Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

16026. hcs2 (válaszként erre: 16025. - Adia777)
2011. jún. 23. 11:43

Szia!

Szerintem ott is lesz hal, csirke hús és sok-sok zöldség, esetleg a megengedett gyümölcsök. Igaz a csábítás nagy lesz, de ha kibírod szerintem megoldható!

16025. Adia777
2011. jún. 23. 09:48

Sziasztok!

Most hogy lassan elsajátítom a diéta alapvetéseit, felmerült egy újabb probléma, Július végén megyünk a párommal nászútra, akkor már a diéta második szakaszában leszek, de nem szeretném feladni abba hagyni és egyebek viszont ha minden összejön egy hajóra megyünk ahol terülj terülj asztalkám mindenfélével. A diéta alatt voltatok hasonló helyzetben? Hogy oldottátok meg?

Köszönöm előre is! :)

16024. Adia777 (válaszként erre: 16016. - Warj)
2011. jún. 23. 09:44

Nagyon szépen köszönöm!

Sokat segítettél!

Jó nyaralást!

16023. zsuko84 (válaszként erre: 16022. - Cszsuka)
2011. jún. 23. 09:17
Köszönöm! Akkor bátran nekiállok, ezekszerint bírja a strapát. Csak majd figyelek a befőttes gumikra. :)
16022. Cszsuka (válaszként erre: 16020. - Zsuko84)
2011. jún. 22. 23:29

Én épp most dobáltam ki a 2009-es lekvárjaimat, amit így készítettem. Semmi bajuk nem volt, csak "kiszáradtak", mert a gumi elöregedett a fólián és nem vettem észre. Amelyik menthető volt, azt hájasba belesütöttem. Én azonban a megtöltött üvegbe is teszek grape cseppett kb.10 cseppet, utána zárom le és cukrot vagy édesítőt nem is raktam még a meggybe sem.

Ha nincs benne cukor, nagyon lassú tűzön és nagyon sokáig kell főzni, de jó lesz!

16021. e9ohil (válaszként erre: 16017. - Warj)
2011. jún. 22. 17:21
Jó nyaralást neked Warj! :)
16020. zsuko84
2011. jún. 22. 15:44

Sziasztok! Szeretnék eperlekvárt csinálni, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Valaki próbálta már. Azt tudom, hogy simán megfőzöm az epret, esetleg nyírfacukorral édesítem, ha kell, majd bekenem grapecseppel az üveg szélét, fólia, rá szalicil, majd újra fólia. Az lenne a kérdésem, hogy ez így mennyi ideig áll el? Mert a hagyományos módon készült, az 2-3 évig simán, de így mennyit bír ki?

Előre is köszi!

16019. anchy (válaszként erre: 16017. - Warj)
2011. jún. 22. 09:35
Kellemes időtöltést!!! :)
16018. Jueves (válaszként erre: 16011. - Cszsuka)
2011. jún. 22. 09:00
Jaj, de jó! Nagyon köszi :)
16017. warj
2011. jún. 22. 06:32
Lányok holnap reggel elutazom és július 3-án jövök haza, nem hiszem, hogy netközelben lennék, remélem Zsu itt lesz veletek.
16016. warj (válaszként erre: 16000. - Adia777)
2011. jún. 22. 06:30
Neked is elküldtem itt a privit.
16015. warj (válaszként erre: 15999. - Kvnoemi)
2011. jún. 22. 06:30
Priviben átküldtem neked egy anyagot itt a hoxán. De természetesen ahogy Zsu kérte írj neki egy privit és ő is segíteni fog.
16014. warj (válaszként erre: 16003. - Babóca87)
2011. jún. 22. 06:23
Egyébként én herpeszre hígítás nélkül fültisztítóval kentem és kb 2-3 nap alatt szépen rendbe is jött. (ökoNetesem van)
16013. warj (válaszként erre: 16003. - Babóca87)
2011. jún. 22. 06:22
Bocsi igazad van, akkor ezért nem emlékeztem mert ez egy neten talált útmutató volt, amit hasznosnak véltem, de magamtól nem ajánlottam ilyet.
16012. Cszsuka (válaszként erre: 16008. - Mosoly73)
2011. jún. 21. 22:25
Bocs, ha nem Warj reagál, de erre pont a 15.992-es hsz-ben válaszoltam Anchy-nak :)
16011. Cszsuka (válaszként erre: 15997. - Jueves)
2011. jún. 21. 22:24
Szentgotthárdon van biobolt, meg minden más is, ott be tudsz vásárolni :)
16010. Cszsuka (válaszként erre: 15999. - Kvnoemi)
2011. jún. 21. 22:23

Szia Noémi!

Írjál nekem légyszi egy privit, mert válaszolnék, de mire odajutok, elvész a hsz-ed :)

16009. 75erika (válaszként erre: 15999. - Kvnoemi)
2011. jún. 21. 22:05
Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen orvost találtál ! Én ma voltam nőgyógyásznál (magam is gyanakszom, hogy candidám van), mondtam neki,hogy szeretném tudni van-e candidám... erre elkezdett röhögni,hogy milyen oldalt olvastam az interneten??? szerintem nem vett komolyan! Azért kelletlenül vett mintát és azt mondta, hogy 1 hónap múlva menjek vissza az eredményért!!! Pedig jó lett volna mielőbb bizonyosságot szereznem !
16008. mosoly73 (válaszként erre: 15994. - Warj)
2011. jún. 21. 19:49
Légszíves warj írd meg nekem, hogy miért nem szabad fogyasztani kecsketejet candida diéta folyamán. Itt az egyik hozzászólásodban olvastam, hogy nem ajánlod. Én már teljesen áttértem rá(természetesen házi kecsketej), mert csupa jó dolgot olvastam róla. Lúgosít, nincsen benne antibiotikum származék, és még a rákmegelőzésre is ajánlják (a kecskéknél nem fordul elő rák). Ja és a mamámat régen ez gyógyította ki a tbc-ből. Válaszod előre köszönöm!
16007. hcs2 (válaszként erre: 16004. - Babóca87)
2011. jún. 21. 08:53
a zöld teában is van koffein, és a fehérben is. Ez nem olyan koffein, mint a kávéban, hogy hirtelen "feldob" (bár én ezt sosem tapasztaltam), hanem folyamatosan "hat" így órákon keresztül érezhető az élnkítő hatása. (ez elég reklámosra sikerült:D) Szerintem jó, mivel nagyon alacsony a vérnyomásom valamit muszály innom, de a kávét lassan 2 éve nem tudom meginni - még a szagától is rosszul vagyok.
16006. Cszsuka (válaszként erre: 15993. - Warj)
2011. jún. 20. 17:46
most jut eszembe, lehet, hogy az olajfalevél kivonatot értette oliva olajnak. Olyat én biztosan írtam, hogy ekcémánál így is alkalmazható.
16005. Babóca87 (válaszként erre: 15993. - Warj)
2011. jún. 20. 17:22

A 15342. hozzászólásodban volt, hogy a grape csepp mi mindenre jó

itt van

Ez mindenkinek hasznos lehet mi mindenre jó a grappe csepp

A kivonatot akut problémák esetén szakember által meghatározott ideig szedhetjük! Túlzottan nagy adagok szedésekor esetleg fejfájás, hasmenés és hasi görcsök jelentkezhetnek. Figyelem! A kivonat a szembe nem kerülhet! Kizárólag hígítva használjuk! Hígítatlanul szemölcsök, láb- és körömgomba esetén használható külsőleg.

Citrusallergiában szenvedők nem szedhetik!!!!!!!!

Csecsemõőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk. Várandós anyukák is szedhetik.

A grépfrút nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A szert az utóbbi időben már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja. Ám nem mindegy, hogy milyen fajtát, mire és hogyan.

A kutatások szerint több száz baktériumtörzset és a gombák többségét képes a grépfrútmagkivonat elpusztítani. Nem meglepő hát, ha az antibiotikumokkal, melyek használata mellett gyakran gombás fertőzés jön létre, a grépfrútmagolaj konkurenciának számít. A hatásért a flavonoidok, és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezenkívül a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) sejtfalából elvonnak egyes anyagokat, s emiatt a sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók „elvéreznek”. A cseppeket sokféle dolog kezelésére használhatjuk, most nézzük a legfontosabbakat.

Afták

A szájnyálkahártya fájdalmas fekélye esetén naponta többször is öblögessük át a szánkat grépfrútcseppes oldattal, 2 dl vízbe tegyünk 10 cseppet.

Berepedt szájzug

8 csepp kivonatot tegyünk 1 evõőanál olívaolajba, ezzel masszírozzuk be többször is az érintett területet. Ugyanígy használhatjuk kicserepesedett ajkak kezelésére is.

Ekcéma

2 evőkanál olívaolajba tegyünk 10 csepp grépfrútmagkivonatot, ezzel kenjük be naponta többször is az érintett bőrrészt. Ekcémánál és aknénál segít a kivonatot tartalmazó vízzel történő lemosás is.

Lábgomba

Egy kis vattapálcikát itassunk át hígítatlan grépfrútmagkivonattal, s ezzel ecseteljük be reggel és este a bőrt.

Torokfájás

Langyos vízbe csepegtessünk 10 csepp kivonatot, majd kétóránként gargalizáljunk vele. Ezenkívül naponta 4-6-szor 5 cseppet tegyünk vízbe, és igyuk meg.

Tyúkszem

Reggelente grépfrútcseppes vattapálcikával ecseteljük be a bõrt. Este 10-15 perces lábfürdõt vegyünk, ehhez is cseppentsünk 10 csepp kivonatot. Majd töröljük szárazra a lábakat, és tegyünk rá éjjelre egy sebtapaszt, amelyet elõzetesen 3 csepp grépfrútmag-olajjal itassunk át.

Rovarcsípés

A kellemetlen viszketés és égés hamarabb megszűnik, ha a csípés helyét egy evőkanál olíva-, búzacsíra- és lenolajba tett grépfrútmagkivonat (10 csepp) keverékével alaposan bemasszírozzuk.

Fogszú

A caries megelõzhetõ, ha a fogmosást követõen esténként a kimosott fogkefére 3-6 csepp kivonatot teszünk, s azzal a fogakat és a fogínyt alaposan átdörzsöljük.

Gyomornyálkahártya-gyulladás

6 héten keresztül naponta 3-szor 10 cseppet vegyünk be egy pohár vízzel. Figyelem! Amennyiben a gyomorfájás 1 héten belül nem szûnne meg, feltétlen forduljon orvoshoz.

Orrmelléküreg-gyulladás

Fél deci langyos vízbe 4 csepp oldatot tegyünk, majd egy szemcseppentõ pipettával 5 cseppet tegyünk mindegyik orrlyukba. Szívjuk fel jó alaposan, majd fújjuk ki az orrt erõsen. Az egész eljárást ismételjük meg naponta 3-szor.

Pattanásos bõr

Negyed liter vízbe tegyünk 15 csepp kivonatot, és ezzel mossuk le a pattanásos részt. Végül 3 percig masszírozzuk be a nedvességet a bõrbe, és leöblítés, törlés nélkül hagyjuk megszáradni.

Korpás fejbõr

Hajmosás után 10 csepp grépfrútmagkivonatot egyenletesen oszlassunk el a fejbõrön, masszírozzuk be gondosan, majd szárítsuk meg a hajat.

Székrekedés

Minden étkezéskor 1 pohár vizet apránként kortyoljunk el 10 csepp grépfrútmagkivonattal.

Vírusos szemölcs

Naponta 3-szor 3 cseppet tegyünk a szemölcsre. Este vegyünk kéz- vagy lábfürdõt, benne 15 csepp kivonattal.

Sebek

Kisebb és nem túl mély sebeket (horzsolás, késsel történõ vágások) könnyen és gyorsan fertõtleníthetünk grépfrútcseppes oldattal. Tegyünk egy pohár vízhez 10 csepp kivonatot, és öblítsük le vele a sérült részt.

Fogínygyulladás

Naponta 3-szor 1-2 csepp oldatot masszírozzunk be az ujjunkkal a fogínybe. Ha fogzuhanyt is használunk, 5 cseppet tegyünk a vízbe.

Fogfájás

Mielőtt még azonnal a fogorvoshoz rohannánk, próbáljuk ki a következőt: egy kis vattadarabkát nedvesítsünk be, formáljuk kifli alakúra, cseppentsünk rá 5-10 csepp grépfrútkivonatot, majd tegyük a fájó fogra vagy a fog és a pofazacskó közé.

16004. Babóca87 (válaszként erre: 15998. - Hcs2)
2011. jún. 20. 17:14
a zöld tea nem savasít. vagy igen? Úgy tudtam, hogy csak az savasít aminek magas a koffein tartalma. pl fekete tea...
16003. Babóca87 (válaszként erre: 15993. - Warj)
2011. jún. 20. 17:11
nem írtad, hanem leírtad amit találtál róla. volt benne egy olyan rész ami az volt hogy herpeszre olívaolajban összekeverve használjuk.
16002. t.ency
2011. jún. 20. 17:09

Bár nem idetartozik, csak zárójelben jegyzem meg: indította egy naplót, ha van időtök és kedvetek nézzétek meg. Köszi!

[link]

16001. Babóca87 (válaszként erre: 15986. - Anchy)
2011. jún. 20. 17:07
egy hónapig hat rosszul írtam igazad van. beveszed és egy hónapig hat a hatása. Meginfózom a nevét de már nincs meg a doboz ez régebben volt
16000. Adia777
2011. jún. 20. 16:20

Sziasztok!

A másik fórumon próbálkoztam de ide küldtek:)

Az első szakaszban vagyok a diétában, nagyjából már tudom, hogy mit hogyan, de kellene egy kis útmutatás, olvastam, hogy van valakinek összefoglalója arról, hogy mit lehet és mit nem a szigorú első időszakban.

Azt már látom hogy sokkal jobban vagyok a közérzetem és a nőgyógyászati tüneteim is múlnak igen gyorsan:) és az sem hátrány hogy annyit eszem amennyit akarok és akkor amikor akarok:)és egészséges ételeket. Nekem eddig pozitívak a tapasztalataim, de azért kellene egy kis útmutatás, hogy jól csinálom e?

Köszönöm előre is!

Szép napot!

15999. kvnoemi
2011. jún. 20. 15:51

Sziasztok!

Múlt héten derült ki, hogy candida fertőzésem van. Súlyosságát nem tudom. Évek óta különböző panaszaim alakulnak ki egymás után, míg a nőgyógyászati gombával (ez a legmeghatározhatóbb és legsúlyosabb) elmentem orvoshoz. A candidát kimutatták, az orvos azt mondta, hogy „szerinte” az összes egyéb gondom ettől van. Kaptam gyógyszert és mondta, hogy diétázzak.

Már egy ideje gyanakodtam, mert a tüneteimnek magam is utánanéztem. Most néhány napja elkezdtem a candida diétát, de teljesen tanácstalan vagyok. Próbálok tájékozódni, mit hogyan kell, mit szabad és mit nem, de túl sok az ellentmondásos info. Szeretném a segítségeteket kérni. Tudtok ajánlani olyan szakembert, aki egyrészt biztos diagnózist ad, másrészt segít a gyógyulásban? Szükségem van folyamatos támogatásra, és meg szeretném tudni pontosan, hogyan gyógyulhatok meg mielőbb.

Előre is köszönöm!

15998. hcs2
2011. jún. 20. 15:34

Sziasztok!

Vettem zöld teát echinaceával és még van benne:alma, fahéj, narancshéj, szibériai ginzeng, kardamom, szegfűszeg. Nagyon jól hangzik. Igaz azt írja, hogy napi 2-3 csésze ajánlott, de max. 2őt fogok inni, mert ugye a tea savasít.

15997. Jueves
2011. jún. 20. 12:35

Sziasztok!

Nyaralt vagy járt valaki közületek az Őrségben, Őriszentpéter környékén? Tud valamelyikőtök esetleg arrafele boltot, bioboltot ahol be lehet szerezni egy-két dolgot, ha esetleg "megszorul" az ember. Egy hónap múlva tervezzük, hogy odautazunk megpróbálok mindent vinni, ami csak kellhet de sose lehet tudni...

Előre is köszi!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.