Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsó leves recept

Zöldborsó leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldborsó leves hozzávalói:
Kb.fél kg zöldborsó,(lehet friss,fagyasztott vagy konzerv),
2-3 db sárgarépa,delikát vagy só,
nokedlihez:2-3 tojás,liszt,só.
rántáshoz:kb.2 k.liszt,pici olaj,p.paprika.


A Zöldborsó leves elkészítési módja:
A z.borsót delikátos,vagy sós vízbe felteszem főni,majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát.Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítem a rántást kb.2 k.lisztből kevés olajjal,ha megpirult,pici p.paprikát adok hozzá,és besűrítem vele a levest.
A tojásokból a liszttel,pici sóval a szokásos módon nokdlit készítek,és beleszaggatom a levesbe (aki akarja külön is kifőzheti enyhén sós vízben),és ha a nokedli puhára főtt,elkészült a leves.
Ha konzervből,üveges borsóból készítem,akkor előbb a répát megfőzöm,beleszaggatom a nokedlit,majd a rántás jön,és csak utólag adom hozzá a borsót,mivel már meg van főve,hogy ne főjjön szét.


Szinte mindenki szereti ezt a könnyen elkészíthető,tartalmas levest.

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. nov. 4. 08:52

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook