olyan vékonyra szálakra vágja ahogy én szertem.Egy nagy kádban szoktuk bekeverni a sóval,és a fűszerekkel,és aztán pár óra múlva rakjuk a műanyag edényekbe!De már most nagyon finom,így holnap székelykáposzta lesz!(jó sok)
Ágikám, gratulálok ! Nem könnyű munka a vágás és a kis hordóba rakás sem. Ennek ellenére minden évben elkészítem, mert a házi savanyú káposztánál nincs finomabb (még a híres vecsési sem!). Most hétvégén gombasalátát szeretnék elrakni, szép emlékű édesanyám receptje szerint. Ő Gyergyószentmiklósi volt. székelyföld egyébként is a gombázók Mekkája...
Szép munkás napot mindenkinek ! Kissé fárasztó napjaim voltak: fűnyírás. kertásás.- bár ez kissé korai volt - savanyúságok eltevése télire. Most a káposzta jön, mert van már jó kemény fejes télire való-
Jó reggelt mindenkinek! Túl vagyunk a költözésen és az esküvőn is. Gyönyörű zöld övezetbe kerültünk. Csutak is élvezi. :-)Bővebb beszámolóra most nincs időm, mert munkahelyen vagyok. Elfáradtam nagyon de megérte. Csodaszép az új lakás! És a lagzi is nagyon jó volt. Az exel nem volt konfliktus - bár ez nem rajta múlott - bár aknamunkázott a lakodalom alatt a rokonságnál. Nem foglalkoztam vele. Talán írtam, hogy kedden felhívott, hogy akkor még se menjek az esküvőre. Összeszorult gyomorral azért megjelentem, mert a fiúk így akarták. Mindegy, ezen is átestünk ...
Nos a beiskolázás: 4 iskolás unokám van, 3-4-5. osztályosok. Az ötödik most kezdi, ő elsős. Nos: átlagban 35-40 forint volt fejenként a kezdés, mivel a szülők dolgoznak, így külön a napközi, az étkezés stb.
Ezt nevezzük iskolatámogatásnak és ingyenes oktatásnak. Maguk a tankönyvek kb 15-20 ezer forintban voltak...