Gobelin (beszélgetés)
Szia!Örülök,hogy sikerült szerezned gyöngyöt!!!!Majd írj,ha belekezdesz.
igazán jól sikerült Bence oszt.kirándulása... nagyon ötletes, igazi meglepi:)))
Köszönöm, angyal vagy! A pontos dátum egybeesik a Te nagy utazásod napjával:-)
siti,
Bencének Boldog szülinapot kivánok!
Hogy a kullancsos témánál maradjak, ma reggel én is jól befújtam Bencét, mentek kirándulni. Egyébként is allergiás a szunyogcsípésre, csúnyán feldagad és megkeményedik neki a csípés helye(szerintem olyan esetekben, amikor a szunyog valami permetes fán járt)
Hát nekem is nagyon tetszik az új játszótér alattuk apró homokos kavics van gondolhatod mit szórok ki a cipőjéből mielőtt indulunk haza :)Az álványt az öcsikém készítette.Na látod ezt nem tudom hogy milyen magas.Majd a mai nap folyamán lemérem és megírom.
A legfontosabbak a kicsi fiad játszótéri képeiről nem is tettem említést, pedig nagyon tetszenek. Remek játékokés jó stabilok is, amint látom, beton meg nincs alattuk, ami a legjobb!
Minya drága! Hú, de írigyellek a remek gobelin állványodért. Nagyon szép nagy és kényelmesen lehet varrni, még lábtartó is van! Pompás! A férjed készítette? Milyen magas és a mekkora vásznat tudsz kifeszíteni rá?
Hát igen csak szerintem régen nem hívták fel mindenre ennyire a figyelmünket vagy túl aggodalmaskodó vagyok nem is tudom szerencsére eddig nem láttam Csibészkén,de tudod az ördög sose alszik!
Katiból is kettőt szedtek ki mindenesetre ha valami miatt nem gyogyul azt mondták hogy nagyonerős antibiotikumot kell szednie hogy ne legyen baj
Kullancsot régen is összedtek a gyerekek. Lányom ovis volt, amikor este fürdetni akartam, akkor vettem észre, hogy a tarkóján dudor van. Jobban megnéztem és sajnos a kis haja között a fejbőrbe fúrta magát a kullancs. Gondolhatod, mivel kritikus helyen volt bevittük a Gyermek Klinikára, ott vagy 5 orvos megnézte, hümmögött és ott hagyott bennünket. Végül a Klinika sebész professzora megsajnált bennünket és megnézte, majd rögtön szakszerűen eltávolította. Alkolos vattára tette a kivett kullancsot és a kezünkbe adta azzal, hogy távol a Klinikától égessük el. Mindez 25 éve volt, azóta sokkal fertőzöttebb lett a környezetünk. Vannak krémek, sprayk, de ki tudja milyen elváltozást okoznak később a rendszeres használata miatt.
Hát igen váratlan dolgok mindig történnek.Épp ma hallottam hogy egy kislányon kullancsot találtak mikor hazaértek a játszótérről így kicsit félek kivinni nehogy a fiamon is legyen.Pedig annyira imád a játszótéren lenni.Nagyon élvezi a pancsolást mit össze nem locsolgat meg ki-be mászik a medencébe.
Minya! Nagyon aranyosak a képek. A fiad élvezi a pancsolást és a játszótéren is remekül érzi magát. Milyen komoly favázas építmények. mindig tetszett az ilyen játék, nem szeretem a vasat, igaz a gyerekeim idejében csak ilyenek voltak, alatta beton. Mit izgultam a mászókák alatt, a hintáztatáskor, hogy nem legyen semmi baj. Egyszer mégis előfordult. A fiam a barátjával ketten hintáztak, hogyan tőrtént már nem tudom, de a fiam kirepült a hintából, de úgy, hogy még a nyelvéről is lehorzsolódott a bőr, a beton sok más sérülést is okozott. A másik hintánál álló anyuka közelebb volt és elkapta a hinta visszalendülésekor az ülőkét, így nem vágta tarkón a fiamat, miközben én néhány méterrel éppen a lányom szedtem le a mászóka tetejéről, mert 2 éves volt, felmászott, de lefelé már nem tudta a távolságot jól érzékelni. Hát, volt esemény mindig. Mindig nagyon vigyáztam rájuk, mégis tőrténtek váratlan dolgok.
