Gyermekem rongyolója lettem... (beszélgetés)
ááá, eddig hőség volt éjjel is (panel :/), aztán meg éjjelenként miss saigon... változóan hol éjfélkor kelt, hol hajnal 4kor... de jött értem és én mentem mint egy zombi :) főként amikor én is éjfélig miss saigonoztam :D
alkudozunk az alvós-játék ügyében. leadja a rendelést, hogy mit csináljak, aztán amikor kész, közli, hogy nem kell.
most kinéztünk együtt egy sárkányt. sztem meg lehetne csinálni kb kar vastagságúra... ha eljutok mondjuk polárt venni, akkor megvarrom neki, hátha a "sánykány" végre kielégíti az éjjeli ölelnivaló-hiányt :d
addig is, vagy ha nem... hát maradok én. csak nem már mellőlem fog nősülni is :/
vannak határaink... fizikailag is... na meg amúgy is. a mi ágyunk tabu... de ha akarnám sem menne.
nem egyezkedik. érti, miről van szó, bólogat is...
megbeszéljük, hogy egyedül alszik el anya nélkül. jó, felfogta... de nem érti, hogy most akkor én miért megyek ki :)
mondanám, hogy kicsi még... kicsi még? kicsi még...
10 cumi van az ágyába, és még mindig sokszor keresgetni kell.
ha felébred, megkeresi, de ha alszik és úgy sír, bizony nekem kell a szájába tennem.
Igen, igazad van. Igaz, nálunk cici van alvás előtt, de nem várom meg, míg azon aludjon el. Adok neki cicit, és beteszem a kiságyba, ott alszik el. Mégis mikor megébred, csak a cici, cici, cici... És amikor ezt megcsinálja ezt egy éjjel 7szer-8szor, akkor kicsit rosszul tud esni.
Volt már nálam is olyan, h álltam a kiságy mellett, és majdnem eldőltem, mert állva elaludtam. :) Meg olyan is volt, h nem emlékeztem arra, h hogyan raktam be, vagy hogy most fent voltam hozzá, vagy nem. Ezek már nem normális dolgok sztem.
nincs az ágyába csempészve. ott alszik el.
sosem aludt cicin és nem volt ringatva.
mint írtam, sokáig elaludt egyedül is.
arra nem, hiszen arra sem ébred meg a gyerek, ha fordulásnál "elhagyja" a rongyit, macit...
viszont ha megébred, mindjárt engem keres.
és a baj, hogy még mindig megébred :(
hát igen.
ráadásul mint a motolla forog egész éjjel, bejárva a 2személyes ágy egészét.
én így sem alszom, max a szaladgálást spórolom meg.
Én teljesen megértelek.
Volt ,h az én lányom is 20 percenként kel, ezért nekem is, meg neki is kényelmesebb volt, h ott alszom a szobájában...
Bár tudom, h nem mehet így sokáig. :/
Az én lányom nem alszik másfél óránál többet egyhuzamba. Megébred, és csak cicin alszik vissza. Próbáltam, h én a hálóban aludtam, és nem a szobájában, de addig sír, ordít, míg cict nem adok neki! Az eszem tudja, h nem a szobájában kéne aludnom, viszont a szivem meg megszakad, mikor órákig ordít! Így nálunk most az van, h apa hálóban, anya a lánya szobájában egy kanapén...
tudom, h máshogy kéne. Vki írta közületek, h azt kéne csinálni,ami mindenkinek jó. Na, nálunk nincs olyan verzió, ami mindhármunknak jó lenne.:) :/
érdekeseket írtok...
a kisfiam első perctől külön szobában van. nekem volt betéve ágy (az, amin most kinyitva alszunk ketten), első 3 héten ott aludtam, aztán beteg lettem, kiköltöztem.
egészen addig nem volt gond, amíg olyan 9-10 hónaposan meg nem tanult felállni a kiságyban. addig lefeküdt, meséltem, 1 ének, puszi, villanyoltás és otthagytam. pár percig motyogott, majd elaludt.
ahogy megtanult felállni, felállt a kiságyban és sírt utánam.
mondták, hagyjam, majd elfárad, lefekszik. de ő nem! nem lefeküdt, hanem elesett, aminek az lett az eredménye, hogy ki kellett venni, de akkor már nem akart aludni.
ekkor szokott rá, hogy ott ülök mellette és simizem, mert csak így maradt fekve. tudom, itt rontottam el. de ahhoz ragaszkodtam, hogy ha 1x bekerül az ágyba, onnan csak reggel veszem ki.
szóval ültem mellette... majd feküdtünk együtt a földön, paplanokon, takarókon... majd szobaátrendezés jött, és már mellette volt a kanapé, így feküdtem mellette, és simiztem.
aztán amikor ez sem volt jó együtt feküdtünk a kanapén... aztán amikor már ez sem volt jó, 1évesen elcsomagoltuk a kiságyat és a nagyon alszik.
furcsa, de minden helyzetben egy darabig elaludt egyedül, de legalábbis sikerült mindig visszaaltatni, megnyugtatni...
aztán megint én rontottam el, mert olyan 15-16hónapnyi éjszakázás után (amikor éjjelente 20percenként kellett kelni hozzá), néha elnyomott mellette az álom... aztán már egyszerűbb volt takaróstul menni hozzá, ha hívot...
Azt tudtad, hogy a testközelség iránti vágy a kisgyermekkor velejárója, ami kb. 6-7 éves korig jelenvan? Teljesen természetes, ha még ennyi idősen is szívesen alszik a szüleivel egy gyerek. Persze a legtöbb gyerkőc 3-4 éves korban már általában külön alszik, de az sem baj, ha nem.
Fogadd el, hogy vannak családok, akiknél nem probléma az együtt alvás.
Áh, ilyen meséket nem olvasok neki sosem!!! Eszemben sincs!
Bogyó és Babóca, Kisvakond egyebek mennek nála...
jujj... látom sokat írtatok tegnap este óta. igyekszem visszaolvasni, hátha látok vmi okosat.
mindenesetre ma este adtam neki egy régi játékbabát, megbeszéltük, annak fogja a kezét. megértette, fogta :) aztán mire az első ének végére értem, már feküdt az én kezemen és a másik kezével simizte :D
Egyszer csak elkezdett félni a sötétbe?
Érdekes. Esetleg éjszakai fény. Nekünk pl van sólámpánk. Mikor a kisfiam megszületett védőnők tanácsára volt éjszakai fény. 3 hónapig. Aztán a kislányom még utána is volt hogy kérte egy picit.