Félelem és öröm ... (beszélgetés)
Ha jól tudom (egyáltalán nem biztos), ha csak hordozó akkor tünetmentes lesz. Úgy, mint ti például a férjeddel.
Az egyedüli komplikáció akkor várható, ha gyereket akar majd, akkor kell a párját megnézni, hogy hordozó-e. Viszont meglesz az az előnye, hogy tudni fog erről, így elkerülheti a tragédiát.
Olvastam a történetedet másik oldalon.
Szerintem természetes, hogy jobban aggódsz, és ez el is fog kísérni. Nem voltam ilyen helyzetben, onnan gondolom, hogy nekem a kicsi koraszülött volt, ma 9 éves, és még mindig figyelem, hogy nem jön-e valami elő.
Hú, nehéz elkezdeni, hetek óta agyalok ezen, de talán aki már átélte segíthet.
A mi történetünket sajnos sokan ismerik, április 17-én lesz egy éve, hogy Angyalkánk 4 hónaposan elhagyott minket. Ő volt a 2. babánk, SMA betegként ment el.
Most van egy genetikailag SMA hordozó 17 hetes pocaklakó Kisfiunk. Minden genetikája jó :) ( kivéve azt, hogy hordozó, de ez az ő egészségére nem lesz hatással )
Bennem meg félelmek. Egészséges , minden ok... minden jó !
De ezek a félelmek örökké meglesznek ? Mindig bennem fognak élni ?
Az előző két várandósság gondtalan volt. Dettim ugye 5,5 éves, minden ok. Zoénk meg Angyalka :(
Noel pedig papíron is már tuti, hogy genetikailag ok. Én mégis mindig a mozgásokat figyelem, és azt hiszem kicsit ... nem kicsit, nagyon félek :((((
További ajánlott fórumok:
- Megőrüléstől való félelem
- Szorongás - mikor a félelem uralja az életed
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Elpirulástól való félelem, eritrofóbia. Megszabadulnék tőle, de hogyan?
- Depresszió, magány, gyász, félelem és egyéb démonok…
- Segítséget kérek! Félelem leküzdése...