Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogszabályzó fórum

Fogszabályzó (beszélgetés)

3543. kispici
2007. nov. 27. 21:42

hahóhahóhó jóestét :)

ma voltam a bácsimnál először állításon vagymi, és ahogy az meg lett jósolva, rögtön cserélt ívet is, mostmár olyan mint a nagyrészeteké asszem. csak valami jóerős fajta, merthogy a pici réseket csak azzal tudja összehúzni, vagy vmi ilyesmit magyarázott.

éééés pénteken leszünk egyhónaposak!

és amit beszélgettetek, az elszineződős dolog, én attól félek, hogy a fogaim fognak elszineződni és a brekik helye nem, de végülis... csaknem.

+ még készülök képeket is készíteni, eldöntöttem, hogy majd hónapfordulón, bár készült mostanában pár kép, vigyorgok mint a villanykörte, hát elég vicces :))

ésésés nemutolsósorba, boldog születésnapot, házzassági évfordulót, névnapot, minden ünneplősnek :))

3542. Noarashi (válaszként erre: 3507. - Tasa)
2007. nov. 27. 21:23
Nem a szabi miatt!ennyire bunkóval nem állnék össze!csak így alakult!De még nincs lefutva,vagy ki tudja!most csak a szabi van meg én!És a hízókúra!
3541. erank
2007. nov. 27. 20:25

Sziasztok!

Szyra, gratulálok, ha így haladsz előbb lekerül a Szabid, mint nekem.

Ma egész nap fájt a bal felem. Az utolsó előtti fogam amihez a kütyü rögzítve van és a bütyköm különösen érzékeny.

2007. nov. 27. 19:37
Zazubaba, megnéztünk, te is szépen alakulsz. Az a lifegő gyűrű nem lehetett semmi :( Annuska sajnálja, hogy önzáró brekije van, így nem kaphat színes gumikat. Tényleg, nem tudom, hogy porcelán v. műanyag, szerencsére vörösbort nem iszik, a málnaszörp nem fogta meg ;)
3539. zazubaba
2007. nov. 27. 19:07
hát nem tudom, én mult hétvégén egész szombat este sangriát és lambruscot iszogattam, de nem lettek rózsaszínek a brekik :D majd még próbálkozom :D
3538. .Lilla. (válaszként erre: 3535. - Zazubaba)
2007. nov. 27. 18:31

a színes nekem is fakul, nyugi. nyáron több mint két hónapig volt uaz a gumi, és hát a végére elég fakócska lett : ) pedig nem kávézok és nemis kolázok, csak amx tea, de nyáron csak vizet ittam. :(

porcelán meg egyenesen katasztrófa lehet. nemtom h itt olvastam e (bocsi ha igen és nememléxem h ki irta) de valakinek a vörösbortol rózsaszín lett a porcelán breki. hála a bort nem csípem :P

3537. ani*
2007. nov. 27. 18:29
Nekem is mindig elszíneződnek a gumik, sajna a kávéról nem mindig tudok lemondani. Nekem most átlátszó a gumi. Van fehér is? Ha van, az mennyire feltűnő az átlátszóhoz képest és mennyire színeződik el?
3536. .Lilla. (válaszként erre: 3531. - Szyra)
2007. nov. 27. 17:39
énisénis gratuu neked : ))) nekem mindjárt eljön az a bizonyos fél év : )
3535. zazubaba (válaszként erre: 3533. - Márk87)
2007. nov. 27. 17:18

Nekem is porcelán van, és én is elég sokat teázom mostanában, a kóláról meg nem is beszélve... a breketteken nem látok elváltozást, inkább a gumikon, világoskék gumikat kértem most utoljára, az első időben nagyon élénk színe volt, msot meg már inkább fehérnek tűnik mint kéknek :S A legfeltűnőb az volt, amikor átlátszó gumik voltak fent,azokon nagyon látszott h "megbarnult" pár hét után,azért is választok mostanában színeset,mert ezen talán annyira nem látszik. A gumikat egyszerű cserélni, de hogy a breketteket cserélnék-e, hát még nem hallottam róla. :S

Arra emlékszem, hogy az egyik barátnőmnek már szép rendben álltak a fogai mikor leesett egy brekett (még kb 2 hónapig lett volna fent neki a SZabi) és el is vesztette.Akkor azt mondta a doki h leveszi az egész Szabiját,mert ezért nem rendel új brekit,mert egyesével nem lehetett rendelni ezt a fajtát, csak úgy tudott volna visszatenni brekit, ha megrendeli az egész felső fogsorra valót, az meg 40ezer lett volna még a hátra lévő 2 hónapra.Ezért éjjeli Szabival oldották meg a problémát. Ez tavasszal történt vmikor, azóta is gyönyörű rendezett a fogsora!!! :D

3534. Márk87 (válaszként erre: 3533. - Márk87)
2007. nov. 27. 16:29

"a fogaim elég fehérek, de mintha a zománcot valami elszínezné" =

"a fogaim elég fehérek, de mintha a porcelánt valami elszínezné"

bocsi, nem tudom mi van velem mostanában :) nem vagyok értelmes

3533. Márk87 (válaszként erre: 3514. - 9c8d4ae28b)
2007. nov. 27. 16:22

Szivesen. ha kérdésed van valószínűleg itt tud rá valaki válaszolni, mert vannak itt sokat megélt emberkék.

azt a 300-at sokallom kicsit. még talán ha porcelános és benne van utána az összes aktiválás ára, úgy elmegy, de csak a "készülék"-ért 300ezret elkérni.. az már visszaélés :D

én is lementem hídba, hogy 120ezer volt, miközben az egész kb 20gramm porcelán meg 5 gramm fém. kb aranyárban van.

az én esetem tanulmányozni való. elősször elmentem egy dokinőhöz. azt mondta csak úgy tudja megcsinálni ha kihuzat 2 fogat. elmentem a madách-ba, mondván, hogy ott iszonyú percízek, az a biztos ha ott is véleményezik. hapsi ránézett, rögtön mondta, hogy helyet kell csinálni, húzni kell. aztán szünet után visszamentem az első dokinőhöz mindenre elszántan. megint jött a szöveggel hogy húzni kell, de akkor már eltökélt voltam. új röntgent készült, lenyomat meg minden, aztán kijelentette hogy mégsem kell húzni, talán tud tágítani eleget a fogsoron. egyszerre lettem ideges és örültem. egyrészt a szüleim beszéltek le az egészről, mondván, hogy nem vagyok éppelméjű ha 2 egészséges fogamat kihuzatom, később hiányozni fog. de ugyanakkor ha anno kitartó lettem volna és elszánt akkor már rég a múlté lenne az egész, már rég lekerült volna rólam. ehhez képest csak most kezdődik el....

akad amúgy még egy kérdésem "porcelános társaimhoz". észrevettem ugyanis, hogy a kis porcelán brekettek kicsit beszürkültek amióta fent vannak és ráadásul halvány világoszöld gumikat kaptam, szóval van egy kontraszt a fogam fehérsége és a brekettek között. most nemrég jutott eszembe az ami már fel se tűnik mert megszokás nálam. a teázás. egy nap legalább kétszer. gyanítom, hogy az fogja meg a porcelánt. a fogaim elég fehérek, de mintha a zománcot valami elszínezné és csak gyanítani tudom hogy ez lehet az. a kérdésem pedig az, hogy ti mivel tartjátok fehéren, vagy szokták-e a brekiket időnként cserélni ?

a ragasztás ugye egy hoszabb procedúra és uv fénnyel vagy mivel szárítják, így nem tudom hogy csinálnak-e ilyet. ugyanakkor viszont tuti kell valamit állítani a breketteimen, mert ahogy most állnak az nem lesz jó arra az esetre ha teljesen kiegyenesedek. ami még 2 hónap. szóval van-e porcelános breki csere és mivel lehet karban tartani ? megkérdezném a dokinőmtől de 20 napig kell rá várnom addig meg nem akarom hogy birizgáljon a kérdés, hátha tudja valamelyikőtök a választ..

3532. shirley
2007. nov. 27. 15:38
na, hazaértem, viasz megoldva, kösz a tippet, máris jobb!!
3531. szyra
2007. nov. 27. 14:31

Mindenkinek köszönöm a gratulációt! :DD

Kb. 1,5-2 év a kezelési időm, én bekalibráltam magam 2 évre, így csak kellemes meglepetés érhet, ha hamarabb kész leszek. :)

Szóval mától már tuti visszaszámlálás! :D

3530. Casia
2007. nov. 27. 13:44
Ment a privi, remélem, érthető is, ha nem, akkor szólj!! :-))
3529. Casia (válaszként erre: 3525. - Shirley)
2007. nov. 27. 13:41
Várj, küldök privit és elmondom! :-)
3528. shirley (válaszként erre: 3526. - Casia)
2007. nov. 27. 13:41

hazamegyek, megiszok egy liter kamillateát :-)

még egy óra itt...

