Fel vagyok háborodva! (árak) (beszélgetés)
Jó neked.. de a magyar lakosság nagy része panelban él ő hol termeljen?
Nekem szerencsém van ,mert van amit tudunk a szüleimtől hozni. De a legtöbb panelszökevény a méregdrága boltokban vásárol meg mindent.
igen muszáj néha normális ételt is enni....
mert ha nem táplálkozol egészségesen rengeteg baj jön...
mert lehet hogy drága a csirkemell de nem élhet az ember mindig vörös húson mert az olcsóbb legalábbis mint nálunk...
nem is beszélve arról ha valaki köszvényes vagy ízületes...csak magamról tudom mióta a csirkemellet fogyasztom és elhagytam a vörös húst már a fájdalom csillapítok se olyan mértékbe kellenek...hisz már a betegség is luxus vagyis rá a gyógyszerek...
az ízületeimre a 2hétre való porcerősító 3000Ft a fájdalom csillapítókról ne is beszélve...
ehhez a nyigdíj előtakarékosséghoz akkor egy kis számolás 4-en vagyunk két kiskorú gyermekkkel. Ha azt vesszük,ohgy nekem és a férjemnek ne legyen nyugdíj gondunk havi 100-100-at kéne félre tenni. A két gyereknek mondjuk,ohgy már takarékoskodjunk az ő nyugdíjukra és az éltében elindulásukra kb 150-150 fejenként. igaz ez akárhogy is számolom előtakarékosságban olyan kb 500 ezer.
Nem sír a szám mert van munkánk.. a férjem is én is dolgozunk egy határozatlan idejű és egy szerződéses van a családban. A gyerekeknek pedig egyre több mindenre van szükségük mert nőnek óvoda és iskola. De nem sír a szám munkán van dolgozunk.
S most jön a slussz poén a havi nettó bevételünk két közalkalmazotti fizetésből és a két gyerek után járó családi pótlékból 260-270 ezer.
Na erre kössenek csomót a nagyokosok odafent.
Nem panaszkodunk mert van munkánk.... Ez a felháborító.
Nem barátom. Nálunk pl mindig csak a kicsi lámpák égnek este, abban energiatakarékos izzó van.
A konyhára megy el a legtöbb. 3 gyerek van. És elég bosszantó, hogy a múlt héten még 1200-ért vettem a csirkemell kilóját, a héten már 1500 volt tök ugyan az. Hát erre megy el.
Néha muszáj normális kaját is enni. :(
Nem mellesleg, én jobban ki vagyok azon akadva, hogy a régen szinte szemétszámba menő szalonna kilója 1200-2000 ft körül mozog, fajtájától függően, még a hús olcsóbb. Ja, a szemétből összerakott párizsi is majd 1500 ft.
megvenni??
jam nálunk jár sütis autó, a preszóba is kapható és az egyik boltba is...
de elmentünk a minap ketten sütizni...én megettem egy Zala kockát párom egy francia krémest....és mindketten ittunk 2-2dl kólát....
és ott volt ezer forint....
a város cukrászdáiba is egy normális süti 250-300Ft...
akkor meg éri venni??? szerintem nem...
Mi gyakran rendelünk.. Már ott tartunk, hogy lassan olcsóbb. És ez az áremelés még így is "szakaszosan" történt, de minden lépcsőnél abszolút érezhető volt.Az a legrosszabb, hogy amikor kaját veszek, mindig meggondolom, hogy ez most luxusnak számít-e, vagy sem.. És a végén mindig arra jutok, hogy "de hát tejet KELL venni, és ide még helyettesítse be mindenki az alapvető dolgokat, úgy mint zöldségek/ gyümölcsök, stb..
Ha használhatóvá varázsoljuk a nyelvtudásunkat, valószínűleg itt fogjuk hagyni az országot is, pedig nem szeretném :(
Jól kipanaszkodtam most magam... :)
A baj ezzel csak az, hogy az a sütemény amit te megveszel, sosem látott tojást, ezer féle adalékanyag és minden "érdekes" dolog van benne. :-O
A 60 alapanyag itt is tuti megvan benne, csak épp egyik sem természetes... A házi süteménynek nincs párja. Ez 100%!
Közalkalmazott vagyok, sz.rul is keresek. :)) Igaz, nincs miért sírjon a szám, legalább van munkám, 11,7%-os munkanélküliségi ráta mellett. Szóval befogom, tényleg.
De elkeseredem, amikor olyanokon kell agyalni itthon, hogy lemondunk a tejről, amit a kávéba rakunk, mert jövő hónapban nem lesz rá pénz, meg amikor - úgy tűnik - számomra luxuscikk lett a normálisabb tusfürdő. Amit egyébként azért vettem egész idáig, mert van annyira krémes, hogy borotválkozáshoz is jó legyen, és ne kelljen megvenni a méregdrága borotválkozókrémet.:/
Na ja....és ennek fejében még táplálkozz egészségesen,hogy ne legyenek súlyproblémáid,vérnyomás problémáid...stb..stb.
Én a lázcsillapíton,és a köptető árán kaptam fel a fejem minap...
A köptető amit használtunk,1800 forint lett 1000 forintról, a lázcsillapító ugyszintén.
És ez csak a kezdet.....
Optimista voltam, de ez a világ kiöli mindenkiből.
Hát igen. Nem mintha vigasztalna: nem vagy egyedül!
Az egész online sajtó azon pörgött hetekig, hogy jajjj, hát felment a tojás ára a - minimum - másfélszeresére, van, ahol kétszeresére. És a női magazinok elkezdtek olyan recepteket közzétenni, amibe nem kell tojás, hogy spóroljunk. Médiahisztit csináltak a témából.
Nade arról már senki sem ír sehol, hogy pl. ma reggel a 10 dekás kakaópor ára 469 forint egy _olcsó_ üzletláncnál, de jó nekem, hogy akciósan megkapom 400-ért? Vagy hogy a nem drága drogériában tegnap leesett az állam, mert a P.lmolive tusfürdő akciósan 642 forint? Álltam a polc előtt, gondolván, hogy tévedés történt, de nem.
Elmerengtem, hogy ha a kakaó 400 forint (akciós!!), a tojás 500 forint, és még hol van a liszt, a cukor, a vaj, a sütőpor abba a kimondottan egyszerű, és egész eddig olcsónak tarott kavarós sütibe, amit a ma délutáni vendégség miatt sütök!
Tudom, nem megyek semmire a nagy felháborodásomban, de tegnap, kb. 15 év óta először, vettünk egy fél kiló disznózsírt, tettünk bele hagymát, fűszereket, kiváltjuk vele a szalámit. És ez valahol azért ijesztő.