Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Gyerekek jogai! fórum

Gyerekek jogai! (beszélgetős fórum)


2010. szept. 30. 13:28
Jó a szigor egy iskolában, de ez hülyeség amit csinálnak és nem következetes szigorú nevelés. Ezekkel a módszerekkel a jó gyerekek is büntettve vannak. Mindig lesz az osztályban, aki miatt kispadon kell ülni szünetben. Akkor miért ne rosszalkodjon Ő is??? A gyors átöltözésért pirospont? Micsoda hülyeség ez? Mi van akkor, ha harisnya van rajta és három csatos szandál, míg a másikon csak egy nadrág egy lerúgható sportcipővel? Ezzel azt fogják éreztettni vele, hogy Ő soha nem elég jó, mert nem Ő az első. Ráadásul nyugodtan leb...hatja a cuccát gyűrötten a mocskos földre, csakhogy elsőnek legyen kész? Micsoda egy hülye nevelés ez?
8. martin3 (válaszként erre: 1. - D781f12808)
2010. szept. 30. 13:06

jó kérdés...nagyon nehéz megtalálni azt a bizonyos arany középutat...ha mindent ráhagynak a gyerekre és abszolút liberálisan nevelik, az sem vezet sehova, viszont a túlzott szigor sem vezet eredményre, csak dacot stb szül. Szerintem, amiket leírtál, abban nincs olyan nagy baj, csupán a lényeg, hogy ezt nem egy elsőssel kell "eljátszani", illetve nem mindjárt az első hónapban, hanem fokozatosan is be lehetne ezt vezetne, vagy nem napi rendszerességgel. persze van olyan nevelési elv is, ha az elején szigorú vagy, ezt megszokja a gyerek, és onnan könnyebb engedni, mint amikor már a "fejedre nőtt" (onnan nehezebb visszaállítani a rendre, fegyelemre) Mondjuk pl ezt tök hülyeségnek tartom, hogy az kap piros pontot, aki a leggyorsabban öltözik át...és szépen összehajtotta a ruháját is? vagy csak "odahányta"...szóval ezt is nézni kellene...persze nem vagyunk ott, kívülről, a gyerek elmondása alapján lehet más is a helyzet...hiszen lehet csak ezzel szeretné a tanár elérni azt, hogy becsengetésre mindenki át legyen öltözve, és ne beszélgessék el a szünetet..(mert azt tudják)

Amúgy én azt sem tartom jó dolognak, ha a szülők minden szünetben zavarják a tanárt, van neki fogadóórája is (ez minden tanárnak kötelező egy nap 1 óra, célszerűbb akkor felkeresni, akkor viszont mindenképpen! hiszen akkor ő is nyugodtabb, nem éppen máson jár az agya és a te problémádra lehet akkor (nem a fogadó órán) nem megfelelően fog reagálni. (gondolok itt arra, hogy egyszerűen lepasszolja a dolgot, hogy gyere majd szülőire, vagy fogadóra, vagy ennek a témának a megbeszélése lehet nem is fér bele egy szünetnyi időbe, teljesen felesleges akkor zavarnod...

2010. szept. 30. 12:10
én azt gondolom bizz a pedagogusokban ők is a gyerek érdekét képviselik
6. Nusika74 (válaszként erre: 1. - D781f12808)
2010. szept. 30. 09:03
Talán azt akarják a gyerekekkel érzékeltetni,hogy a nem megfelelő viselkedés következményel jár ami a környezetünkre is kihatással van.Kicsit oda figyelnek egymásra és más megoldást keresnek a problémáikra.Nálunk sajnos pont az ellenkezője van nem tisztelik sem a tanárt,sem egymást pl:ha valaki véletlenül vállal neki megy a másiknak nem azt mondja hogy bocsi véletlen volt ,hanem jól oda mondogat hogy "húzz el az utamból "a másik meg taszít rajt egy akkorát hogy a sarokba esik be !A véleményem szerint ha időben tudják fegyelmezni a gyerekeket akkor a tanulásnál is kevesebb gond lesz ,a tanórák 50% azzal telik el hogy a rendbontásokat megbeszélik és a beírásokat kiosztják !
2010. szept. 30. 08:53
Szerintem a gyerekeknek nem árt ha megtanulnak dolgokat, akár ilyen áron is.
4. bf5264a5b9 (válaszként erre: 3. - D781f12808)
2010. szept. 30. 07:54
Anyukám általános iskolában volt tanár, de egy csomószor volt olyan, hogy szünetben nem tudtam vele beszélgetni, mert szülővel beszélt a gyerekéről, volt olyan is, hogy hozzánk jöttek el, mert mikor a szülő ráért, anyu már hazajött a suliból... fogadóóra havonta egyszer van, a gyereknek viszont napi gondjai vannak, és a gyerek az első... vagyis az KELLENE hogy legyen!!!
3. d781f12808 (válaszként erre: 2. - Bf5264a5b9)
2010. szept. 30. 05:43

Én is így látom ahogy te!

A tanárokkal csak az a baj, hogy nem adnak lehetőséget arra, hogy kérdezzünk!

Eddig mindenkit elhajtottak, hogy majd fogadó órán!

De ha most van probléma miért kell várni heteket????

Én ma megpróbálok utoljára beszélni velük ha nem megy felmegyek az igazgatóhoz!

Csak attól félek, hogy ez még jobban a gyereken fog le csapodni!

És sajnos bizonyítani sem tudom csak a gyerekekkel!

2010. szept. 30. 05:35

Az én kisfiam még nagyon kicsi, de ha ilyen lenne a suli, valószínűleg átiratnám.


Félnék, hogy az marad meg a gyerekben, hogy a kicsit elevenebb társait ki kell közösíteni, mert miatta megbüntetik... azért sztem a csoportos büntetésnek is van határa, főleg ha bizonyított, hogy egy gyerek a felelős, és a többi nem csinált semmit, akkor nem értem miért büntetnek mindenkit... a tesiórás kérdést is furcsállom, hogy nem képesség és akarat alapján kap a gyerek pirospontot (nekünk anno akkor járt, ha ügyesen csináltunk meg valamit).


Én félnék hogy a gyerek kedve elmegy az iskolába járástól, esetleg még a hite is megrendül, vagy eltorzul az eddig egészséges nevelése és gondolkodásmódja...


Sztem beszélgess a többi szülővel, hogy ők hogy látják, és többen már beszélhettek az osztályfőnökkel is, ha ez sem segít, akkor lehet hogy jobb lenne egy másik sulival próbálkozni.

2010. szept. 30. 05:29

Segítséget szeretnék kérni!

Kislányom első osztályos, egyházi iskolába jár!

Sok minden furcsa ebben az iskolában, pl: ha valamelyik gyerek rosszalkodik mindenkit megbüntetnek.( Nem játszanak szünetben hanem a kispadon kell ülniük)

Tesi órán az kap piros pontot aki leghamarabb átöltözik!

Lehet, hogy ez csak nekem furcsa, de aki tud segítsen, más suliba is így működik?

Mit várhatnak el egy első osztályos gyerektől 1 hónapja jár még csak suliba!!

És mikor kellene, hogy tájékoztassák a szülőket, ha problémás a gyerek??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook