Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Göngyölt linzer recept

Göngyölt linzer recept

A Göngyölt linzer hozzávalói:
Tészta:

40 dkg liszt
15 dkg zsír
fél csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só

Krém:

lekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált mák
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál mandulaaroma

Csoki bevonat:

2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
10 dkg Rama margarin


A Göngyölt linzer elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, és 4 részre vesszük. 15*20cm s téglalapokat nyújtunk minden részből. Megkenjük lekvárral, majd két oldalról feltekerjük úgy, hogy középen maradjon ki 2cm. Beletesszük a tepsibe és eligazítjuk őket. A tojások fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és kétfelé vesszük. Az egyikbe a diót a másikba a mákot keverjük. A dióshoz adunk mandulaaromát, a mákoshoz a reszelt citromhéjat. Kettőt a mákkal, kettőt a dióval töltöttünk meg. Ha megsültek csoki mázzal leönthetjük a közepüket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A göngyölt linzer elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook