Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zserbó másképp recept

Zserbó másképp recept

A Zserbó másképp hozzávalói:
Tésztához:

1 kg liszt
2-3 dkg élesztő
2 kis doboz tejföl
1 cs sütőpor
20 dkg kristálycukor
37,5 dkg Rama margarin
2 csipet só
1 dl tej
2 db tojás

Töltelékhez:

1/2 kg darált dió
20 dkg egész pucolt dió
1 dl rum
1 üveg barack lekvár (de ízlés szerint lehet más ízű lekvárral is)
5 csomag vaníliás cukor
3 kiskanál fahéj
3 evőkanál kakaópor
1 citrom reszelt héja
fél csomag mazsola
tetejére tortabevonó


A Zserbó másképp elkészítési módja:
Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben beáztatom az egész diót a rumba, kevés cukorral, fahéjjal és a mazsolával. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészítem a tésztát. A lisztet kevés sóval, a Rama margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, cukorral jól összemorzsolom. Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a masszára. Beleteszem a tejfölt, a tojás sárgáját és egy lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára és három egyenlő részre osztom. Letakarom egy konyharuhával, és hagyom pihenni. Amíg a tészták pihennek, két dl tejet felforralok, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót, amíg előzőleg beáztattam. Öt-hat percit hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről, és egy maréknyi darált dióval besűrítem.Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát sodrófával vékonyra nyújtom és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egy centis tölteléket kapjak. A rumos dióval megszórom, majd a következő tésztát is kinyújtom. Ráterítem a töltelék tetejére, ismét megkenem lekvárral, majd megszóróm darált dióval, majd a rumos-diós töltelékkel. A harmadik tésztát is kinyújtom és befedem vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütöm. A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél dl tejjel és rákenem a sütemény tetejére. Ha kihűlt Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben beáztatom az egész diót a rumba, kevés cukorral, fahéjjal és a mazsolával. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészítem a tésztát. A lisztet kevés sóval, a Rama margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, cukorral jól összemorzsolom. Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a masszára. Beleteszem a tejfölt, a tojás sárgáját és egy lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára és három egyenlő részre osztom. Letakarom egy konyharuhával, és hagyom pihenni. Amíg a tészták pihennek, két dl tejet felforralok, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót, amíg előzőleg beáztattam. Öt-hat percit hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről, és egy maréknyi darált dióval besűrítem.Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát sodrófával vékonyra nyújtom és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egy centis tölteléket kapjak. A rumos dióval megszórom, majd a következő tésztát is kinyújtom. Ráterítem a töltelék tetejére, ismét megkenem lekvárral, majd megszóróm darált dióval, majd a rumos-diós töltelékkel. A harmadik tésztát is kinyújtom és befedem vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütöm. A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél dl tejjel és rákenem a sütemény tetejére. Ha kihűlt Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját, a kristálycukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben beáztatom az egész diót a rumba, kevés cukorral, fahéjjal és a mazsolával. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Elkészítem a tésztát. A lisztet kevés sóval, a Rama margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, cukorral jól összemorzsolom. Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a masszára. Beleteszem a tejfölt, a tojás sárgáját és egy lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára és három egyenlő részre osztom. Letakarom egy konyharuhával, és hagyom pihenni. Amíg a tészták pihennek, két dl tejet felforralok, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót, amíg előzőleg beáztattam. Öt-hat percit hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről, és egy maréknyi darált dióval besűrítem.Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát sodrófával vékonyra nyújtom és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egy centis tölteléket kapjak. A rumos dióval megszórom, majd a következő tésztát is kinyújtom. Ráterítem a töltelék tetejére, ismét megkenem lekvárral, majd megszóróm darált dióval, majd a rumos-diós töltelékkel. A harmadik tésztát is kinyújtom és befedem vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül fél órát sütöm. A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom fél dl tejjel és rákenem a sütemény tetejére. Ha kihűlt felszeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zserbó másképp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook