Gyermekvállalás - fiatalon pénztelenül vagy 30 felett tehetősen (beszélgetés)
Miert kell egybol ket gyerek?
En negy eve egyedul maradtam a lanyommal,megsem haltunk ehen.Alberletben laktunk,ket allasom volt,hetvegente a gyerek,mikor nem az apjanal volt,akkor jott velem a munkahelyre.Nyaralni nem jartunk ugyan,de amire kellett,arra volt es nem vajaskenyeren eltunk.Ket evig voltam vele egyedul,allatkertre,mozira,jatekra,uj ruhara is futotta.Nem egy lehetelen vallakozas azert.Ja es eladokent es egy fitneszteremben csoportos edzokent dolgoztam par orat,tehat nem egy nagy valami.
Ha a sajat lakasra,meg a 8-16 oraig tarto munkara szabad hetvegevel,evi 30 nap szabival,meg extra penzekkel jaro munkara vartam volna,akkor meg mindig egyeddul neznek ki a fejembol.
Egy kis talpraesettseg es mindent meg lehet oldani.
Mondjuk en 17 evesen elkoltoztem otthonrol,azota magamat tarzom el,nulla szuloi segitseg nelkul mind anyagi,mind egyeb teren.
Azert ha mondjuk havi szinten nem tud az ember gyerek nelkul minimum 20-30 ezret felretenni,akkor azert nem ajanlom a gyerekvallalast.De sokan kezdik a szuloi hazbol,miert is ne,en is orultem volna,ha lett volna ra lehetosegem,ugy azert meg gyerekkel is hamarabb lehet lepni a sajat elet fele,ha szuloknel lakik az ember egy ideig.
De most a mondanivalódnak mi a lényege?
Azt mondod, nem kell tökéletes időpontra várni, de közben csak úgy szüljön a nő, hogy egyedül is el tudja tartani. A kettő nehezen fér össze, nem tudom, ma hány nő tudna egyedül normális színvonalon eltartani két gyereket, ha erre vár, akkor tényleg bőven kifut az időből. Ha nem vár rá, az kockázatos.
Akkor most mi erre a megoldás?
Úgy vállalj gyereket,hogy akár egyedül is el tudd tartani.Ennyi!
Nem kell ezt az egészet agyongondolkodni,mert aztán meg majd nem jön össze és nézhetsz,mint Rozi a moziban.
Tele a világ megkeseredett nőkkel,párokkal,akik mindig a tökéletes időzítésre vártak,aztán már hiába.
"mások nem aggódnak ilyeneken, simán bevállalják a semmire"
Na.ez óriási baromság.
Akkor vállalj gyereket,amikor a körülmények adottak,és tényleg úgy érzed,eljött az idő.
Azért ne,mert másnak is van már ebben a korban.
Ez nem verseny,gondolj a kölyökre,akit fel is kell nevelni valamiből.
Igen, úgyis ide fogunk kilyukadni, mondjuk ki, kicsit irigy vagyok :)
Ahogy közelednek a huszas éveim közepéhez, egyre több velem egykorú ismerősöm vállal gyereket. Én mindig azt terveztem, hogy 25-26 éves korom körül fogok, dehát szó szerint nincs semmim egyelőre, ha minden jól megy, kb. 30 éves koromra sikerül megteremtünk, hogy legyen egy kis lakásunk és normális munkánk. Szegény családból jövök, nagyon jól tudom, milyen az, hogy semmire nincs pénz és mindenről le kell mondani, ezért nekünk fontos bizonyos anyagi háttér megteremtése.Nem palota és plazma TV, de azért ne az én gyerekem legyen az egyetlen, aki nem mehet osztálykirándulásra, mert nem futja rá.
De közben persze vágyom már kisbabára, főleg, amikor látom, hogy mások nem aggódnak ilyeneken, simán bevállalják a semmire. Nem értem... kb. 15 velem egykorú ismerősöm van, ebből 12 otthon lakik a szülőkkel, a kisszobába vállalta a gyereket, sok helyen apuka már kiment külföldre, mert nem tudnak még elköltözni sem. Akik külön élnek, ott vagy idősebb a pasi, vagy a szülők segítettek, olyan példát személy szerint nem ismerek, hogy két fiatal huszonéves önerőből megteremtette magának az anyagi minimumot és úgy vállalt gyereket (biztos van ilyen, de ahogy látom, nem jellemző).
Mégis úgy tűnik boldogok, pedig nem tudnak otthonól elköltözni, sok helyen az apuka havi 1-szer jár haza, van, akik már együtt mentek Ilyenkor arra gondolok, hogy basszus, mire várunk, "majd lesz valahogy". Aztán eszembe jut, hogy az én szüleim is így gondolkodtak, a végén meg úgy lett, hogy sokszor télen is lyukas csizmában jártam, volt, hogy hétköznap nem is ettünk főtt kaját, max. szendvicseket és még arra sem telt, hogy a rég kinőtt szemüvegem lecseréljük. Meg hasonlók...
Az elemzések szerint ma a gyermekvállalás Magyarországon az elszegényedés egyik fő oka. Mit gondoltok, megéri fiatalon a semmire vállalni gyereket és később "majd megoldani valahogy" vagy manapság egy már túl veszélyes játék?
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Borzalmas ez a pénztelenség hogy éled túl? Várom az ötleteket!!
- Milyen elveket tartottatok meg melyeket dobtátok sutba gyermekvállalás után?
- Gondolatok házasságról és gyermekvállalásról
- Mennyi kiadásra lehet számítani gyermekvállalásnál?