3527. shirley (válaszként erre: 3526. - Casia)
2007. nov. 27. 13:40
köszi, tudom én h ezzel jár, nem is nyugtalanítana, ha a fogaim fájnának, húzódnának vagy bármi - csak evésnél meg mosásnál érzem őket, amikor megbolygatom.. de nekem a felsértett szám fáááj :(
3526. Casia
2007. nov. 27. 13:38

Jáj, lehet, hogy masszírozni nem nagyon kéne... és valami fertőtlenítő szmötyivel öblögess (phlogosol, glycosept, gyógyszertárban segítenek választani, van egy csomó), de a kamillatea is jó, mert nyugtat.

Egyébként igen, a brekett a fogadon van, az ív meg benne fut! Megy ez!! ;-))

A fájdalom vele jár, de egyre kisebb lesz! Kivéve az aktiválásokkor! :-) Kitartás!

3525. shirley
2007. nov. 27. 13:37
hol lehet megnézni a képeket? és nekem is szabad?
3524. .Lilla. (válaszként erre: 3523. - Zazubaba)
2007. nov. 27. 13:36
köszi, nekedmeg nagyon szépen állnak :))))
3523. zazubaba
2007. nov. 27. 13:35

na megnéztem a képeiteket! Borzalmas dologra jöttem rá... nekem olyan aprócska fogaim vannak, szinte alig látszik ki a brekik alól! :S Nektek meg olyan szép nagyok :)

Lilla, ez a mindenféle színű gumis breki nagyon nagyon jó!!! :D :D :D

Látom mindenki alakulgat!!! :D:D:D

3522. shirley
2007. nov. 27. 13:31

egyébként nem ismerem még ezeket a kifejezéseket, bocs, a breki az a kis négyzet amit a fogra ragasztanak? az ív pedig gondolom maga a szál ami fut végig.. ehh, új ez nekem még :-)

azt hittem jobban fog fájni az egész, hogy örültem amikor nem, és most meg fáj az egész szám, jaj!

3521. shirley (válaszként erre: 3520. - Casia)
2007. nov. 27. 13:28
persze, és fogmosásnál is igyekszek picit átmasszírozni, vagy valami, azonkívül tantum verde nevű löttyel öblögetek, és ki fogom próbálni a viaszt is, adott dokinő 3 csíkot... csak elég ügyetlen vagyok, és rosz helyen van... de köszi a tippet :-) sztem ha nem múlik el a héten, akkor meglátogatom a dokinőt....
3520. Casia (válaszként erre: 3519. - Shirley)
2007. nov. 27. 13:23
öblögeted valamivel azt a duzzanatot? Gyanúsan hangzik... Amúgy a wax, az viasz, amit a brekire vagy az ívre kell tapasztani, ahol dörzsöl. Természetesen fogorvosi viasz, nem gyertya... bár... na jó, nem poénkodok vele...
3519. shirley (válaszként erre: 3491. - Zazubaba)
2007. nov. 27. 13:21
nem vagyok benne biztos hogy tudom mi az, de kiváncsi vagyok rá, úgyhogy ha nem gond, küldj :-)
3518. shirley (válaszként erre: 3511. - Szyra)
2007. nov. 27. 13:14

Lassan értem az itteni szlenget, szóval gratula az egy évhez!

Mennyi idő után egyenesednek ki a fogak?

mert ált. mindenkinél már csak egyenes mosolyon szabit látni :-)

3517. Casia (válaszként erre: 3511. - Szyra)
2007. nov. 27. 13:13
Attateringette!! Gratulálok!! Most megint beindultak az irigykedő-mirigyeim...
3516. shirley (válaszként erre: 3506. - Noarashi)
2007. nov. 27. 13:13

Mi az hogy wax megint?

nekem is fel van törve, mit ajánlotok, mi segít? meg az ínyem is meg van duzzadva, pedig pucolom rendszeresen, mégis nagyon nagy és olyan mintha ránőne az egyik fogamra :O :/

Lehet h idővel magától lelohad és beheged? még csak pár napja van fenn...

3515. kismo (válaszként erre: 3511. - Szyra)
2007. nov. 27. 12:56
BOLDOG ÉVFORDULÓT Drága :D!!!
3514. 9c8d4ae28b (válaszként erre: 3503. - Márk87)
2007. nov. 27. 12:34

Köszi Márk! Le lettem nyűgözve! Nagyon korrektül tájékoztattál. Biztos, hogy meg fel fogom rakatni, de más fogorvost választok. Akihez eddig jártam, azt mondta kb 300ezerbe fog fájni, de lehet, hogy kicsit többe...

Mégegyszer köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook