Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

9036. warj (válaszként erre: 9035. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 13:13

Köszi a válaszokat, és megértem a dilemádat, de a doki azonkívül, hogy felírta a gombaölőt, meg ezzel egyidőbe a probiotikumot, adot egy listát, és felhívta a figyelmem az interneten való nézelődésre. Ezzel el voltam látva. És gyanítom, hogy másokat is kb ennyivel látnak el.

Amit tanultam azt főleg tőled és itt tanultam. És persze azoktól akik már régebb óta benne vannak. Rengeteget olvastam és fogok is erről a témáról.

9035. Cszsuka
2010. jan. 15. 13:09
Remélem, mindenkinek válaszoltam. Ne haragudjatok, mennem kell! Jó hétvégét mindenkinek! :)
9034. Cszsuka (válaszként erre: 9030. - Warj)
2010. jan. 15. 13:08
Azért nem árt, ha nem hiszel el nekem mindent. Főleg az orvossal szemben. Tudod, ez egy nagy felelősség. Eleinte sokat gondolkoztam, hogy leírjak-e dolgokat, mert felelősségre vonhatnak, ha valami nem úgy sül el valakinek. Valójában azonban sokkal nagyobb szamárságokat olvasok néha, (persze tisztelet a kivételnek), s úgy gondolom, kisebb baj lesz, ha az én tanácsomra hallgat esetenként valaki, mint a sajátjára. Bocsi, ha beképzeltnek vagy furának hangzik. Sok bennem a dilemma, higgyétek el.
9033. warj (válaszként erre: 9031. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 13:05
Értem erre gondoltam én is, de mi házi csirkét vagy tyukicát eszünk. És tengerit kapnak, meg zöldtet a kertből ( nem permetezünk, tehát a gaz nem vegyszeres).
9032. Cszsuka (válaszként erre: 9018. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 13:04
Mármint kérdezted, hogy még etesd-e meg vele a maradék Colon-t. Erre írtam, hogy szerintem elég :)
9031. Cszsuka (válaszként erre: 9010. - Warj)
2010. jan. 15. 13:03

Előszöris: hús.

Másodszor: hol kapsz olyan csirkét, aminek a húsa nem tartalmaz antibiotikumot? Ha nem a kajájába tették, akkor a kajája olyan, amit agyon vegyszereztek, hogy szép legyen, stb.

Ezért mindenféle húst lehetőség szerint mellőzni kell a diéta elején.

a gyerekeknek leginkább nem kellene, de sajnos az a helyzet, hogy a fejlődésük szempontjából meg a fehérjetartalom miatt fontos a hús. Ők más kategóriába tartoznak, mint a felnőttek, de ezt már te is tudod.

9030. warj (válaszként erre: 9029. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 13:02
Én neked bármit elhiszek. Jobban mint az orvosomnak:-))))))), te legalább értesz a Candidához, a körzeti dokimról ugyanezt nem mondhatom el.
9029. Cszsuka (válaszként erre: 9007. - Warj)
2010. jan. 15. 13:01
Miért? Laktóz érzékeny? Ennyitől nem lesz candidás, el kell fogadnod, hogy a hétköznapi emberek ennél sokkal többet "visznek" be. ez is csak egy apró részlet, hidd el. Ha nem laktóz érzékeny, akkor nincs gond. Egyébként ajánlom a lándzsás útifű szirupot, de még jobb a homeopátiásan működő stodál szirupot. Igaz, hogy az is cukros, de nálatok ennyi már nem számít, el kell hinned nekem.:)
9028. warj (válaszként erre: 9025. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:58
Hát mit nem mondjak mozgalmas életet élsz te is. Nálunk egyenlőre még nyugisak a hétvégék, de lassan be fog indulni versenyek, fellépések. Jön a báli szezon.
9027. Cszsuka (válaszként erre: 9005. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:58
az a helyzet, hogy minden fejben dől el. Itt mindenkinek van valamilyen részlet, amit nem tud betartani. Attól még tud működni a program, csak valóban jól kell átgondolni. Ráadásul nem csak a táplálkozáson múlik az egész. Ez egy nagyon összetett életfolyamatnak az eredménye, amit el kell kezdeni felgöngyölíteni.
9026. Cszsuka (válaszként erre: 9004. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:56
az jó. szerintem eheted, csak ne mindennap
9025. Cszsuka (válaszként erre: 9002. - Warj)
2010. jan. 15. 12:56

Köszönöm, :)

Most épp jól, csak már megint rohanok, mert 3-kor el kell mennem itthonról, s csak valamikor éjjel jövünk meg, reggel meg kétnapos túrára megyün Várgesztesre a lányom osztályával.

9024. warj (válaszként erre: 9023. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:55
Köszönöm, te egy angyal vagy :-))))))
9023. Cszsuka (válaszként erre: 8990. - Warj)
2010. jan. 15. 12:54

Az eredmények jelentése nagyon egyszerű.

Van egy intervallum, amit megadnak minden vérvételkor. Ha annak az alsó értékéhez van közelebb az értéked, akkor negatív, ha a közepe táján, akkor kétes, ha a felső határ vagy afölött, akkor pozitív. Vannak esetek, hogy akkor is negatív az eredmény, ha nagyon beteg valaki, mivel akkor már az imm. válasz nem mindig működik megfelelően. Ezt azonban már lehet gyanítani a tünetek alapján.

Az IgG a három hónapot megelőző időszakot jelöli, az IgM pedig a jelenlegit. így azt is megtudod, hogy épp javulsz, stagnálsz vagy "rosszabbodsz".

Azért persze átbeszéljük bármikor :)

9022. Cszsuka (válaszként erre: 8975. - Silver00)
2010. jan. 15. 12:50

Szia!

Nem a szénhidrát mennyisége, hanem a minősége számít a candida diétában és nem csupán a szénhidráton van a hangsúly. Én is ajánlom, hogy olvasd el a fórumot az elejétől, vagy ha az nem megy, akkor a fórumkivonatot! :)

9021. warj (válaszként erre: 9018. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:46
Hú ezt most nem értem mire írtad.
9020. hungarita (válaszként erre: 9019. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:42
de igen... kukorica.. de egyaltalan nem edes az ize. Nem is fogom enni mindennap...
9019. Cszsuka (válaszként erre: 8957. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:38

A cornflakes nem kukorica? Nem akarlak elkeseríteni...

Ha tényleg nem cukrozzák és nincs más, akkor hajrá, mivel a gluténérzékenyeknek sincs más választásuk, s mégis rendbe tudnak jönni, de azért a kukoricát is érdemes kerülni.

9018. Cszsuka (válaszként erre: 8950. - Burkuska)
2010. jan. 15. 12:36

Egyszerre a kettőt nem szoktuk.

Warj! Nem válaszoltam, de most megteszem: szerintem hagyd már vele békén szegény fiadat :)

9017. Cszsuka (válaszként erre: 8949. - Mimi.moca)
2010. jan. 15. 12:35
Szerintem, ha nem írod le, hogy konkrétan mivel mit csináltál, akkor az életben nem segítettél senkinek. én is leírom, hogy milyen esetben melyik Ökonetes terméket használnám, illetve használtam, vagy ajánlom. Tudom, hogy elvileg reklámnak számít, de vannak olyan fórumok, ahol kifejezetten ezek (vagy más cégek termékeinek) használatát taglalják. Akkor az nem reklám? Itt az a lényeg, hogy ne üzletszerzési célból tedd.
9016. Cszsuka (válaszként erre: 8948. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:33
Amiket nem szoktál enni, azoktól most, hogy magadra zúdítod őket, különböző tüneteid lehetnek. Ha égett a fokhagymától a gyomrod, akkor eleinte csak egy girizdet egyél, mondjuk pirítóssal, aztán fokozd. Ez minden ételre érvényes. Át kell állnia a szervezetnek, az eddig nem használt enzimeket aktiválni, stb. Előfordulhat, hogy a helytelen táplálkozás miatt olyan dolgok "vesztek ki" illetve szaporodtak el, amik most úgymond "zavargásokat" csinálnak odabent a nemtetsző helyzet miatt. Túlzásba nem szabad vinni, de szépen lassan hozzá lehet szoktatni magad.
9015. warj (válaszként erre: 9014. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:31
Na ez nem jutott eszembe, csak az, hogy jobb lenyelni és nem elrágni. Persze összerágva is jó, de akkor a szájban fejti ki a hatást.
9014. Cszsuka (válaszként erre: 8947. - Warj)
2010. jan. 15. 12:30
A fokhagyma allicin tartalma illan el a rágással, de akkor meg a szájban hat, úgyhogy nem csak rágás nélkül, hanem rágva is érdemes fogyasztani.
9013. hungarita (válaszként erre: 9008. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:29
koszonom, mar felkeszultem, nem ehezem, most kezdek belejonni igazan. Nem eszem mindennap csirket, es krumplit sem fogok meg, most mar megertettem a lenyeget, es van barnarizsem, mar rajottem, hogy az a teljeskiorlesu. Ugyhogy nem hagyom abba, ha mar belevagtam! Nyarra szeretnek meggyogyulni. Es ha dieta, hat dieta. Nem szenvedek, nem is olyan nehez.. ja es 3 het muulva mar sokkal jobb lesz.
9012. Cszsuka (válaszként erre: 8943. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:29
Ha még soha nem ettél töményen tk. dolgokat, akkor fájhat tőle a hasad, s jobb, ha egy kicsit kevered fehérliszttel eleinte, s szépen fokozatosan szoktatod hozzá magad. Fel is fújhat.
9011. Cszsuka (válaszként erre: 8932. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:24
Sajnos nem ugyanaz a hashajtó meg a béltisztító. A béltisztító nem csupán fokozza a perisztaltikát, hanem segít abban is, hogy a bélfalra rakódott cuccok leváljanak és végre szabadon működjön a tápanyagfelszívódás.
9010. warj
2010. jan. 15. 12:24
Zsu mi a baj a csirkével?
9009. Cszsuka (válaszként erre: 8919. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:21
A tk. rizs nem más, mint a barna rizsliszt. Ha ilyet kapsz, használhatod főzelékekbe, levesekbe sűrítőnek, de pogácsába is belegyúrhatod.
9008. Cszsuka (válaszként erre: 8915. - Hungarita)
2010. jan. 15. 12:19
Az a helyzet, hogy a krumpli és a csirke egy rubrikában vannak, ezért oly mindegy, ha már megeszed a csirkét, hogy krumplit eszel-e. A lényeg az, hogy változatos legyen s minél jobban közelítsen az "egészséges" táplálkozáshoz, aztán fuss neki mégegyszer, ha már a lényeget megértetted :)
9007. warj (válaszként erre: 8994. - Cszsuka)
2010. jan. 15. 12:19
Köszi a fiam jobban van, csak csúnyán köhög. Iszik hársfa és kakkukfű teát, 3. napja, de még nem igazán javult. A gyógyszertárban vettem ambroqsol Q-t (lehet nem jól írtam le köptető) 3-0,5 szemet mondott a gyógyszerész. De nem mertem adni még neki eddig. Laktóz van benne.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook