Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fordított ananásztorta recept

Fordított ananásztorta recept

A Fordított ananásztorta hozzávalói:
6 szelet dobozos ananász, lecsöpögtetve, nem cukros lében, hanem saját levében eltett
diónyi vaj
2 evőkanál cukor
60ml tejszín
1 mokkáskanál fahéj

A tésztához:
25dkg lisztt
1 tasak sütőpor
fél mokkáskanál tengeri só
2 egész tojás
1 rúd vanília (csak a magok)
10dkg vaj
50g cukor vagy ennek megfelelő édesítő


A Fordított ananásztorta elkészítési módja:
Egy tepsiben, amit a gázra is lehet tenni, illetve egy zománcozott serpenyőben (30cm átmérőjű), aminek nem műanyag a nyele (később a sütőbe kerül), felolvasztjuk a diónyi vajat és a 2 evőkanál cukrot elkeverjük benne. Belekeverjük a tejszínt is ás a fahéjat. Erre a krémre fektetjük az ananászszeleteket, és félretesszük. Előmelegítjük a sőtőt 175 celsius fokra. Felverjük a tojást a vajjal, a vaníliával, és a cukorral, vagy az édesítővel. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk az egészet a vaj-tojás-vanília-cukor keverékbe. Ezután a tepsibe öntjük a masszát, ahol az ananászkarikákat szépen elrendeztük, beterítjük a tésztával és 40-50 percig sütjük, amíg a tészta átsül, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük. Óvatosan elválasztjuk a széleket egy palacsintakéssel és ügyesen kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy az ananászok legyenek felül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fordított ananásztorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook