Esküvő 2008-ban (beszélgetés)
na, most gondoltam bele, hogy tényleg mindjárt itt van. olyan gondolatok kavarognak a fejemben: örökké együtt egy emberrel né leszek, valakinek az asszonya, lesz nekem férjem. mosat már nem úgy fogom bemutatni, hogy a pasim, barátom, élettársam(fúj!)...jaajj! mire vállakoztam! mindenkinek megfordulnak ezek a fejében, vagy csak esküvő előtti pánikkal állok szembe?
Csajok csak hétfőn leszek,met holnap úgyebár megyünk Pestre hívogatni és ott alszunk!Vigyázzatok magatokra!Noémi jó hívogatást nektek is!
Csanda az már nemsokára itt van!Én sem tudnám hogy hol állna a fejem!Már most nem tudom pedig nekem 57nap van hátra!
nekem július 5-én lesz az esküvőm, nem is tudom, hogy hol áll a fejem. én a ruhát varrattatom, így sokkal olcsóbban kijön.
Nem tom nálunk itt ennyit kostál, de mindom mi nem lepődtünk meg mi ennyira számoltunk kb.
tánc ruha????? de fura, nekem van amenxasszonyi és a menyecske, nekem tánc nincs......d enem is baj, én örülök ha nem kell annyit öltözködni.))) ugy is melege lesz, na meg annyi midnen lesz azt megtörni öltözködéssel, elég lesz mikor a bolond menasszony tánc lesz gyorsan átöltözni:)
Sziasztok megjöttem!Valami csodás a ruhám!Kiválasztottam a táncruhámat meg a menyecske ruhámat is!Azok is nagyon szépek!Alig várom már az esküvőmet,hogy hordjam őket és mindenkinek tátva maradjon a szája!Majd esküvő előtt 2héttel kell mennem megint!Elrendeztem a műkörmöst is!Noémi az az 50000ft rengeteg!Azt tudom,hogy nekünk csak pezsgőt kell vinni!Szerintem a gyertyát ők adják,de majd lemegyünk az anyakönyvvezetőhöz házhoz valamikkor a párommal,mert ott lakik a páromék utcájában és megbeszélünk mindent,de ez majd később lesz!
én esküvőre majd július végén megyke, az jó lesz lopni ötleteket.)))
Holnap esküvőre megyek.Férjhez megy a kedvenc sógornőm.
Már előre félek.
hát nem tom, nálunk ez lesz, a termenek is van díja, a pezsgőt és iylen szép poharaka tők adják, a gyertya, a szülöknek az ital......mondjuk mi erre számoltunk:)
te jó ég! nekünk annyi, hogy a pezsgőt és a virágcsokrokat vesszük meg mi! minden más ingyen van, még annak örülnének, hogy valaki házasodik, nem hogy még azt is megsarcoltatják.
Mi mikor megyünk meghívni általában megkérdezik és akkor megmondjuk, szintén h midnneünk megvan...és akkor azt mondják rendben akkor pénz.....
a meghívór aén nem ínrám rá, az sztem nem od avaló dolog.....de ti tudjátok.
Általában meg szokták kérdezni az emberkék sztem h akkor hogy legyen......nálunk legalábbis megkérdezik.
Szia-mia! várom a beszámolót
Én is ma megyek ruhapróbára...:)
"Ajándékon ne törd fejed, háztartásunk régen teljes. Ágynemű vagy edény helyett jobban jönne néhány bankjegy!"
Bajba vagyok ezzel a vicces kis mondattal amit a meghívóra szoktak írni. A párom szeretné, és óckodok. Ő azzal érvel, hogy mindenünk megvan, és ha valaki esetleg csak egy 3000ft-os tányérgarnitúrát akar venni, ne tegye, inkább azt a 3000Ft-ot dobja be a közösbe. Én azért óckodok, mert nem szeretném senkinek sem megmondani, hogy mit vegyen, amit ő gondol, és tud.......
Szerintetek???
Nálunk kell fizetni: a házasságkötönk van terem díja, kell fizetni a pezsgőért a díszes poharakért, Apunak a tokaji aszuért (anyukáknak csokrot mi csinaljuk, és lesz zene, meg vers felolvasás, ezek asszem a term díj, összeségében egy 50.000 lesz az anyakönyvezető és templom az iylen "támogatás" címén a templomnak 10.000. Nálunk a Nővérme is fizetett ezekért pár éve, de külön az anyakönyvvezetőnek, mi nem adunk.
Jó reggelt mindenkinek!Nemsokára indulok ruha próbára!Már tökre izgulok!Majd mesélek ha haza jöttem!Szép napot mindenkinek!
Még lefelejtettem,azt,hogy sajnos nem önszántunkból fizetünk!Kell és kész!
Csnda olvasd végig itt a pár nap eseményeit és majd meglátod,hogy mindenki fizetett a hívatalba és a templomba is!
A kérdés jó. Mi nem adtunk külön pénzt. Elég volt befizetni azt a 20ezret a nem egész 30perces "ceremóniáért" amibe még bakik is voltak. Rossz zenét indítottak el, stb...
miért kell pénzt adni az anyakönyvvezetőnek? csak a munkáját végzi.
Na úgye voltunk a hívatalba és a templomba!Mind a két helyre egyszer kell menni,hogy megtanuljok,hogy mikkor mit kell mondani,meg,hogy mikkor mit kell csinálni!Pénzről egy szó sem eset így a párom anyukáját kérdeztem meg,hogy kell-e adni,és ő azt mondta,hogy csak egy jelképes összeget szoktak adni az anyakönyvvezetőnek!Elvileg a tanuk adják,de anyosom azt mondta,hogy majd adjuk mi,mert nehogy elfelejtsék a tanuk és gond legyen,mert úgye falun lesz a lagzi ahol lakik a párom és lagzi után én is ott fogok,és ugyebár falun mindenkit kibeszélnek és mindenki tud mindenkiről mindent és ezért nem akarunk leégni!A templomban a papnő sem beszélt a pénzről!Nagyon kedves volt és nagyon örült nekünk!Mondta,hogy szép pár vagyunk!Még most lett papnő 1hónapja,mert a régi papnak balesete volt és leszázalékolták és ezért nem dolgozhat!Igaz a párom jobban örült volna ha a régi pap add össze minket,de ez így alakult sajnos!(amugy nem járunk templomba sürün(ünnepek,konfirmálás)).Az anyósom mondta,hogy az esküvőn adnak pénzt az Isten tiszteletéért!vagy valami ilyesmit mondott!
Amugy most kezdtem csak igazán izgulni!Föleg,hogy az anyakövvezető megkérdezet,hogy-hogy fogom felvenni a párom nevét én mondtam neki,hogy a párom családneve+né meg az én teljes nevem!Na ekkor tudatosúlt bennem,hogy mindjárt itt a nagy nap és férjes asszony leszek 58nap múlva!Hü-ha!Na ennyi történt ma velem!Holnap irány ruhapróba+menyecske ruha+táncruha kiválasztása!Már alig várom,mert nagyon kiváncsi vagyok,hogy milyen lett a ruhám!
jjjjjjja:) nem tudtam, mi már a emplomba és a polg hivatalba is év elején:))) nehogy lemeradjunk....á nem csak aztért, mert most építkezünk és akkor mindne elint. ami esküvős, aztán ha vége az építkezésnek (várhatóan júl közepe) akkor elővesszük újra a lagzit:)))) most meghívozunk:))))))
Noémi!A hívatalba és a templomba!Majd mesélek csajok!Siettek mert dolgom van!Elárulom,hogy nem vagyok felháborodva!Majd jövök!
Hűha ma nagyon pang a fórum. Tán mindenki szervezéssel van elfoglalva? Én éppen ültetési rendet készítek. Ahhoz képest , hogy mennyit nyavajogtam, egész jól megy :D
hova jeletnkeztés drága? lemaradtam:(
Jó reggelt mindenkinek!Elmenntem bejelentkezni!Majd ha haza jöttem jelentkezem,hogy mi volt!
Holnap reggel már 100%,hogy megyünk bejelentkezni!ÁÁÁÁÁ,de jó!
államigazgatási v. jogi, gazdasági, pénzügyi főisk. egyetem. De ez beosztástól függ.
Én biztos nem leszek soha köztisztviselő,mert ahoz gondolom valami olyan fajta diploma kell!
Mindenképpen önkormányzatnál kell köztisztviselőnek lenni és onnan mehet továb anyakönyves szakképesítésre. Régen lehetett külsősnek is vizsgát tennie, de esketni és anyakönyvet kezelni csak főállású köztisztviselőnek van lehetősége és mindenképp kell a jegyzőtől egy írásbeli megbízás. VAgyis eléggé zárt kör ez.
További ajánlott fórumok: