb apróbetűs részben leírt mellékhatása a várandósságnak :)) Nekem is sorra kezdődnek ezek az érzések. naponta tizennyolcszor váltakozik az öröm és a depresszió. Rossz álmaim is vannak, olykor hasba lőnek máskor hasba szúrnak. És valahogy van egy megérzésem is. Méghozzá, hogy Noel nem áprilisban fog érkezni, hanem még márciusban. Eddig is sokat volt ez eszemben, de ahogy közeledünk a NAGY naphoz, egyre jobban biztosabb leszek benne. Lehet csak paranoia, de lehet ez már egy anyai megérzés. :))

Éppen egyébként vonaton ülök, debrecenből tartok győr felé..nem piskóta utazás vár még rám. Nektek jó pihit mára, én azt hiszem a mai magnézium dózisom meg kell hogy emeljem az utazás miatt. Egyébként mostanság egyre gyakrabban fáj és keményedik a pocakom. Érzem, ahogy összehúzódik a méhem, ha nagyon fáradt vagyok. Pl szilveszter éjszaka voltam így. Aznap 6 db magnerottal feküdtem le aludni!

Mira Te hány hetes is vagy pontosan?:)

809. judit8103 (válaszként erre: 808. - Hangya81)
2011. jan. 1. 16:13

szia

én junius 28-ra, 15.hétben vagyok.nagyon szorítunk majd neked!!És mi lesz fiu?lány

808. hangya81 (válaszként erre: 807. - Judit8103)
2011. jan. 1. 14:04
Szia!Mikorra vagy kiírva?Én most 23.-ra,már nagyon bevagyok tojva:-))))
807. judit8103 (válaszként erre: 805. - Hangya81)
2011. jan. 1. 13:22

szia

üdv köztünk.én nem oltatom magam.

806. hangya81 (válaszként erre: 784. - Mira81)
2011. jan. 1. 12:24
szia!:)Látom te sem vagy oltáspárti.Hát én sem de ettől a nyanvadt vírustól húzom a valagam!Szóval közületek senki nem oltat?
2011. jan. 1. 11:42
Sziasztok!:)Most találtalak benneteket.Én is győr ikörnyéki vagyok csanaki:)
804. Mira81
2011. jan. 1. 11:00
Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!!! :-x
2010. dec. 31. 11:58

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

802. itioti
2010. dec. 31. 11:48

Hali Csajszik!

Nagyon BOldog Új Évet kívánok nektek és családotoknak!!!!!

Szerintem mindenkinek meglesz:-)))

Puszi!

801. Maszat84 (válaszként erre: 795. - Dittti)
2010. dec. 29. 21:47
Hát igen tényleg baba és család függő.Barátnőm első babája 5kg volt a második 2740g!Végig azt mondták neki milyen nagy,aztán én adtam neki az 50es rucikat!De tényleg nem érdemes semmiből se sokat venni!
800. Dittti
2010. dec. 29. 20:01
Nita, én is a netről "gereblyézem" össze a Noel legtöbb dolgát. Leszámítva a kis ruhákat, mert azt nővérem egy éves kisfiától megörököltük és a nagymami is elég aktív a ruhavásárlásban :)) Kaptunk nullás bodykat a héten, újonnan volt 3 darab 1300 Ft. De én a turis ruhákat is örömmel rá fogom majd adni :) ami a babakocsit illeti, igazatok van, már én is kiszemeltem ugye a mienkét :) És millió más dolog van, amit be tudunk olcsóbban szerezni újonnan is.
799. Nita081
2010. dec. 29. 18:22

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek.

Mi ma voltunk bababoltban. Vettünk textilpelus, fürdőköpenyt, kisollót, kis fésűt..., vízhőmérőt, hát egy vagyon ,alig vettünk valamit máris 12000 Ft.-ot ott hagytunk. És kell még egy csomó minden.

Képzeljétek találtam egy szupi babakocsit a tesz-veszen. jövő hét hétvégén megyünk el érte Bp-re. a Bolti ára 90.000 Ft. És alig használtan, az összes hozzávalóval 40.000 megvettem. Multifunkciós.

Mira! Én jövő hét hétfőn megyek be a táppénz miatt, remélem én sem várok majd sokat.

Szerintem is inkább a 62-ből legyen több kis ruha, hiszen olyan hamar belenőnek. Én kaptam egy a barátnőmtől kis ruhákat(alig használt) fele -fele arányban van 56-62 méret.

798. Dittti
2010. dec. 29. 17:05

Judit reméljük jobban leszel!

Mira, akkor még szerencséd is volt tényleg :) Nem értem engem miért tartott annyira vissza a védőnő hogy két ünnep között menjek terhelésesre. Így majd a 25. héten fogok csak eljutni, mert januárt javasolt nekem. Na de lényegtelen már.

Debrecenben hideg van és sok hó..lehet megint korcsolyáznom. Annyira nem bírok a havas csúszós úton járni, mindig begörcsöl tőle a hasam alul. Gondolom mert igyekszem magam tartani. Vagy nem is tudom miért.

pápá

2010. dec. 29. 14:30

sziasztok

Nemtudtam bemenni a rendelőbe, mert nagyon rosszul voltam, fájt a fejem, derekam.alig bírtam menni.holnap már be szeretnék menni, remélem jobban leszek. Puszi mindenkinek.

796. Mira81
2010. dec. 29. 10:02

Sziasztok!

Köszi Ditti, megvan a papírom, 1 óra ücsörgéssel megúsztam :), még boldog is lehetek, mert tömegnyomor volt, de a 2-es rendelőben gyorsabban ment a dolog, ott szinte minden második ember csak papírért jött. Én úgy láttam, még labor is van, mert csomóan ültek ott is, fogták a vattát a karjukra és ott volt a két nő is, akik vért szoktak venni, szóval szerintem teljes gőzzel "üzemelnek".

Nita! Tényleg nem kellett semmit vinnem, csak a kiskönyvet, megnézték, járok-e terhesgondozásra, majd kérdezték, hogy akkor melyik naptól kérem a táppénzt és már adták is a papírt. Két-három hét múlva újra kell mennem és akkor hosszabbítanak. MOst egyébként a Bodai volt, nem a Lendvai szerencsére :), ő még pár szót el is beszélgetett velem.

Hát, ami a ruhákat illeti, ez valóban nehéz. Mi vettünk 56-osat is, és 62-ből is van pár, talán minden méretből 4-4 darab eddig, de nem tervezem, hogy sokkal többet vásárolnék belőlük. Van ebből a két méretből kombidressz, rugdalózó, kis pólók, aztán ennyi. Nekünk a bababoltos nőci se javasolt többet, biztos igazatok van, akinek van tapasztalata, én attól elfogadom.

További szép napot Nektek!

795. Dittti
2010. dec. 29. 09:44

Helló Maszat!

Ez nem beleszólás, csak hozzászólás. Igazad van neked is, hiszen ha korábban érkezne a babánk nekünk is szükségünk lenne kisebbre is. De ott van tesóm példája. 40.hétre egy 56 cm 5kg-os kislányt szült, akinek szükséges sem volt 56 ruhákra, egyből 62 mérettel indult:) Szóval ez baba és család függő. Nálunk "nem divat" pici babákat szülni :)))

És ha nagy az a ruha..hát istenem, majd hipp hopp belenőnek, ahogy Te is mondtad.

794. Maszat84 (válaszként erre: 780. - Dittti)
2010. dec. 28. 20:55
Sziasztok! Bocsi h beleszólok,csak gondoltam gyakorlott anyukaként elmondom a véleményem!Szerintem érdemes beszerezni pár 56os ruhát,nekem kora babám lett ugyhogy még 50es is kellett!Ismerősök körébe is mindenki 56al kezd,az pár hétig jó,a 62es sokkal tovább!De ne halmozzatok semmiből se be,mert nagyon sok használatlanul megy a dobozba :)
793. Dittti
2010. dec. 28. 20:47

Halihó!

Na Lányok volt ma rendelés a Liezenbe? én itthon vagyok anyukámnál debrecenben és éppen a nővérem 4 éves kislánya alszik nálunk :) Ha csak ennyi gondom lesz majd a Noellel is akkor szuper lesz. egész nap kirakó, mesék, könyvek, elvan..csak éppen a szája jár folyamatosan :)))

Mira...a gyerek tényleg egy vagyon :) ez az apróbetűs leírásukban található :))

Kinek hogy telt a kari?

pápá

2010. dec. 27. 17:02
9 körül érek oda kb
791. judit8103 (válaszként erre: 789. - Mira81)
2010. dec. 27. 16:33
Én is holnap megyek oda táppénzes papírért is
2010. dec. 27. 16:32

sziasztok

Csajok.Van a héten rendelés a Liezen mayer uti rendelőbe?

789. Mira81
2010. dec. 27. 16:15

Sziasztok!

Kicsit lemaradtunk a többi fórumtól, de gondolom, mindenki pihengeti a nagy karácsonyi fáradalmakat :-), így is kell.

Nekünk a családdal telt az ünnep, hol ide-hol oda voltunk hivatalosak ebédre, vacsorára, így én csak a sütésnél maradtam, főznöm nem kellett, nagy segítség volt. Dani is kapott sok mindent a nagyyszülőktől, szerintem nagyon lelkesen vásároltak neki, megvan az első pár kék kiscipője is, valami tündéri :D

Ma Apával elmentünk a kedvenc bababoltunkba és megvettük a hiányzó dolgokat, hát, le se merem írni, mennyi pénzt hagytunk ott, de hát erre gyűjtögettünk és a rokonoktól is kaptunk rá. Nagyon édes holmikat vettünk, többek között egy kengurut is, plédeket, sapkákat, textil pelenkákat a kis feje alá, ollót, hajkefét és fésűt (nem is tudtam hogy ezek mennyire fontosak a babaápolásban), lepedőket, meg különböző babaápolási dolgokat és még törzsvásárlói kedvezményt is kaptunk, úgyhogy nagyon feldobódva távoztunk :)

Holnap be kell mennem a Liezen-be a táppénzes papíromért, remélem, nem kell majd sokat ott ücsörögnöm és várakoznom...

További jó pihenést Nektek, remélem Minden mama és baba jól van!

:-x

788. Dittti
2010. dec. 24. 19:00

Sziasztok Lányok!

Kellemes ünnepeket és mocorgásban gazdag boldog új évet minden kismaminak! :)))))

Egy hét és már azt az évet írjuk, amikor csemetéink megszületnek! :)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook