Fogyjunk együtt a Weight Watchers módszerrel, tartsatok velem (beszélgetés)
Képzeld Dokilady!
A norbis étlapon fel vannak tüntetve a kalória, fehérje, zsír és szénhidrát tartalmak egy adagra vonatkozóan. Így a netes kalkulátorral szépen ki tudom számolni, hogy egy-egy ételadag hány pont.
Rögtön kiderült, hogy a mai kajcsim sajnos önmagában már megvan 20 pont, de sebaj. Ma még túllépem a megengedettet (hiszen már reggelire ettem 5-6 pontnyit), de vacsira már csak almát és répát fogok ropogtatni. Holnaptól pedig már szerencsére 10-15 pont közötti kajáim vannak rendelve.
Anheszenamon!
A számítást megtalálod Dokilady naplójának 2. bejegyzésében, de ide írom a rád vonatkozókat:
1. Nem szerint:
Nő = 7 pont
2. Kor szerint:
21-35 között = 4 pont
3.Súly szerint:
A súlyod első száma számít.
61g = 6 pont
4.Testmagasság szerint:
160 cm felett = 2 pont
5.Napi aktivitásod szerint:
Ha alapvetően ülőmunkát végzel = 0 Pont
Tehát:
7+4+6+2+0 = 18 pont
Azt hiszem, ezt írta be Hoxa is ide, az egyik cikkbe.
Engem is érdekelne!
Dokilady kiszámolnád hány pontot kell ennem?
23 éves lány vagyok, 166 cm és 61 kg,sajnos ülőmunkát végzek,nagyon keveset mozgok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Ez nekem tetszik... :-)Megpróbálkozom vele én is. Valószínűleg úgy, ahogy Rudiandi. A héten összegyűjtöm az info-kat, aztán hétfőtől hajrá!
Egyébként 45 éves vagyok, 88 kg, 158 cm magas, ülőmunkás... :-)
Szép napot Mindenkinek!
A kilofalomano legyen Veletek!
sziasztok!
Hát akkor én is belevágnék.Pusikó megelőztél, pont a virslire a kartam én is rákérdezni.
Ja és mi van akkor ha mondjuk apörihez nem tésztát eszek hanem krumpilt, mondjuk 2 szemet?És a savanyúságok?
ha a csirkét grillezem, vagy són sütöm,akkor nincs pluszpontja, úgye?
ha pörköltnek, akkor már igen
Hát persze, hogy jól számoltad ki, de arra vigyázz, hogy a kiszámolt napi pontjaid nem lépheted túl. És a párod sem.
Nem értetlenkedsz, idővel belejössz, csak az elején kell számolgatni.
A sültcsirkének is van más összetevője, pl. só, bors, fokhagyma, ki hogy fűszerez, de a fűszerek eleve 0 pontosak. És az olaj, ami viszont már pontokat ér, és nem akármennyit.
Tehát ha megeszek annyi rizst, amennyi jólesik(4pont) és eszek hozzá sültcsirkét(3pont, akkor azt 7 pontért ettem meg?
bocs, hogy ennyit értetlenkedem, csak ha nem tudom a páromnak elmagyarázni rendesen, akkor nem fogom tudni rávenni, hogy tartson velem
A zöldségeket is felvittem a naplóba, lehet már olvasni, esténként itt vagyok a gép előtt, kérdezzetek.
Ha délelőtt teszitek fel a kérdést az sem gond, mert elolvasom, csak délután tudok rá válaszolni, mert dolgozom, és nem mindig jutok a net elé munkaidő alatt.
Egy példa: egy adag tészta=120 g (2 pontos), ha viszont korlátlanul eszed (akkor már 4 pontos), ez azt jelenti jóllakásig, akkor a 120 grammot vedd alapul, az az egy adag, de nincs korlátozva, hányszor eheted meg ezt az adagot. Csak viszonyításképp, hogy kiszámíthasd mennyit eszel.
Másik példa: 120 g csirkemell (2 pontos) egy adag, de ha jóllakásig eszed, akkor már 3 pontos.
Vagy: ha két szelet fekete kenyeret eszel meg az 3 pontos (darabja 1,5 pont), de ha több szeletet akarsz enni,akkor már 4 pontért kell felszámolnod.
És még egy példa, hogy szemléltethető legyen: 250 mg joghurt (a legsoványabb, legkisebb %-osból) 1,5 pont ez egy adag, de ha többet iszol meg belőle, akkor már 3 pontért kell beszámolni.
szia
Andi vagyok, és én is olvasgatom a naplódat és a fórumot. szeretnék belevágni. most éppen 90 naposozok a párommal.
lenne egy bugyuta kérdésem. azt írod, hogy a krumpli, rizs, tészta korlátlanul ehető, de mégis 4 pontos.
ezt pontosan hogy kell érteni?
az én 20 pontomért ehetek 5 adagot valamelyikből?na de mekkora az egy adag?és ha ez így igaz, akkor mégsem korlátlanul?
