Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kevert almafánk recept

Kevert almafánk recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kevert almafánk hozzávalói:
4-5 db közepes savanykás alma /kb 50 dkg/
25 dkg liszt
1 egész tojás
l csg. sütőpor
egy csipet só

Sütés után:
l-2 kávéskanál fahéj, ízlés szerint, porcukorral összekeverve.


A Kevert almafánk elkészítési módja:
Kimérem egy tálba a lisztet, bele keverem a sütőport, és a sót. Az almát meghámozom, és jó nagy lyukú reszelőn lereszelem egy nagyobb tálba, rá ütöm az egész tojást, összekeverem a lisztes keverékkel. Sűrű galuska keménységű tésztából evőkanállal gombócokat szaggatok bő,forró olajba. Szép pirosra megsütöm, szalvétára szedem, fahéjas porcukorral megszórom.

Nem kell sokat szaggatni egyszerre, mert megnőnek a fánkok, és nem tudnak megfordulni ha szorosan vannak.
Melegen, hidegen egyaránt finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kevert almafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook