Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fenyőmagos süti recept

Fenyőmagos süti recept

Elkészítési idő 35 perc

A Fenyőmagos süti hozzávalói:
* 1 rúd marcipán (200 gramm)
* fél csésze kristálycukor
* fél csésze porcukor
* 2 nagy tojás fehérje
* fél evőkanál vanília aroma
* 3 evőkanál liszt
* 1 csésze fenyőmag
* kevéske só


A Fenyőmagos süti elkészítési módja:
Kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra, béleljük ki a tepsit sütőpappírral. Keverjük össze a lereszelt marcipánt (amely voltaképpen mandula paszta) a cukrokkal, majd lassú fokozaton elektromos mixerrel keverjük addig, amíg egyenletes, apró morzsás szerkezetű lesz. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a vanília aromát, magas fokozaton keverjük tovább 3 percig, amíg egyenletesen el nem oszlik, ezután jöhet a liszt és a só. A fenyőmagokat szórjuk egy lapos tálra. Egy-egy evőkanálnyi masszából formázzunk sütiket, majd egyik felüket hempergessük meg a fenyőmagokban, végül a magvatlan oldalával lefelé helyezzük el őket a sütőpapíron. 15-16 percig süssük, amíg aranybarnára pirul.

könnyű, és nagyon fincsi. gyerekek szeretik!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fenyőmagos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook