Gyömrői Tófürdő babával? (beszélgetés)
Sziasztok
Az évi 1 biztos, nem tudom hogy azon túl tisztítják-e valamilyen módon.
Igen sajnos 3 után sokan betódulnak, gondolj bele, helyieknek csak 250 Ft - az még egy népes családdal sem sok...
Mi inkább megyünk reggel és kora délután távozunk.
Sziasztok!
Mi tegnap voltunk ott egész nap 2 gyermekemmel (7-- és 4,5 évesek). Nagyon tetszett nekünk. Nagyon szép, fás a hely. Sok a parkoló hely is. A belépők is kifizethető árban vannak. És majdnem egész napon az árnyékban voltunk. Hátul alacsony a víz, nyugodtan tudtak pancsolni a gyermekeim.
Egy, ami nem tetszett nekem. Délután 15 óra után (gondolom azért mert 50% a belépő) sok volt a roma család. Nem a származásuk miatt, hanem azt hogy ruhástól (gyerekek, nők és férfiak) fürödtek a vízben. Megkérdeztem a főfelügyeletet, miért nem szól nekik, mert nekem kellemetlen volt velük együtt a vízben lenni. Hiszen ez nem mosoda és talán nem illene a nyilvános helyen kimosni a ruhájukat és szaros gyermek bugyikat. Erre nekem a felügyelő azt mondta, hogy a roma nők a vallásuk miatt nem jöhetnek a vízbe a fürdőruhákban, Röhejes! 14 évesen szülni és kábítószerezni viszont lehet!
A kérdésem azt, hogy (talán tudja valaki) mennyire gyakran tisztítják a tavat? Mert szerintem évente 1 x szer, amikor annyian megfordulnak ott 1 nap alatt, ez túl kevés lenne. Előre köszönöm szépen mindenkit a válaszukat.
Szia riGatti,
Gyömrői vagyok és imádom a tavat :-)
Kérdéseidre válaszolva:
- fertőzés - ez egy természetes tó, minden télen kiszivattyúzzák a vizet és kitisztítják a tó medrét. Én jobban félnék a pesti strandoktól, ha már fertőzésekről beszélünk.
- szardíniás doboz: határozottan nem! Nem mondom hogy nincsenek, mert ez nem lenne igaz, viszont még mindig nem olyan mint mondjuk egy Palatinus. Tudsz fürdeni, úszni, pancsolni, és ha nem akarsz közvetlenül a partra ülni akkor találni fogsz jó, kevésbé zsúfolt helyeket.
- babamedence - na az nincs. A szélén pici a víz. Viszont van egy cuki játszótér a legkisebbeknek, igazi fa játékokkal.
- kevés árnyékos hely - ellenkezőleg! Körben hatalmas öreg fák vannak, van árnyékos hely bőven! Én sem bírom a napot mióta terhes vagyok, mi midig átmegyünk a hátsó részre (majd ha ott vagy látod hogy mire gondolok), ott felmész egy pici dombon, és ott teljes árnyék van - plusz kevesen vannak mert a sok napimádó lent marad a víz mellett közvetlenül.
Ha van még kérdésed írj rám akár priviben is, szívesen válaszolok.
Azt nem hinném, hogy összeszed valami fertőzést, legalábbis nem nagyobb ennek a veszélye, mint máshol.
Az tény, hogy sokan vannak, medence nincs, és nem túl sok az árnyék.
Pár órára mennétek? Mert gondolom nem egész napra akartok kimenni a gyerekkel.
Van egy jó bár benyúlva a tóba, vízibicikli, sportszerek stb.
Amúgy igen, ez egy természetes tó.
Szia! Annyit tudok, hgy termeszetes tavacska es tavaly mikor ott jartam, tisztanak tunt. En kismama vagyok es sogornom az egy eves kisfiat vitte a minap hasonlo vizhez.
Ahogy belelepsz,asszem teridig er es valoban nem tul sok az arnyekos resz. Haaaat, pici babakat nem magyon lattam ott anno, de az s lehet,hogy nagyon elvezni fogja...
Sziasztok. El lettünk hívva vasárnap Gyömrőre fürcsizni egyet, és vinnénk a 11 hónapos gyerkőcünket is.
Aggályaim:
- összeszed valami fertőzést
- szardíniás doboz effektus
- nincs babamedence
- kevés árnyékos hely
Ha jól látom ez egy természetes tavacska? Vagy hogy kell elképzelni. 3 - 4 éves koromban jártam ott, de csak arra emlékszem, hogy anyukám fog a kezében, mert nem ér le a lábam. :)
Valaki, valamiféle tapasztalattal hozzá tudna szólni a dologhoz?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Nem értem miért, a babával a pocakomban elhagyott!
- 14 hónapos kisfiúnknál szeretnénk elkezdeni az angol tanítást-tanárhoz hordanánk, másik 2 babával egyszerre. Szerintetek jó ötlet?
- Akik már majdnem egy éve próbálkoznak a babával.......
- Egyedülálló nő és babavállalás nem hagyományosan
- Hogyan győzzük meg apát a babavállalásról?