Főiskolai szülésznő képzés. (beszélgetés)
Megnéztem mégegyszer. Nem tér ki rá, hogy milyen tagozaton vannak ezek a feltételek, de azt írja, hogy az állami ösztöndíjjal vagy állami részösztöndíjjal támogatott képzés esetében a beiratkozás előfeltétele a hallgatói szerződés megkötése. Abban pedig kötelezettségként szerepelnek a korábban leírtak. Tehát szerintem a levelezőre is vonatkozik :(((
Január 31-én újabb, részletesebb tájékoztató fog megjelenni, abból biztos kiderül, de a tanulmányi osztály is biztos tud válaszolni.
A legegyszerűbb szerintem, ha a Déliből metróval elmész az Astoria megállóig és onnan kb. 10 perces gyaloglás a Vas utca. De a bkv.hu-n van útvonaltervező, ott is megnézheted.
Hát ha engem átsorolnak, én sem tudnám fizetni :((, és ha nem végzem el, akkor még az első évet is vissza kell fizetni :((
Igen, azt írja, ha nem dolgozol dupla időt Magyarországon vissza kell fizetni a képzés költségeit.
Mondjuk én most csak gyorsán átfutottam a szöveget és eléggé ledöbbentem. Jó lenne, ha csak a nappalisokat érintené, majd utánanézek mégegyszer. Ha más nem, akkor majd rákérdezünk a tanulmányi osztályon pénteken.
Igen olvastam. Az tuti ha engem átsorolnának azt nem tudnám fizetni, szóval tanulni kell.:)))
Nemcsak a nappalisokat érinti a dolog???
És ha mondjuk elvégzem, de külföldre megyek dolgozni, de mondjuk takarítónőnek, akkor is vissza kell fizetni a képzést?
Amúgy a nyílt napon kérdezni is lehet a tanulnányi osztálytól.
Igen, kb. 40 km. Szolnok irányába. Úgyhogy a Nyugati Pu-ra fogok érkezni, mivel vonattal jövök.
Olvastátok a felsőoktatással kapcsolatos változásokat, ami jan. 20-án jelent meg? A felvi.hu-n fennt van. Háát elég érdekes, főleg ez a hallgatói jogviszony szerződés. Ha az államilag támogatott képzést követően nem dolgozol a képzési idő duplájának megfelelő időt - esetünkben 8 évet - magyar munkáltatónál kamatostul kell visszafizetni a képzés költésgeit??!!
És ha nem érsz megfelelő kreditpontot az első évben átsorolnak a fizetősbe??!!
Mit szóltok ehhez?
Jaj de jó!!:) 9-14-ig lesz, azt mondják a szakavatottak, hogy fél 9-re érdemes odamenni, mert kötelező a ruhatár és elég nagy sor van.
Honnan jössz??
Sziasztok!
Én mindenképpen megyek!!!
Lányok,
Merre vagytok??Ki jön pénteken nyílt napra???
Rafi,
Hát én azért reménykedek, hogy szülésznénikre még később is szükség lesz:)))
Mesélj, milyen volt a gyakrolat???Annyira irigykedek most.:))))
Én minden nap biztos nem tudok majd ott lenni..
A héten szülőszobai gyakorlaton vagyok, ma volt az első napom. Hát, nem lesz egyszerű.
Többen is azt mondták, hogy mire elvégzem a fősulit, már nem lesz szükség szülésznőkre, mert minden második-harmadik nő császárral szül.
Szia,
Örülök hogy csatlakoztál és kívánom, hogy a te álmod is valóra válljon.
Az én lurkóimra anyuék vigyáznak majd a konzi héten. Feltéve ha felvesznek.:)))Mindketten nyugdíjasok.Anyu a 40 éves kedvezményes nyugdíjra ment el, így ő még igen fiatal. Apum is csak 62 éves, szóval még bőven tudnak figyelni a gyerekekre.:)
Sziasztok lányok!
Örülök, hogy rátok találtam. Az én nagy álmom is a szülésznői szakma. Remélem nem csak álom!Jelenleg egészségügyi szakiskola másodévese vagyok estin ,amit jövőre elvégzek.Utána a SE-re fogok felvételizni.Judy! Téged kérdeznélek, hogy a konzultációs héten hogy tudod majd a gyerekeket megoldani?Mert nekem három gyermekem van és a legkisebb tíz hetes...Tudom, hogy addig még van időm, de még akkor is nagyon kicsik lesznek.Ja, és én szegedi vagyok!
Mindenképpen járj utána, mert ha jól tudom a külföldön tartózkodókra más szabályok vonatkoznak.:( Bár az érettségid magyar gondolom, szóval ott nincs változás.
És ha igényelnél magyar GYESt???Vagy azt nem lehet???
A gyest vagy a gyedet kell igazolni? És ha Én nem otthon szültem? :S Itt nincs ilyesmi...:S:S a kisfiam most 2,5 hónapos... Na majd utánajárok..már irtam nekik,csak aki az ilyesmit intézi szabin van,majd csak januárban lesz...
Jólenne ha összejönne Nekem is:):)
A Gyed-et mivel kell igazolni? A Kincstártól kell kérni igazolást? Úgy tudom az időszakot is rá kell íratni. Tavaly pl. 2011. febr. 15-től július akármeddig kellett ráíratni az időszakot.
Tudtok erről valamit?
háát közgáz 3-as, magyar 4-es, de nincs nyelvvizsgám vagy ilyesmi ami plussz lehetne csak a gyerek :)
mennyire alacsony volt a ponthatár??
Oké, majd egyeztessünk előtte!
Én sem tudom, hogy mit jelölök meg még a szülésznő szakon kívül, vagy megjelölök-e egyáltalán bármit is, mert hát ez az ami igazán érdekel :)) A többit meg sem néztem, mik a követelmények megy ilyesmi...
Na ha lecsendesedett az ünnepi forgatag azt hiszem jobban utána nézek a dolgoknak. Én azért nem is néztem az államit, az önköltséges meg tényleg baromi drága. Bár az én közgáz és magyar érettségimmel nem sok pontom lesz...
Ja, és van egy ismerősöm aki a sotén dolgozik, azt mondta hogy ha kész lesz a jövő évi tanrend megszerzi nekem, meg még pár infót, hogy mikor hogy kell suliba menni ilyenek...
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Főiskolai tandíjakról?
- A korábbi 4 éves főiskolai képzés diplomát adott?
- Szülésznő képzés levelezőn! Érdekelne minden információ. 2 gyerek és munka mellett csinálnám.
- Semmelweis szülésznő képzés (levelező)
- Könyvvizsgáló képzéshez milyen főiskolai szakirányú végzettség a feltétel?
- SOTE szülésznő képzés (levelező) !