Folyik a gyerek füle-mit kezdjek vele? (beszélgetés)
Helyzetjelentés:fájni nem fáj,de még folyik a lánykám füle.Antibiotikum már 1 hete elfogyott,kb azóta szűnt meg a fájdalom.
tegnap hosszas telefonálgatás után elcsíptem a kórház fül-orr-gégészetén egy dokit.Azt mondta vigyem be az osztályra ,ha már ott vagyunk úgyse fognak elküldeni.
na ,most mondja a gyerkőc,hogy ma sokkal jobb a füle.Hurrá!
Sajnálom :-((.
Nekem annó a fél éves fiamnak dőlt a trutyi a füléből. A fül-orr-gégész a Heim Pálban nem ismerte fel elsőre a középfül-gyulladást :-(( (csak hallójárat gyulladást diagnosztizált), csak mikor már átszakadt a dobhártyája, és a zöld váladék jött ki :-((.
Akkor kapott antibiotikumot, orrcseppet, fájdalomcsillapítót. Semmit nem kellett a fülébe raknom (még vattát se, mondjuk el se viselte volna). Se cseppet, se spray-jel nem kellett fújnom. Ott valamivel kiszívták a váladékot.
Azért én elvinném a megyei kórházba, azért kapják a fizetésüket, hogy megnézzék... Most úgy is kivagyok bukva a gyerekorvosokra, nem dolgoznak a környékünkön se, mivel nyár van... A 41 fokos lázas gyerekemmel gondolták hogy másfél órát várok egy vadidegen orvosnál, mert csak fél órát rendel egy nap, és tuti bejussunk :-((.
Olvastam hogy orvos nincs:(
Meleg só nem segít?
Vagy a fül spray,keress rá a neten van fül csepp is ezt is tisztításra használják.
Azt NE! És ha teszel vattát a fülébe, akkor nagyon gyakran cserélgesd, mert annak csak az a célja, hogy felitassa a váladékot. Anno a KH-ban (mint írtam korábban) 1-1 csepp hidrogénperoxidot csepegtettünk a gyerekek fülébe, ettől "kihabzott" a gennyes váladék, amit csak kitörölgettünk fültisztító pálcikával, de csak a hallójárat elejéről, nem mélyebbről.
És fürdésnél vigyázz, hogy ne nagyon menjen víz a fülébe.
Na itt a gáz:a városi fül-orr-gégész 1 hónapig szabin, a megyei rendelésen közölték,hogy csak akkor vigyem "ha dől az orrából a vér".
Annyira nincs orvos,hogy egyik este ettől zengett a híradó.
Az antibiotikumot felírta a gyerekorvos helyettese(mert az is szabin van),de hozzá nem nyúl.
Fültisztító sprayt javasolt egyik ismerős.Szerintetek?
Ez miért kérdés? Orvos.
Meg hidrogénperoxiddal ki lehet pezsegtetni a trutyit.
11 éves lányom antibiotikumot szedett mert brutális középfül gyulladása volt.Fájni nem fáj neki már 1 hete,de még mindig rengetek trugyi folyik belőle.Mit kezdjek vele?Orvos,Fül spray?
A kövirózsától csak még jobban tele lesz(bele szárad).
További ajánlott fórumok:
- Válságban gyereket? Nem könnyű ebben a szituban...nektek mi a véleményetek erről?
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Mit tennél, ha megharapná a gyerekedet egy másik gyerek, mert a te gyereked nem akart vele játszani?
- Megszégyenített gyerekek és szülők. Mi a véleményetek?
- Mi a véleményetek a gyerekszépségversenyekről?
- Meddig normális ha folyik egy kisgyerek nyála?