Sok a zsirtartalma, azért annyi a pontszáma, igen darálthúsból van, és van benne szalonna is.
Felvittem a naplómba azokat az élelmiszereket, amiket jóllakásig lehet fogyasztani étkezésenként, olvassátok el, ha van kérdés válaszolok, közben fordítom a következőt.
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek: a virsli pontszáma mitől ilyen magas? A párizsié is? Vajon a beledarált hozzávalók miatt? És akkor mi lehet a téliszalámival? Én most vettem 'fogyi kenyeret' ennek a szénhidrát tartalma 'csak' 34! (Szemben a tk. kenyér 45-jével.) Ebből lehet enni egy szeletet?
Nálam sajnos probléma, hogy amikor elkezdek egy fogyi kúrát, központi kérdés lesz az evés, ill. nem-evés gondolata. Most pl. megőrülök egy falat csokiért. Na, pá, várom az estét és a többi pontot!
Köszi, dokilady, örülök, hogy indítottad ezt a fórumot, legalább van köztünk hozzáértő orvos is!
Puszi.
A WW a testmozgast külön szamolja itt Nemetorszagban, azaz nem lehet az elsö alkalommal kiszamitott pontszambol kivonni, de erröl is irok majd.
Tehat marad a 20 pont, ezt eheted le.
Ha tudod Norbi kajajanak az összetetelet, akkor ki tudod szamolni pontok alapjan mennyi es beszamithatod a napi pontjaidba.
Szia, örülök, hogy csatlakozol, csak türelmet kerek, mert dolgozom, es csak 16 ora körül vagyok otthon, akkor mindenkinek a kerdesere valaszolok. Sajnos a pontokat nem tudom itt megnezni, mivel a munkahelyi gepem nem tölti be a nemet honlapot, ahol nekem is van egy szamolo, mely pontosan kiszamolja azt is, ha valamit kiskanallal, vagy evökanallal adagolunk. Es itt sajnos magyar ekezetem sincs:-(
Es ma reggel ota 3 osztaly között rohangalok, mert egyiknek sincs orvosa ma, es mar egy sürgössegi esetet athelyeztem rohammentövel a masik korhazba, azaz nem sok idöm van a neten ülni..
Zöldbab: 1
Olaj 1 tk: 1
Liszt 50g: 3
Tejszín 2 ek: 3
Ezeket találtam egy hoxa-s táblázatban. Azt nem tudom, hogy 1 ek liszt hány gramm lehet. Tejfölt nem találtam de szerintem az egyenértékű a tejszínnel, de ha joghurttal csinálod,úgy lehet, hogy elég 2 pontnak venni.
Tudom, hogy Dokilady szerint ez a táblázat nem pontosan az, mint amit ő használ, de mivel szerinte ez a szigorúbb, azt hiszem használható kiindulásként.
Bocsi, elírtam a linket :
Dokilady! Találtam egy pontszámító honlapot. Igaz, sok élelmiszernek nincs feltüntetve a rosttartalma, ami szükséges hozzá, de talán használható...
Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!
Bemutatkozásként:
42 éves leszek áprilisban, 165 cm vagyok és 83 kiló. Leginkább ülőmunkát végzek, így a kiszámított pontértékem kereken 20 pont.
Volna néhány kérdésem:
- Napi rendszeres testmozgás esetén a pontokat érdemes növelni, vagy nem számít, ha nem vesszük figyelembe a pontszámításnál? Csak azért kérdezem, mert itt szó volt minimálisan szükséges, elfogyasztandó pontértékű ételmennyiségről.
- Én eddig hozatott norbi-kaját ebédeltem (update 1-est). Be tudom-e ezt illeszteni a WW programba, vagy másképp kell megoldanom az ebédemet?
Előre is köszönöm a választ és a segítséget is!
Nem kell nekem hinned, a lényeg, hogy a módszered bevált, és fogytál tőle.
Csak csináld igy tovább.
További ajánlott fórumok:
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Lefogyok és életmódot váltok - a szemetek előtt! Tartsatok velem!
- Ha a párod felajánlaná, hogy tartsatok szeretőt?
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Nektek mennyi volt a legtöbb súly, amit 1 hónap alatt leadtatok és milyen módszerrel?
- Fogyjunk együtt - bármilyen módszerrel és bármennyi kilóról indulva, de egymást segítve - április 14-től!