GYES melletti dolgozás eltörlése (beszélgetés)
persze,az más kérdés,h a pszichológia szerint az első 3 év a legmeghatározóbb egy ember életében,amit ugye az anyjával illene tölteni.
de én is bölcsis voltam 15 hós koromtól,nem érzem kevesebbnek magam.
tehát ez egy másik kérdés.de ha lenne lehetőség ezen gondolkozni,de sajnos nincs lehetőség!ha tudsz menni vissza,mész,mert kell a lóvé.ha meg nem tudsz...nincs választásod...
Akkor sem értek egyet, hogy csak a gyerek miatt kapjon valaki plusz 28ezeret, amikor dolgozik mellette. Helyette támogatni kellene az otthonról dolgozást és a részmunkaidős foglakoztatás, hogy megérje a cégeknek. Különben ahogy a fogyatékos munkavállalók miatt támogatják a cégeket ugyanúgy meg lehetne csinálni a rendszert a kis gyerekes munkavállalókra is.
Már külföldön is a sokszor mindkét szülő dolgozik és ott sincs tejjel.mézzel folyó Kánaán a munkalehetőségekben.
2004ben elvégeztem a TB ügyintézői sulit.
már akkor ámuldoztunk,h basszus,miket kell számolgatni egy párnak,ha nem létminimumon akar tengődni a kicsivel
azóta szarabb a helyzet,mert nincsenek munkahelyek sem...
Lehet hogy más országban nincs Gyes és társai,de ott olyanok a fizetések,hogy apuka vígan eltartja a családot.
Nem kell diplomás fizetés, csak egy reális összeg,ami mellett éppen nem halsz éhen.
amugy abban is van valami amit mondasz,én értem..de pl engem nagy kegyesen vettek vissza,mert muszáj...de..csak minimálbérre...nem tom, h igy lehet e, mert mielőtt eljöttem orabérben voltam...
de..ennyi pénz mellett nekem igenis számit az a plusz 26 e..ha 100 felett keresnék nyilván nem érintene ennyire érzékenyen a téma
Igen, tudom, hogy 26eFt, bankban dolgoztam, láttam a számlákat, meg van pár kismama ismerösöm.
Tudom, hogy ez nagyon kevés pénz, de ha vki dolgozik én sem adnék neki még segélyt is.
NO-ban pl. más a helyzet, ott ha vki dolgozik, csak 1 évig kapja a gyed-et, utána már csak csp-t. De otthon maradhat a gyerekkel 2 évig, ha akar. Ezek alapján akkor miért lenne a MO-i helyzet reális?
ha olvastad,én is ezt írtam,h máshol még ez sincsen!
DE OTT VAN LEHETŐSÉG DOLGOZNI!!!
További ajánlott fórumok:
- Gyes melletti munkavégzés
- Tudja valaki, hogy érintik-e a változások a gyes melletti munkavégzést?
- Tudja valaki, hogy a GYES-nek a 8 órás munka melletti megszüntetése pontosan milyen hatállyal lesz bevezetve?
- Munka melletti gyes, betegség
- Gyes melletti 4 órás munkavégzésnél a régi szabadságaimat is 4 órával akarják kifizetni! Jogos ez így?!
- Gyes munka mellett eltörlése