Szia! Nagyon jó, hogy jelentkeztél. Ahogy a meggyet említetted eszembe jutott, hogy ma reggel én is azt néztem, hogy kezd pirosodni nálunk is a rekkenő hőség gyorsan érlel. Már előre sajnálom magam,lesz munkám vele, segítségem ritkán adódik. Cukorral (főleg pénzzel)győzzem, mert rengeteg meggyfánk van. Tavaly is sokat befőztem, naponta raktam el heteken keresztűl.Sok munkám volt benne, de más gyümölcsönk nem is volt, mindenünket elvitt a tavaszi fagy. Bírsalma nem túl sok volt, azt is eltettem. Ez az év már sokkal jobb lesz, ha a jég el nem veri. Alma, ringló, besztercei szilva, körte nagyon biztató, sőt ritkitani kellene, de lehetetlenség, olyan nagyok már a fáink.
Mostanában egy kicsit elvesztem, de azért még itt vagyok. Csak minden egyszerre érik (borsó, meggy) és közben még dolgozom is. Nem sok idő marad a gobelinre és rátok sajnos. :(
Amikor tudok jövök.
rengeteg remek dologban van és volt részem de a gondok gyakran csapnak a fejemfelett összem.... nagyon magam alatt vagyok mert nem ugy megy minden ahogy megálmodjuk...pedig nekem mindent megadott hozzá a sors a térdem nem fér be lassan egy nadrágomba se nagyon dagad a lábam... nem fáj csak borzalmas látvány... de hát ez a legkisebb baj a sok közül....
Sitikém, nagyon mozgalmassá teszi Mazsola az életed. Minden napra jut valami újabb. Naiv ember az, aki azt gondolja, hogy nincs dolog bármilyen állatról gondoskodni, hiszen ránk vannak utalva.
Muffin Szofija is, ahogy néz, minden benne van. Látszik rajta, hogy kedvelteti magát és hálás érte. Nagyon szeretem a kutyákat is a hűségük és az örömük kifejezéséért.
alföldi, nagyon aranyosak a gyermekeid és a hozzájuk írt néhány mondat is. Vidám életben van részed Neked is ( a bajokat, gondokat kár boncolgatni, hiszen az jön magától).
Minya, kiváncsian várom a képet a pancsiról. Az én kisunokám lehet, hogy leghamarabb pénteken jön az Anyucijával, szeretnénk mi is pancsizni, ha az idő engedi.
Sziasztok! Ma megint nagyon meleg napunk lesz. A kicsiket, már bátran lehet engedni pancsikolni, persze árnyékosabb helyen, mert már most is erős a sugárzás. Nekünk idősebbeknek is igen meggondolandó a kintlét, ezért igyekszünk mi is elhúzódni, mert gyorsan jön a baj.
Gpetra, megnéztem a képeket, amiket felraktál. Szerinte, ha elkezded valamikor nem tudod letenni, mert olyan szép lesz. Nekem nagyon tetszik mind a kettő. Házhoz szállítatod és fonalat is rendeltél hozzá? Én eddig csak könyvet rendeltem az Alexandrától, 1 nap alatt maradéktalanul és kifogástalan minőségben leszállították.
A suliban most van még a hajtás, de szerencsére már az utolsó felmérőket írják a gyerekek. Tegnap Bence kapott versmondásból és olvasásból egy-egy koronás aranycsillagot(ez a csúcs értékelés náluk),a két matek felmérője is koronás piros csillag lett, az egyik hibátlan volt, a másikban egy hibát találtak. NAgyon büszkék vagyunk rá! VArrogatni még mindíg nem nagyon van időm, tegnap este próbálkoztam, de csak néhány öltésig jutottam. Részletek a naplóban:-)
Sikerült a pancsizás.utána még átmentünk Anyuékhoz ott is locsolkodot a vödörből.Sajnos itthon nem sikerült képeket készíteni de Anyuéknál igen majd a naplóba felteszem őket.Hát igen van amelyik gyereket jobban megviseli a védőoltás,szerencsére nekünk nem volt ilyen gondunk.Most amit 18 hónaposan kapot már akkor sírt mikor kivette a dokinő a tűt :)Nekem inkább a frontokra érzékeny,na meg akkor van sírás ha erélyesebben rászólunk valami miatt,érzékeny a kis lelkem :)Na megyek mert már ébredezik.
Minya, sikerűlt a fürdés? Élvezte a fiad biztosan. Nagyon meleg lesz holnap is. Nem tudom az én kis unokám fürdött-e kint az udvaron, mert nem tudtam beszélni velük. 2 hete kapta meg a 15 hónapos kombinált oltást és most eléggé nyűgös. Te is tudod, hogy nem egyformán tűrik a kicsik ezeket, hiszen van aki nagyon belázasodik 2 hét után, de lehet az ellenkezője is.
Sitikém köszönöm az aranyos képet.
Van akkor dolgod bőven és a néhány hét eltelte után már a kicsiknek is kell adnod. A sulinak hamarosan vége és Bence biztosan szorgoskodik már jobban, hiszen nem kell már tanulni. Nagyon érdekes volt hallanom néhány éve a hörcsögről. A lelkész (unokatestvérem) példaként hozta fel a hörcsögöt, mint aki készült nagyon gondosan napokon keresztül. Nem volt nyugtalan, hanem rendezkedett, nem evett, de szorgalmasan tett-vett megállás nálkül. Csodálkozva figyelték a gyerekeikkel, hogy miért csinálhatja ezt, hiszen öreg volt már és nem párzott be, tehát ez sem indokolta. Napok múltak és egyik reggel szegényt kimúlva találták. Az ember nem képes ilyen belső figyelésre, hogy maga körül elrendezze a dolgait,utolsó pillanatig rohan, intézkedik. Magára sincs elegendő ideje, nem készül, hogy úgy távozzon el az életből, hogy semmi ne maradjon rendezetlenül. Nagyon elgondolkoztató egy pici állatt viselkedése, még a figyelmes embernek is van üzenete.
A kicsi hörik két hétig még csak szopni fognak.Még szerencse,hogy csak hármat hagytunk a MAzsola alatt, mert szegény mást sem csinál egész nap csak eszik és szoptat. Minde reggel összevagdalok egy adag salátát, répát,uborkát egy dobozba, és a száraz hörikaja mellett abból adogatok Mazsolának és Tádénak is. Most,hogy meleg van, már jobban igénylik a nedvesebb tartalmú táplálékot, hisz ők vizet nem isznak.
Felfujtattam nagy nehezen a medencét telehordtam vízzel már csak várom hogy Csibészke felébredjen és megyünk pancsizni.Készítek pár fotot is ha sikerül :)
egy szem papagájunk nekünk is van rettenetesen rikácsol már korán reggel ezért le szoktuk teríteni igy van mikor csak délben kerül le róla a lepel,a takarítás Antié és az enyém... nagy ketrece van de gyengén repül de ha véletlen kiszabadul.... akor mindenki kergetheti.... s van rá példa de idáig mindig befogták a lányok....
Akkor elég sokról kell gondoskodnod, mert gondolom, amig a suli tart Bence nem nagyon tud ebbe segíteni.
Nem írigyellek, ha ezek is olyanok lesznek mint a mamájuk?! Már a szaporodásra gondolok és az utódok számáról. Hányszor fial egy évben? Nekünk kutyánk, macskáink voltak mindig. Egyszer volt egy rövid időre papgájunk, amíg szabira elutaztak gazdái. akkor megtapasztaltam, hogy a kzdeti lelkesedés után minden rám maradt. Ezért már más állat v. madár nem jöhetett számításba.
Minya!
Tényleg remek az idő a kinti pancsolásra. A kisfiad biztosan fogja élvezni. Nagyon meleg van nálunk is.
Kilenc kicsike született, de megbeszéltük Bencével is, hogy csak hármat tartunk meg, akiket fel is tud nevelni, és akiknek lesz gazdájuk is. Hattól még szinte születésük pillanatában megváltunk. A három viszont szépen hízik, aranyos kis jószágok lesznek. Örülök, hogy Beni láthatta a születésük kis csodáját!
További ajánlott fórumok: