Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas almafánk recept

Fahéjas almafánk recept

Elkészítési idő 40 perc

A Fahéjas almafánk hozzávalói:
20 dkg liszt
3/4 tasak sütőpor
1 mk őrölt fahéj
csipet só
1 tojás
3 közepes, savanykás alma


A Fahéjas almafánk elkészítési módja:
Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává keverjük. 10 percet pihentetjük a tésztát. Nem túl forró olajba szaggatjuk a tésztát. Ne legyenek túl nagyok a fánkok, mert sütés közben megnőnek. Először fedő alatt, majd átfordítjuk, ekkor már fedő nélkül sütjük szép aranybarnára. Fahéjas porcukorral szórjuk meg tálaláskor. Cukor nem kell a tésztába!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas almafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook