Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Ganca (sós étel) recept

Ganca (sós étel) recept

A Ganca (sós étel) hozzávalói:
krumpli
liszt

olaj
hagyma
tejföl
túró


A Ganca (sós étel) elkészítési módja:
A krumplit megpucolom,kockákra vágom, és megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt a levét egy tálba öntöm,akruplihoz egy kis lisztet rakok, hogy sűrű krumplipürészerűt kapjak. Ha túl sűrű lesz akk a főttkrumpli levével hígítom. Egy tepsit kiolajozok, beleszedem a krumplipürészerűséget, és kb. 250 fokon addig sütöm, hogy a teteje egy picit megpiruljon. Ha kész, hagyom kicsit hűlni, hogy összeálljon. A tetejére pirított hagymát, túrót, tejfölt teszek (ízlés szerint bármelik elhanyagolható, én pl. túró nélkül szeretem).

Az elején picit több krumplit hámozz meg mint amennyiből pürét csinálnál arra az X főre.

Nagyon finom, laktató:) Jó étvágyat!!! :)

(Bármi kérdés van, nyugodtan írj:)


Kategória: Egytálételek receptjei


A ganca (sós étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook