Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas? fórum

Mivel jár egy gyökérkezelés? Mennyire fájdalmas? (tudásbázis kérdés)


1 2
2016. aug. 21. 14:05

ha jó a doki, és megfelelő dózisú fájdalomcsillapítót ad, akkor nem is érzed a kezelést. ha be van gyulladva, és fáj, akkor is úgy elérzéstelenítik, hogy nem szabad érezned.


én, amikor az ideghez ért a fúróval, azt hittem felugrok:) akkor adott még egy injekciót, és utána már úgy elzsibbadt, hogy semmi fájdalom nem volt.

58. 328e1b30ab (válaszként erre: 56. - 388b941089)
2016. aug. 20. 08:01
Hogy lehet 5 évig kihagyni az ellenőrzéseket?
2016. aug. 20. 08:00
Semennyire. Ha az, akkor a fogász egy kókler, a szakma szégyene.
56. 388b941089 (válaszként erre: 54. - Nimianya)
2016. aug. 19. 20:27
Orvosa válogatja. Nekem csinálták úgy, hogy utána 5 évig (!) nem mertem visszamenni a fogászatra, aztán már letört a fogamból, így kénytelen voltam megcsináltatni. Azóta tök jó dokim van, soha nem fáj nála semmi!
55. jucika33 (válaszként erre: 52. - Melinda80)
2016. aug. 19. 07:23
Nem valami humánus a fogorvosod. nekem is gyökérkezeltek már, mert fájt a fogam, de rendesen érzéstelenítették, semmit nem éreztem. Pedig az első felét a sima ügyeleten csinálták és már ott is automatikusan elérzéstelenítették.
2016. aug. 18. 19:56
Egyáltalán nem fáj,kár ráparázni,csak mentálisan kikészül az ember hót feleslegesen. Semmit nem erzel,de komolyan!
2014. aug. 12. 20:21
Kellett már több fogam is gyökérkezelni, de nekem nem voltam ilyen fájdalmaim mint amiket a korábbi hozzászólásokban olvastam. A dokim mindenről előre és menet közben is beszámolt,humorizált és már meg is volt.
2014. aug. 12. 19:52
Sziasztok!Nekem pár hete begyulladt egy fogam amiből letört egy darab. Sajnos addig húztam, amíg már annyira fájt, hogy aludni sem tudtam. Betömték, de másnapra nagyon fájt, vissza kellett mennem. Mivel begyulladt, rögtön minden felkészítés nélkül elkezdte kiidegelni. Életem legrosszabb élménye volt...Nem kaptam gyulladásgátlót, csak érzéstelenítést, de az nem hatott...éreztem, hogy fúrja az ínyemet :( A következő kezelés még rosszabb volt. Állítólag csak tisztítás, ennek ellenére érzéstelenítő nélkül nekiesett a még mindig fájó(valószínűleg gyulladt) ínynek. Lehet itthon elkezdek gyulladásgátlót szedni, mert sok kezelés van még vissza :(
2014. ápr. 7. 15:44
Bp-en keresek gyökérkezelő specialistát,kérlek írjatok,ha tudtok ilyet,előre is köszi!
50. rexi33
2013. márc. 8. 19:45
sziasztok!nekem is mindig fájt..és pedig mindig kértem érzéstelenitőt is de akkor is..és volt olyan fogam hogy kezelgették jó párszor és a végén ki kellett húzni:-(
2013. márc. 8. 14:20

Sziasztok,

Nekem tegnap volt életem első gyökérkezelése, minden írta/mondta, hogy nem fog fájni, mert kapok szurit. Kaptam szurit... Elkezdtem fúrni, hát eléggé fájt, így megkaptam a 2. szurit is, majd nagy kínlódással kifúrta, de én azt is éreztem elég rendesen, mert a szuri gyaránt ugyan lezsibbadt mindenem. Mikor elkezdte kiszedni az idegeket, életembe nem ordítottam olyan hangosan mint akkor... Ráadásul soha nem fájt még ennyire semmi mint az! az hittem ott halok meg, de jo pár mp-ig... Én nem tudom, hogy nektek hogy nem fájt, vagy hogy csinálták. De én még peches is vagyok, mert jelenleg nyitva van, de még van benne ideg. Ezért jövőhéten megyek vissza, tömetni meg kiszedni a maradékot akkor, de már most félek tőle....

2012. dec. 18. 13:32

Sziasztok!


Nekem 12 év után leesett a koronám az egyik rágófogamról, anno nem gyökérkezelték. Ha új koronát szeretnék feltétlenül kell gyökérkezelni? Nem fáj a fogam.

Mit gondoltok?

47. lolita_88 (válaszként erre: 46. - Rigoletta)
2012. okt. 24. 21:44
Hogy állsz?én is most kínlódok vele :(
2012. okt. 17. 12:16

Nekem letört egy darab az alsó örlő, tömött fogamból ami egyáltalán nem fájt. Sajnos koronát kell rátenni, mintát le is vette, rá 4 napra begyulladt, nagyon fájt, fájdalomcsillapítón éltem vagy 2 hétig.


Elkezdtük a gyökérkezelést lassan egy hónapja, de már csak ahogy a levegő érte a gyulladt részt azt hittem, hogy kinyiffanok. Nem is folytatta az orvos hanem idegölőt kaptam, és azóta 4-5 naponként járok kezelésre. Most már nem fáj, megvan mindhárom csatorna (girbe-görbe, szegény ovos ezzel is megküzdött), de a gyulladt rész még mindig fáj ha a tűvel hozzáér. Az elmúlt alkalommal nem is ment le tovább. Viszont úgy tervezi, hogy talán ma, és a jövő hét szerdán próbatömés.


A korona már megvan,és talán sikerül ma végre teljesesn kitisztítani a fájó gyökeret is.


15 évvel ezelött már volt egy gyökérkezelés teljesen panaszmentesen.


Így múlik el a világ dicsősége.

2012. okt. 4. 09:03
Nekem az első kezelést érzéstelenítéssel csinálták, ekkor kitisztították a gyökeret, nyitva hagyták 10 napig, aztán már érzéstelenítés nélkül kaptam bele gyógyszert, 4 nap múlva betömték a gyökeret, aztán 5 nap múlva kaptam a fedőtömést. Amikor nyitva volt , ha véletlenül ráharaptam akkor fájt, de egyébként nem. Amikor a gyógyszert beletették egy napig érzékeny volt, aztán már semmi.
44. Asdewr
2012. okt. 3. 11:30
Semennyire nem fájt a kezelés(első nap) remélem a továbbiakban sem fog.
43. Asdewr
2012. okt. 2. 18:50
Nekem nagy eséllyel holnap gyökérkezelik a fogam, mert minden jel arra utal. Remélem hamar és fájdalom mentem lesz.:_(
2012. szept. 23. 16:15
Semennyire.
2012. aug. 15. 09:55
Sziasztok! Én tegnap voltam életem első gyökérkezelésén. Egy hete fájt a fogam annyira, hogy aludni is alig tudtam, sőt már el sem tudtam dönteni, hogy melyik fáj. Jobboldalon, fent az 5-ös annyira be volt gyulladva, hogy egy kis kocogtatásra is majd kiugrottam a székből. A kezelés megváltás volt. Kaptam egy érzéstelenítőt, nem lidokaint, hanem valami ultrát. Elkezdte fúrni, akkor még éreztem, hogy fáj, de kb. annyira mint a már megszokott nyilalás. Szóltam, kaptam még egy szurit, onnantól nem éreztem szinte semmit. Sztem 10 perc volt max. Tényleg felesleges félni tőle, maga a kezelés közelébe sem ér annak a fájdalomnak, mint amit előtte érezte. Szóval csak nyugi. :)
40. linkaa
2012. jún. 27. 17:10
sziasztok! ma derült ki, hogy az egyik fogamat lehet,hogy gyökérkezelni kell. azért félek leginkább, mert ez a fog egy felső első fog és bele sem merek gondolni mi lesz, ha a végén mégis ki kell húzni az egészet. bár a fogorvosom ügyes, de azért mégis félek...esetleg valakinek van valamilyen tapasztalata, milyen egy első fog gyökérkezelése?
2012. jún. 22. 21:46
Sziasztok! Én épp most esek át egy kezelésen. Már úgy 1 éve érzékeny volt, de nem foglalkoztam vele, nem zavart csak néha. Aztán pár napja egyik percről a másikra iszonyúan elkezdett fájni és ez tartott egy éjen és egy napon át. Senkinek nem kívánom azt a fájdalmat. Hálistennek kaptam időpontot másnapra és jól is ment. 3 érzéstelenítőt is kaptam, mert kiabáltam :) Kissé pánikolok a fokdokinál :) Nálam nagyobb a lelki stressz mint a valódi fájdalom. Na de szó mi szó nagyon fájt, de aztán az érzéstelenítőtől semmit nem éreztem. Nagyon jól ment. Ez tegnap volt, azóta fájdogál, de csak azért mert ugye meg lett "bolygatva" . Ma voltam ismét és kitisztította, ellenőrizte, sajna még éreztem azt az iszonyú fájdalmat, mikor csavarozta, úgyhogy még nincs vége... De kibírható. Tényleg orvos és fogfüggő a dolog. Az enyém nagyon be van gyulladva, ezért csak egy hét múlva kell visszamennem, ezért bajos. De mégis azt mondom, hogy kibírható! Úgyhogy ne féljetek.
2012. márc. 3. 22:53

