Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia!
Ez azt jelenti általában, hogy a méreganyagok, amik eddig terhelték az immunrendszert, most felszabadultak és dobálja ki magából a szervezet, ahol lehet. Sok embernek van ilyen reakciója. Ez inkább jót jelent, mégpedig azt, hogy működik a védekezőrendszered, csak eddig nem jutott ideje, vagy energiája kidobálni a mérgeket. A lerakódott mérgek a szövetközti terekben, a szervekben, az erekben, s bárhol, ahol elképzelni sem tudjuk, okozzák a sok galibát, aminek orvosi vizsgálatokkal nem találják az okát.
Ha ez valóban emiatt van, akkor átmeneti. Lehet, hogy pár nap, vagy egy-két hét alatt elmúlik, de jön helyette más. Nem kell megijedni, folytatni kell a terápiát tovább. Ha ugyanaz a tünet két hét után sem javul, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert a terápia kihozhat olyan betegségeket is, amik kezelést igényelnek, de eddig csak megbújtak, vártak, hogy kitörhessenek. A terápia gyengíti is egyben a védekezőrendszert, ezért nem szabad "csak úgy" nekilátni.
Sziasztok!
Felmerült bennem egy kérdés. Imseritek az anti candida teát? Barna csomagolásban van és az van ráírva, hogy különböző fűzfák kérgéből készült. Úgy tudom, hogy a fűzfakéreg szalicilt tartalmaz, mint az aszpirin és akinek érzékeny a gyomra árthat vele. Tudtok erről valamit, mert most eléggé elbizonytalanodtam? :(
Sziasztok!
Én kb. másfél hete diétázom, és vannak napok amikor én is rosszabbul vagyok, mint a diéta előtt. Olvastam, hogy előfordul, hogy az ember eleinte rosszabbul van, mert ahogy halnak a gombák, sok méreganyag szabadul fel. Nem szabad abbahagyni a diétát, mert egy idő után elmúlnak ezek a tünetek. Sok folyadékot kell inni, akár 3-4 litert is naponta.
Valószínű a teljeskiőrlésű dolgok miatt puffadsz, javaslom a graepfuitmag cseppet. Fontos a folyadék bevitel is, főleg a jó minősígű tiszta víz, ha kevés folyadékot iszol akkor is lehetnek ilyen tünetek. Ha kiütéseid vannak, az lehet esetleg a magvaktól, vagy valamelyik élelmiszerre allergiás vagy esetleg. Próbáld meg esetleg a teljes kiőrlésű lisztet keverni más liszttel, pl rizsliszt, zabliszt, hajdina liszt. Vagy fokozatosan álljál át és tönköly fehérliszttel vegyísd és növeld a teljeskiőrlésű lisztet amíg a másikat teljesen el tudod hagyni.
Az infóid alapján csak ennyit tudok segíteni.
így ennyi információ tudatában én csak arra tudok gondolni, hogy valami olyat ehetsz ami egyébként tiltott a diéta alatt, vagy a teljes őrlésű dolgoktól is puffadhatsz, vagy a candida tiltakozásától is. ha esetleg több infót adnál az étrendedről amit követsz, akkor szerintem jobban tudnánk neked segíteni:)
Kiütéseim pl nekem is vannak, amik viszketnek ezekre kenhetsz grape cseppet de csak felhígítva.
Sziasztok.én uj vagyok itt, de már egy hete olvasgatom a hozzászólásokat. 1hete csinálom a szigorú candida diétát,de nemhogy jobban lennék, azá
óta hordóra puffadt a hasam, mindenféle "ragyák"jönnek testszerte abürümre, amik még viszketnek is...van valakinek ötlete mi lehet az oka,mit csinálok rosszul?
Igen, a megfelelő szakember kiválasztása tényleg nagyon nehéz, főleg ha a betegsége elején van vki, és nincs képben a candidával kapcsolatban, vmint a neten ezerféle információt lehet a diétáról lehet olvasni..
Nekem a term.gyógyászt anno egy főorvosnő ajánlotta, úgymond candida szakértőként, hát kicsit sem értett hozzá.. Ha vkit egy orvos ajánl, jobban van bizalma az embernek elmenni hozzá. Vmint szerintem ha beteg vki, mindent megpróbál..A diagnózisával viszont nem volt gond a term.gyógyásznak, mindent eltalált.
Szia Zsu!
Köszönöm a segítséged!
Már több, mint 2 éve vacakol a hormonháztartásom, ezért is kezdtem el a diétát. Na meg a hajhullásom miatt is. Nem is fogok visszaállni a régi életmódomra, mert sokkal jobban érzem így magam a bőrömben. Meg észrevettem, hogy azért a szervezetem nehezen bocsátja meg az elmúlt 27 évet. :) Tehát nem 3 hónap alatt fogom helyrehozni, ami "elromolott". Még azért a hormonjaimnak is van hova fejlődni, de ahhoz képest, hogy milyen volt fél éve, már megérte az életmódváltás.
A hajhullásom még nem oldódott meg teljesen, de alakul. Biztos ennek is idő kell. Egyébként nekem főleg a vashiánynak köszönhető a hajhullásom, de szerintem a vasfelszívódásban meg a diéta segített.
Köszi, ki fogom próbálni a Q10-et. Én is erre gondoltam, de kellett a megerősítés. :)
Azt hiszem édesítéshez meg maradok a nyírfacukornál. De jövőre termesztek Steviát.
Köszi még egyszer!
Nekem ez a Colonix nagyon fölkeltette az érdeklődésemet! Vacilálok ugyanakkor. Lehet, hogy kamu az egész...
Nálam a legnagyobb baj, hogy nem bírom elviselni a beöntést és az azzal járó érzést. Fogalmam sincs hogy miért. Többször probáltam, így is úgy is. Hiába. Ezért gondolkozom most más módszeren.
Steviám nekem is van. még nyár közepén is eredményesen szaporítható. Egyszerűen kis 6-8 cm.-es hajtásokat vágok le és tőzeges földbe dugom őket poharakba. Baromi gyorsan megered.
Jó pihenést mindenkinek!
Jó ezt csak azért írtam, mert viszaolvasva titeket egyeseknek még most sem egyértelmű, hogy kihez forduljanak! Csodálkoznak ha természetgyógyászok, therapeuták, csodadoktorok nem a megfelelő diagnózist állítják föl és nem a megfelelő tanácsokkal látják el az embert. Ráadásul ilyen 60.000 pénzeket igen irreálisnak tartok, segítségnyújtásért, tanácsokért, kúra kidolgozásért cserébe.
Szóval a megfelelő szakember kiválasztása nagyon fontos szerintem...
Szia Zsuko!
Nagyon jó irányban tapogatózol, ugyanis a candida terápia diétája és a hozzá tartozó tisztító kúra jó irányban befolyásolja a hormonrendszert. Ha ezt akarod helyreállítani, akkor nem is ajánlom, hogy visszaállj a hagyományos étkezésre legalább két évig (!!)
Egyébként kiderült a hajhullásod oka?
A vérnyomásodra ajánlom a Q10-et és a Nonit szedni rendszeresen. Időbe kerül, de ilyen diéta mellett (és ha kitartó vagy) helyreállhat ez a problémád.
A Stevia növényt nyugodtan használhatod édesítésre, az Ökonetben van poralakban a kivonata és láttam bioboltokban csepp formájában is. Egyetlen hátránya, hogy 100x édesebb a cukornál, s nagyon nehéz eltalálni vele a mennyiséget.
Ahhoz, hogy igazán helyre tudd tenni magad, komoly kúrát kell csinálni. Az, hogy épp milyen terméket használsz hozzá, a te választásod. Én az Ökonetessel jöttem helyre, de sajnos nem csupán annyi a gyógyulás, hogy megcsináljuk a kúrát és már jól is vagyunk. Az ezüstkolloid is sokmindenre jó, esetenként a candidára is, de azok között is többféle van, s ritkább, amikor pont a kolloid kell.
Ha elkezded olvasni a fórumot az elejétől, nagyjából össze fog állni a kép benned, hogy mit kell tenned. Már lassan olyan lesz, mint egy könyv. Ülj le, fogj egy füzetet és jegyzetelj olvasás közben. Itt már sok ember megfordult sokféle panasszal és sokan helyrejöttek. A legjobb megoldás az ő példáikon keresztül gyógyulni. Hidd el, nem kiszúrni akarok veled, hogy azt javaslom, olvasd el a fórumot.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok