Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit tegyek ha felcseréli a nappalt az éjszakával? fórum

Mit tegyek ha felcseréli a nappalt az éjszakával? (tudásbázis kérdés)


11. kriszta773 (válaszként erre: 1. - Hariann)
2014. szept. 20. 15:44
próbáld úgy kialakítani, hogy nappal nappali zajok, fények legyen, éjjel meg ugye adott lenne a csend és sötét. ha napközben is esetleg el van picit sötétítve a szoba, csendben vagytok, akkor nehezebben vagy később fogja elkülöníteni a napszakokat. de szerintem még nagyon pici, sajnos túl kell élni ezt az időszakot
10. grizus
2014. szept. 20. 02:18

Alapvetően nem tudsz ezen változtatni. Valószínűleg a 12. házban van a napja. Az ilyenek fordítva működnek. Én is. Sokáig persze alkalmazkodnom kellett, de 30 éves korom után - onnantól már egyre erősebb az aszcendens, és nekem az megegyezik a napjeggyel, ami tehát a 12. házban van - egyre későbbre tolódtam. Nehéz abból a szempontból, hogy a társadalom nem így működik, de hát ez van. Engem se értettek soha, hogy gyárilag vagyok ilyen, pedig tényleg. Nehezebb így munkát találni, közösségi életet élni, tanulni, stb., de megoldható és persze lehet időnként áldozatot hozni, alkalmazkodni, de aki bagoly, az sose fog tartósan reggel 8-kor kelni és nem azért, mert lusta. Meg lehet erőszakolni, át lehet nevelni, de nem érdemes, mert ki fog jönni az igazi természet.

Ami érdekes, hogy már ilyen kicsi korban jelentkezik. Velem nem volt ilyen, viszont már a születésem után átlag 5-6 órát aludtam, amivel kétségbeesésbe kergettem édesanyámat, hisz alhattam volna akár 18 órát is, de nem, én már hajnalban kukorékoltam. Később bepótoltam... Egy szó mint száz, finomítani lehet rajta és később nem lesz ilyen durva, de valószínűleg alapból bagoly a csemetéd. Persze jobb, ha elviszed egy asztrológushoz, hogy megerősítse, illetve ha nem az, akkor megnyugtasson, hogy nem az. Már ha elfogadod az asztrológiát.

2014. szept. 19. 12:08
Na nálam ugyan ez a helyzet,nappal eszik alszik mint a kisangyal.De este eljön a fürdés utána hajnal kettőig fen van,akár mit teszek nem alszik.Most 7-hetes.Probálatam felkellteni de semi,nem lehet.Probáltam kihagyni egy fürdetést,akor is fel kellt 9-kor és nem aludt vissza.Ha valaki tud valami hatásos praktikát,akor írjon sosbe mert már hulla vagyok
2011. febr. 13. 00:24

Huhh,nálunk is ez volt,esténként szegény párom virrasztott vele,hogy kicsit tudjak aludni!

Nálunk is az jött be,hogy nem hagytam aludni,hanem ébren tartottam amikor aludni akart akkor megpiszkáltam ki vittem kicsit a levegőre,ha sétáltunk,kicsit rátoltam a kavicsokra:):)

Persze azért aludni is hagytam pár órát:)

De gondolom már megoldódott a dolog....

7. DODICA (válaszként erre: 6. - Király Edit)
2007. márc. 5. 13:48

Hát, mint írtam, bíztatót nemigen tudok mondani. :( Hacsak azt nem, hogy túlélhető a dolog, s később már csak nevetni fogtok rajta!

Nálunk is ez ment, mi se értettük sose az okát. Aztán egyszer vége lett.

6. Király Edit (válaszként erre: 5. - DODICA)
2007. márc. 4. 09:11

Szio!

Az én picikém 2és fél hónapos koráig nagyon jól aludt,utána mint akit elvágtak.9-éjfélig alszik,utána a követkeő etetésig fél-egy óránként felsír.Megetetem és újra sír.Nem tudom mi lett vele és meddig tart,de ez már minden napi.Napközben semmi baj sincs vele.Meg sem nyikkan.Írj,ha tudsz valami bíztatót az email címemre:kiraly.edit@citromail.hu

2006. nov. 16. 13:36

Részvétem.

Nálunk ez a probléma egy teljes évig fennállt, ráadásul pont a harmadik gyereknél.

A világon mindent kipróbáltunk, semmi se jött be. Aztán egyik napról a másikra valamiért átaludta az éjszakát, s onnantól kezdve helyreállt a rend. Nem tudjuk, mi okozta, de nagyon örültünk neki, mert igencsak lógott a nyelvünk....

2006. nov. 16. 11:26
Próbáltad már a reggeli fürdetést? Van, hogy az bejön. Nekünk anno nem vált be, de ismerek olyan családot, ahol ez volt a megoldás. A csecsemőotthonok többségében is reggel fürdetnek.
2006. nov. 16. 08:47
Ne etetés előtt tedd tisztába, hanem utána (erre mindig felkelnek), és utána beszélj hozzá, táncoljatok, vagy szórakoztasd bárhogy, csak ne aludjon el. Ilyenkor már nem lesz nyűgös, mert tele a pocak. Napközben ezt egyszer délelőtt megcsinálod, egyszer meg délután (kb.1-2 óráig), és utána nagyon jól fog szundizni (persze enni biztos felkel éjzsaka is, ha nem vagy különösen szerencsés). Én úgy szoktam este "kifárasztani", hogy pl.5-6 körül eszik, utána tisztába teszem, egy óráig nem hagyom aludni, beszélek hozzá, táncolunk zenére, rázom a csörgőt stb., utána fél óráig fürdés (amit nagyon szeret), majd újabb szórakoztatás a következő evésig. Utána úgy alszik mint a bunda. Persze nem alussza át az éjszakát, de ha napközben sok inger éri, tényleg csak enni kel fel éjszaka (amiről viszont tényleg nem tudom hogy lehet leszokni).
2. m_marcsa (válaszként erre: 1. - Hariann)
2006. okt. 20. 08:03

Nem volt ilyen gondunk, szerencsére.

A kisbaba még ilyenkor nem tudja megkülönböztetni a nappalt és éjszakát.

Esetleg ne hagyjad aludni a fürdés előtt, hogy elfáradjon. Lehet sétálni, játszani vele.Fürdés után, evés, utána nincs játék. Én mindig az utolsó evés előtt fürdettem,Bevált.

Tedd utána ágyába, aludjon. Nincs játszás.

Mi is emberek vagyunk...Én így csináltam.

Írjál, ha változott a helyzet.

2006. okt. 17. 23:54
Kislányom aki 7 hetes,egész nap békésen alszik,este a fürdetés után kivirul és gyakran éjjel kettőig ébren van. A nappal így békésen telik mert tudok a nagyobbik lányommal(aki 2éves) foglalkozni,de estére már nagyon fáradt vagyok. Próbáltam már kora délután ébreszteni,de semmi eredmény.Hogyan tudnám őt nappal ébren tartani vagy meddig tart ez az időszak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook