Fel vagyok háborodva! (árak) (beszélgetés)
Azt is nézni kell, hogy a szemét multi hány ember megélhetését biztosítják és járulékát fizeti ki a magyar államnak. Nem csak a 40Ft-ról van szó (bár a többségnek 10 Ft is számít). Nem kényszeríteni kellene a vásárlókat, hanem megteremteni a feltéteket, hogy MEGÉRJE inkább valamelyik magyar üzletláncot választani. Vagy pl a teszkónak és társainak megérje magyar gazdák termékét forgalmazni. Viszont amíg olcsóbb behozni és eladni a spanyol dinnyét, mint a magyart, addig nincs miről beszélni. Vagy pl a kenyér ára emelkedik elég gyakran, de a magyar gazda termelési költségét sem fedezi a betakarított búza ára, akkor mit akarnak megoldani 5000 Ft értékű erzsébet u-val mégis??
Tudják nagyon jól,az autósról lehet a legkönnyebben a legtöbb bőrt lehúzni.
Meg is teszik!
Cserébe mit kapsz? :-(
Én ettem görög görögdinnyét.csodás volt! Sőt törököt is:-)
A többiit is csak te állítod!
na várjál..még nem vagyok képben :DDD
most jöttem...
de biztos neked van igazad ;)
Mondtam is nekik, hogy manapság egyre több olyan reklám van, ahol a férfiakat megalázó módon pofon vágják a nők, és még egyenjogúságot is követelnek?:D
hello mzperx :DD szinte gondoltam...:)))
én se vagyok álmos..:DD
állj ki magadéééé!!!:D
Ezzel egyetértek!
Minden hétvégén sütök a gyerekeimnek-fiam édesszájú,úgyhogy muszáj,ha nem szeretném a sok műanyaggal tömni:D
Kedvence a kakaós pite- 500-800 ból kijön egy nagy tepsi,mert van olcsóbb kakaópor,200 gramm 400 ft,kb 4 nagy tepsire elegendő:D
A tortát is magam készítem,csak azt eszik meg a lurkók,a cukrász sütiket utálják,amit nem csodálok,émelyítően édesek,és vackok!
Hejjo Titti:) Jesszus 3/4 1 lesz:S Nem is vagyok álmos, olyan mintha este 8 lenne:D
Ma is voltak vitáim a női egyenjogúsággal kapcsolatban:D
persze a zember már csak ilyen...de én úgyis neked hiszek...;)))
de amúgy tényleg nem is ;)
hátha még az ember véleményét kérnéd ki, ő tud erről nyilatkozni... pedig nem is ;)
az van drága...te is drágaság vagy :)))
az van drága, hogy drágaság van ;)
mi a nagy büdös helyzet? :)))
Minden pénzt azért nem, nálam is lenne egy határ... csak ugye a tömegközlekedő járművek is üzemanyaggal mennek, így ahogy nekem emelkedik a benzinár úgy nekik is... viszont mi úgy választottunk autót, hogy nem baj ha valamivel drágább az alapár, de fogyasszon keveset és az se baj ha tudja szedni a lábát ;) bár amilyen utak és büntetések vannak manapság utóbbi kezd egyre jobban elhanyagolható szempont lenni
Ezért is tudják ilyen mértékben emelni a benzinárakat. Nincs lélektani határ, az se lenne manapság luxus, ha kólával menne az autó, mert már az is olcsóbb a benzinnél.
Látod a kényelemért minden pénzt megadnak az emberek:)
persze-persze meg parkolójegy, autópálya matrica, kerékcsere, autómosás stbstb csak én bármikor, bárhova akkor megyek amikor akarok és még a mellettem ülőt is megválogathatom ;)
Ez azért nem gilt,mert ezt a propagandát tuti nem hagyná ki a kedves fej.
De ő viszont nem fizet fenntartási költségeket:) Pl biztosítás, súlyadó stb.
Egy francokat van egyforma joga minden tagállamnak. Hol kap meg annyi támogatást fejlesztésre egy magyar gazda, szemben az osztrákkal? Ha mi neki állnánk mezőgazdasági termékeket, tönkre menne a külföldi zöldség-gyümölcs termelés. Hol tud az olasz görögdinnye versenyezni a magyar görögdinnyével ízre? Vagy a paradicsom, alma, paprika szőlő, és az abból készült bor stb...
Tudják nagyon jól, hogy értékes a talaj alattunk, ezért vagyunk visszafogva.
Meg voltak, de mi még jobban javítottunk a színvonalukon. Mellesleg egy jó pár külföldi befektető igencsak megérezné a profit visszaesést, ha ki lennének innen takarítva. Ezt a szót, hogy profit maximalizálás, csak itt ismerik.
nálunk városon belül gyakorlatilag megszüntették a tömegközlekedést (értsd úgy hogy egy-egy vonalon cirka 4szer indul busz egy nap, más meg nincs) :S csak úgy mint a parkolóhelyeket... érdekes hely ez, viszont a belváros közepén lakom, így városon belül csak ha nagyon muszáj veszem elő a "gépet"
Ilyen távon egyértelmű, hogy praktikus a gépkocsi.
De városon belül, főleg ha 5 percenként üldözik egymást a járatok, érthetetlen az autós dugó.
az szép, én barátnőmet kérdeztem múltkor, bár ő teljes áron utazik Baja-Szeged táv busszal (vonat nincs) 2 óra 5000Ft/fő, nekem ez autóval 55perc és szintén cirka 5000
Mi tegnap számoltuk ki, hogy a mostani benzinárak mellett is olcsóbb, ha autóval megyünk a 100 km-re lakó barátainkhoz, mint vonattal, még úgy is, hogy mindkettőnknek 50 %-os kedvezménye van.
Arról nem is beszélve, hogy mennyibe kerül a tömegközlekedés... ahol én lakom városon belül gyakorlatilag megszüntették, a helyközi meg olyan drága, hogy még egyedül autózva is, jelenlegi benzin árral számolva ugyanannyiba kerül, nekem és tényleg fele annyi idő az utazás
Ebben nagyon tévedsz! Pl. nekem azért kell kocsival járnom, mert nincs normális alternatíva.
Szajkózzák, hogy tömegközlekedjünk. Hogyan, amikor teljesen lepusztították a BKV-t? Nehogy már 10 km-t másfél óta alatt tegyek meg! Ugyanis ennyi lenne az út hazafelé. Akkor inkább a drága benzinnel otthon vagyok 20 perc alatt. Az idő pénz!
További ajánlott fórumok: