...gondolatok... (beszélgetés)
Igen ,így van ez.
Mindennek van "abszolútértéke":))
Igen, ezzel egyetértek. :o))) Én is így gondolom.
A földön polaritás van ..... jin és jang ..... mindig mindenkor mindent viszonyítunk vmihez. Tehát helyzetenként, esetenként változik/változhat, hogy mi ugyanannak a dolognak a megítélése ..... de ugye olyan vannak fogalmak, amiket használunk abszolút értelemben ..... ilyen pl. a szeretet, a harmónia, a béke ..... és ilyen pl az empátia is ..... amik jók ..... és vannak olyanok, amik rosszak ..... de a konkrét szituk ezeket felülírhatják ..... de akkor azt már nem szeretetnek hívjuk, nem empátiának, nem harmóniának .....
:DDDD...ja és tapintatos is vagyok:DDD Nem tudom, jó-e??? Nem tudok kacsintani, de vegyétek úgy hogy kacsintottam...:)
Mennek kell mert szellőztetni kell egy kicsit Pankát:D
A jóról és rosszról...azt gondolom, hogy nekünk embereknek fontos e két fogalom. Megmagyaráz dolgokat az életben. Ez igy egyszerűsitve....
De valójában nincs jó, rossz....stb... minden úgy van ahogy lennie kell, tehát egy nagyon buta példa arra mire is gondolok:
Ha az utcán a fejemre esik egy cserép az "rossz" dolog, de ha ezért elesem és nem tudok tovább menni, ezért nem üt el egy autó...akkor az a cserép már nem is rossz hanem "jó"..
Akkor most jó vagy rossz...? Ezek fogalma változó lehet....igy egy tulajdonság meghatározása is...
Emberi fogalmaink szerint van jó és rossz, egy kicsit kitágitva a dolgokat nincs jó és rossz...
:)
Nem annyira paradoxon,szerintem legalábbis.
Nagyon is jó a kettő egyvelege,és működik is gondolom.
Azt hiszem a "hagyni megtörténni " gátolja meg,hogy a tudatosság átcsapjon,valamiféle görcsös akarásba.:))
Én ezeket a dolgokat teszem......próbálom...
Fontos dolog lett az életeben a tudatosság, és most mondok egy paradox dolgot:
A tudatosság és a hagyni a dolgokat megtörténni ez a két dolog egyszerre.
Persze,mert Panka mint "jó tulajdonságokat",erényeket sorolta fel.
De nem akarok szavakon lovagolni:))))
...igen ,az is,de a legutolsó meg az:
"Számít nekem valamit is ,miért is fontos,más hogyan lát,mit gondol rólam?
:))
Ez így van.
De ha megpróbálod tudatosan "sterilen" nézni,és lereagálni a helyzetet,vagy ha tudatosan lezárod,mert érzed hogy nem tudnál higgadtan reagálni,vagy ha belemész ,és dúlnak az érzelmeid,......ez is mind te leszel.
:)))
:))))))
"Miért gondolja rólam? Van-e alapja? Ki gondolja rólam? "
....kimaradt a következő lényeges kérdés a sorból:)))
Jó dolog az empátia,de van egy hátulütője is.
Vannak dolgok,helyzetek,ahová nem kell érzelmeket belevinni egyáltalán.
Szerintem legalábbis.
Mert tisztábban lát,cselekszik,beszél az ember azokban a helyzetekben.
Szóval nem biztos hogy kerülni kell az efféle szituációkat,hanem megpróbálni érzelmektől mentesíteni azokat:)
Amikor olyan dolgot vélnek tudni rólam, ami nem igaz, akkor az rossz....de ezen is túl kellett lépnem, mert: Miért gondolja rólam? Van-e alapja? Ki gondolja rólam?
Rosszul reagáltam,ma már sokkal jobban reagálok..:D
mondom: már megtanultam...:DDD
a mostani leckém(?): picit felülemelkedni, nem hagyni magam belevonodni olyan dolgokba amikbe nem kell érzelmileg belemennem...