Üdv!

Fele annyira se fáj mint a húzás.

Bár attól függ, hogy egy béna senki csinálja e vagy szakértő. Mifelénk van ügyes és van ügyetlen fogorvos. De nem fáj. :)

37. KSZÁD
2011. szept. 18. 14:41
ééééss túlvagyok rajta :D nem fájt! :D köszönöm a segítséget. Aki meg még elötte áll annak üzenem hogy nincs mitől félni :) nem fog érezni semmit.
2011. szept. 11. 19:44
ha épp nincs gyulladásban a fogad, akkor nem fáj...inekció a lelke...nekem be volt gyulladva, úgyhogy az inekció nem nagyon hatott....fááájt... de nem annyira :) az utána következő gökércsúcs műtét az kurvára fájt....
35. KSZÁD
2011. szept. 11. 16:59
áááá....kedden megyek gyökérkezelésre :S nagyon félek :S mire számítsak? jah és hogy nyugtassam le magam? =/ utálom a fogorvosokat
34. 04e95f637a (válaszként erre: 33. - KSZÁD)
2011. szept. 10. 11:20
húzás!gyökérkezelés nem fáj!
33. KSZÁD
2011. szept. 10. 11:19
Szerintetek melyik fájdalmasabb.....foghúzás vagy gyökérkezelés??
2011. szept. 2. 11:39

Én ma voltam gyökérkezelésen először életemben és a fájdalomcsillapító mellett is horror volt. De a lényeg, hogy most egy picit sem fáj ez a fogam, pedig egy hónapig szenvedtem tőle.

Tömött fog volt és először kaptam próbatömést meg fájdalomcsillapítókat , de mikor nem szedtem továbbra is minden nap fájt.

Ma voltam röntgenen és ki akarták húzni, de azt semmiképp sem szerettem volna, így kezdtük a gyökérkezelést.Még két vagy inkább 3 alkalommal kell még menni, mire kész lesz,utoljára megkapom majd a végleges tömést. Remélem jövő héten nem érzem megint ezt a pokoli fájdalmat amit most pár másodperc erejéig. Olyan érzés volt, mint ha felül meg oldalt zsibbadtam volna el az érzéstelenítőtől, és nem alul, ahol kellett volna.

31. KSZÁD
2011. aug. 30. 14:57
Sziasztok. Én egy 16 éves lány vagyok, aki kiskora óta kerüli a fogorvosokat, mert nagyon nem szeret fogászatra járni. Sajnos kiderült hogy gyökérkezelni kell az egyik alsó fogamat ami begyulladt, és hát félek hogy fájni fog. Mire számítsak??? Nagyon fog fájni?? Lécci írjatok
2010. nov. 14. 19:12

én is túl vagyok egyen... nem fájt, tettek bele ilyen idegölő tömést, a csavarásnál csak picit fájt 1x, de nem volt nagy szám :) és az gyulladt is volt csontig, az fájt, amikor a régi tömést fúrta ki... más nem nagyon.

viszont egy újabb kezelés előtt állok másik foggal. be vagyok parázva, viszont jó hír, hogy ez még nincs begyulladva :) ez is koronás lesz :)

szurkoljatok nekem, majd megírom a fejleményeket ;)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook