Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyökérkezelt fog hónapok alatt sem gyógyult, gennyedzik. fórum

Gyökérkezelt fog hónapok alatt sem gyógyult, gennyedzik. (tudásbázis kérdés)


23. Guruljka (válaszként erre: 22. - 0adc8842b1)
nov. 10. 16:20

Nem pont az ideg van gyulladásban. És nem lehet az ideg kiölése után rögtön tömni. Itt jól leírják.


[link]


Hogy a gennyes fogat nem lehet lezárni, az evidencia. Az is, hogy a genny kiürítése még nem jelenti, hogy nem gyűlik meg újra, szóval a tömés tényleg csak a kezelés lezárása legyen.

22. 0adc8842b1 (válaszként erre: 17. - Guruljka)
nov. 10. 16:02
Nem igaz. Az ideget kiölik és a gennyes ideg megszűnik. A gyulladás a fog gyökerétől ered. Ha az ideget kiölik utána tűvel kitisztítják és belehet tömni. De gennyes fogat tilos lezárni, hiszen ha az feszül borzalmasan tud fájni. Nekem ezek díjmentes fogkezelés volt és azóta sincs vele gond.
21. MenoPause (válaszként erre: 17. - Guruljka)
nov. 8. 12:20
:-)
20. MenoPause (válaszként erre: 18. - Hegyirabló)
nov. 8. 12:19
Menj el minél hamarabb.. sajnos, a gyökértömés eltávolítása sem kellemes, és sok pénzt is kérnek érte. De nem fogod megúszni, és ne húzd el annyi ideig, hogy máshol is gondod legyen! Így is, hosszú hetek és hónapok lesznek. Gyulladás után újból gyökérkezelt fogra nekem azt mondták, hogy a koronát csak 6-12 hónap múlva tetessem fel, nehogy baj legyen.
19. Lávli
nov. 8. 11:53

Hónapok alatt?!

Akkora góc lesz belőle, hogy a szívizomra is ráhúzódhat :O

Max 2 hét után orvost cseréltem volna.

nov. 8. 11:48
Azt én sem teljesen értem, hogy ha gennyedzik a fog (és nem vagyok hülye, érzem, hogy azt csinálja), akkor miért erőltetik a letömést?! Mert akkor az lesz a vége, ami már lett négyszer, hogy megtelik lassan gennyel a fog, feszít, fáj, ez gyógyszerrel már nem csillapítható, tehát ki kell fúrni megint.
17. Guruljka (válaszként erre: 16. - 0adc8842b1)
nov. 8. 11:01

Jesszus.

Nem az ideget kell kiölni, hanem a gyulladást megszüntetni.

16. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Hegyirabló)
nov. 8. 09:32
Ha annyira fáj, akkor nem csak a gennyezéssel van baj. Sőt, az jó ha gennyezik. De "méregbe" áztatott vattát szoktak a gyökérbe teeni és nyitva ahgyni a fogat, 2-3 napig, hogy a méreg kiölje az idegeket. Mondjuk ezt fogorvosnak tudnia kell(-lene!). menj vissz, mert lassan oda lyukatsz ki, hogy kihúzzák azt is.
15. MenoPause (válaszként erre: 1. - Hegyirabló)
nov. 8. 09:11

Szia,

Nekem teljes újbóli gyökérkezelés, gyökértömés, és új korona lett a vége... és előtte egy évnyi góc a szervezetemben, vállfájdalommal, a gyökér tömött (rosszul kezelt) fog oldalán. És kb 100.000 ft extra.


Az első alkalommal nem tömték végig, maradt alatta egy üreg, ott szaporodtak fel a bacik, és komoly gyulladást okoztak (antibiotikum sem használt nekem sem). Muszáj volt újra nekifutni. Ahol másodszorra csinálták, ott profi módon oldották meg. Komoly felszerelésük volt, és tudásuk. Így is, mondták, hogy bármi lehet, meg kell nézni utána, hogy sikerült-e a tömés tökéletesen! Utánkövetni kellett. Na ezt első alkalommal nem csinálta a doki. Betömte és viszlát. Nem volt több röntgen, pedig nagyon kellett volna látni az eredményt. Ma már tudom, ragaszkodni fogok hozzá, ha hasonló helyzetbe kerülök.


Sok időm ráment, sok pénzem, és sok fájdalom volt... A dokit lecseréltem.


Sok sikert!!

14. vivo44
nov. 7. 23:10

Szia.

Volt hasonló, sőt, mint ha az én esetemet írtad volna le:-(

Már fel akarták nyitni a Mária u-ban, mikor jött egy nem magyar orvos és azt mondta, hogy "Klimicin!"

2 hétig szedtem, majd visszamentem és a gyulladás elmúlt, így vágás nélkül meg tudták oldani egy életre. (azóta panaszmentes vagyok)

13. Hegyirabló (válaszként erre: 12. - Imisz)
nov. 7. 22:32
Köszönöm szépen!
12. Imisz (válaszként erre: 11. - Hegyirabló)
nov. 7. 22:22
Sok sikert és mielőbbi teljes gyógyulást!
11. Hegyirabló (válaszként erre: 10. - Imisz)
nov. 7. 22:18
Igen, azt gondolom ezt a lépést kell megtenni.
10. Imisz (válaszként erre: 8. - Hegyirabló)
nov. 7. 22:17
Hát akkor nem marad más megoldás, másik dokit kell keresned. Ezt meg felejtsd el egy életre.
9. Guruljka (válaszként erre: 7. - Imisz)
nov. 7. 22:09
Ez nagyon értelmes terápiának tűnik. Szakkifejezések nélkül is.
8. Hegyirabló (válaszként erre: 7. - Imisz)
nov. 7. 22:08
A szájsebész nagyjából hasonlót mond, mint amit Te írsz. Hogy át kellene öblögetni, sokszor. De a fogorvos nem csinálja. Lusta? Dilettáns? Mit tegyek? Még sem oktathatok ki egy orvost!?
nov. 7. 22:03

Nekem mikor ilyen volt, nem tömte be a doki. Nyitva hagyta a fogat, 2-3 naponta kellett mennem, olyankor átmosta valami kesernyés antibiotikumos cuccal. Ez ment vagy 3 hétig, mire próba tömést tett bele Először valamilyen antibiotikumos vattával bélelte ki, arra tette a tömést. 2 hét múlva -mert nem okozott már semmi panaszt, nem fájt, nem nyomott, nem volt érzékeny-cserélte ki a végleges tömésre.


Bocs, hogy nem tudom a szakkifejezéseket :)


Szóval szerintem túl hamar zárták le mindannyiszor, nem hagytak utat a gennynek kijönni, a gyulladásnak elmúlni.

6. Hegyirabló (válaszként erre: 5. - Globus)
nov. 7. 21:41
Ja, azt nem írtam, kétszer is szedtem antibiotikumot.
5. globus (válaszként erre: 1. - Hegyirabló)
nov. 7. 21:38
Azért ha gennyes, írhattak volna gyógyszert.
4. Hegyirabló (válaszként erre: 2. - Guruljka)
nov. 7. 21:28
Volt egy csomó röntgen. Most azt mondta az orvos, hogy kisebb lett a gyulladás a legutolsó felvétel óta. De még mindig folyik a genny a fogból. Két és fél hónap után. Nagyon aggódom!
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Hegyirabló)
nov. 7. 21:24
Nekem volt, kiderült megrepesztették a gyökeret. Muszáj volt kihúzni, szerencsére nekem nem metszőfog volt.
2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Hegyirabló)
nov. 7. 21:22
Volt fogászati röntgen? Én még CT-n is megnézetném, ki ad erre beutalót vajon? (A háziorvost kérdezd meg, vagy talán az egyetemi fogászt.)
nov. 7. 21:10

Kedves Hölgyek!


Azért írok ide, hát ha valakivel történt már hasonló, és tud tanácsot adni.


Augusztus 20 környékén gyökérkezeltek egy jobb, fent, kismetsző fogat. Ez után sok panasz volt a foggal,de a fogorvosom állandóan szabadságon volt, így hét(!) különböző orvos kezelt. Letömte ideiglenesen. Két nap múlva üvöltöttem a fájdalomtól, úgy feszített. Mentem ügyeletre, kifúrták, folyt a genny a fogból. Hazajött az orvosom, megint letömte ideiglenesen, majd megint elment szabadságra. Két nap múlva megint nem bírtam, ügyeletes orvos megint kifúrta, folyt a genny belőle. Harmadszor is letömte ideiglenesen, majd negyedszer is, mindkét alkalommal kikapartam magamnak egy-két nap múlva, annyira fájt, genny persze megint folyt belőle. Közben volt egy foghúzás is. A szájsebész és a fogorvos egymás között passzolgat engem. A szájsebész szerint váltsak fogorvost, a fogorvos szerint váltsak szájsebészt. A szájsebész azt mondja, ő addig nem rezektálja a gyökércsúcsot, amíg nem panaszmentes a fog. A fogorvos azt mondja, addig nem lesz panaszmentes, amíg a szájsebész nem rezektálja. Ez a tökéletes 22-es csapdája, a saját farkába harapó kígyó.


Ma elmentem az egyetemre. Az ottani orvos másfél órát kezelte a fogat, sokkal alaposabban, mint a körzeti, olyan műszereket használt, amit a körzeti orvos a kezébe sem vett. De a fog továbbra sem jó. Érzékeny, kezd feszülni, csodálnám, ha szombatnál tovább húznám vele.


Volt valakinek hasonló? Több hónapon keresztül nem gyógyuló, gennyező gyökérkezelt fog? Minen tanácsot szívesen veszek, és meghallgatok!


Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook