Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után fórum

Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)

9209. akinomuj (válaszként erre: 9201. - Virgilius)
2021. márc. 14. 19:16

Ők tanulnak pszi-t a suliban egy vagy két évig. Azt mondja, jó, jó, érdekes, de azért nem akar ő mélyen belemászni semmibe és senkibe.

Mi jobb híján a gazd. infót javasoltuk neki. Azzal, hogy ha van jobb ötlete, hajrá, de ha nincs, akkor csinálja végig tisztességesen a három évet és lesz mivel pénzt keresnie.

Jól odafigyel a többiekre, kifejezetten szívesen segít másoknak (örömmel ment önkéntesnek önkormányzati táborban kisebbeket pesztrálni), jól magyaráz, nyugis, gyorsan átlátja a dolgokat, jó feje van a matekhoz, logikus, van humora, nem nyomulós.

Salesnek biztosan nem jó, de egy cégen belüli back office pozíció, ami ilyen kicsit közvetítő szerep, szerintem feküdne neki.

Úgyis az a deal, hogy olyan munka, ami nem túl unalmas, jól fizet, és mellette marad idő zenélni, meg családra. Na, ő az a fiú, aki azt mondja "gyerek nélkül nincs értelme az életnek". Szerintem nem sok ilyen van 18 évesen.

9208. logarithmia (válaszként erre: 9206. - Virgilius)
2021. márc. 14. 18:36
Néztem, hogy tavaly április közepén fújták le. Akkor bele sem gondoltam, hogy ilyen későn ez mekkora sokk lehetett.
9207. virgilius (válaszként erre: 9204. - Chelsey)
2021. márc. 14. 18:08
Igen, de azok már nem tipikusan informatikus pozíciók, vagy de? Menedzsment az azt hittem, gazd men, gazd. infó vagy ilyesmi... Infós az, aki kódol, tesztel, esetleg rendszergazda, nem? :))) Na de ezt csak "tükör által, homályosan" láttam őrajta keresztül is, minálunk meg szegény infósok kb azzal kell foglalkozzanak, hogy Mancika egere nem működik, mert nincs bedugva, szóval... :)))
9206. virgilius (válaszként erre: 9205. - Logarithmia)
2021. márc. 14. 17:58
Hát... őszintén, sztem nem lesz előrehozott, ami nekünk sem nagy öröm. .(
2021. márc. 14. 17:54

Hogy érzitek, lesz most előrehozott érettségi?

Iksz-elengedésről nincs hír?

9204. Chelsey (válaszként erre: 9203. - Virgilius)
2021. márc. 14. 17:38
A kódoláshoz tényleg kell monotóniatűrés. De pl. menedzsmenthez már inkább a legyen nyitott mindenre, tanuljon bele az új helyzetekbe típus előnyös. Vagy pl. sales-ben is fontosabb, hogy valaki minél több dologhoz konyítson valamennyit, minthogy egy-két dologhoz értsen mindenkinél jobban. Meg vannak ezek az interface pozíciók, amikor a szakik és a felhasználók közé van ékelődve egy olyan valaki, akik érti mind a két oldal szereplőit. Pl. ilyenek a szervezők, tanácsadók, trénerek stb.
9203. virgilius (válaszként erre: 9202. - Chelsey)
2021. márc. 14. 17:14
akkor ez alapján remek informatikus is lehet. :) - ugye Te az vagy? Bár gyerekeim apja, aki szintén az ugye, meglehetősen jó monotóniatűrésben, és erre szüksége is van a kódolás során.
9202. Chelsey (válaszként erre: 9200. - Akinomuj)
2021. márc. 14. 17:05
Ilyen vagyok én lányban és jóval öregebb kiadásban :D
9201. virgilius (válaszként erre: 9200. - Akinomuj)
2021. márc. 14. 16:25

Fiam főzős haverjai Vendéglátásra mentek a BGE-re. Tudom, nálatok Bécs a cél, meg feltételezem, valami erősebb, csak úgy halkan megjegyeztem. :)))

Ő (enyémgyerek) nem főz, nagyon sokat nem is eszik, nem édesszájú és soha nem kutat. a problémás személyek e téren az itthoni nőneműek. ;)

Amúgy a többi tulajdonság hasonló, az alapján még szóba jöhetne Nálatok a pszi is (enyém se tudta nagyon sokáig, mit is szeretne), de neki nagyon jó a monotóniatűrése, és erre ott szükség is van egyébként bőven.

9200. akinomuj (válaszként erre: 9199. - Chelsey)
2021. márc. 14. 16:20

Olyan sokrétű, hogy fogalma sincs, mi legyen. Mindenben elég jó, de semmi sem érdekli olyan mélyen, hogy szívesen rászánjon sok időt. A monotóniatűrése is alacsony. Ugyanakkor kötelességtudó, gyors felfogású, könnyen tanul.

Jövőre majd dönteni kell.

9199. Chelsey (válaszként erre: 9198. - Akinomuj)
2021. márc. 14. 16:10

Igen, az a fiad nagyon sokrétű :)

Az enyémet az evés se nagyon érdekli - ki tudja hogyan került a családba - nemhogy a főzés.

9198. akinomuj (válaszként erre: 9197. - Chelsey)
2021. márc. 14. 15:18

Na igen, a pasik többsége nem igazán jól keres a háztartásban. Ha avlami nem szemmagassábna és szem előtt van, akkor az nincs is.

Kivétel ketteske, aki ebben is jó. No de ő főz is.

9197. Chelsey (válaszként erre: 9196. - Virgilius)
2021. márc. 14. 14:28

OFF. Nálunk ez a valami kosárka aljára lett téve, amin egy csomó zacskós "tartalék" fűszer és magok voltak (mák, dió stb.) Teljes takarásban, totál feledésbe merült. Mondjuk a férjem elől könnyű bármit eldugni, mert akkor se talál meg szinte semmit a kamrában, ha mondom, hogy merre keresse.

Egyébként ha valamit derék magasság alá teszek, azt meg el se kell dugni, úgyse jut eszébe lehajolni :D

9196. virgilius (válaszként erre: 9195. - Chelsey)
2021. márc. 14. 12:44
Nem létezik itthon olyan rejtek, amit meg ne találnánk, sajnos :)
9195. Chelsey (válaszként erre: 9194. - Virgilius)
2021. márc. 14. 12:41
Dugd el úgy, mint én! :D Nálunk se jellemző. :D
9194. virgilius
2021. márc. 14. 12:03
De jó is lenne, ha nálunk meg tudna romlani egy csoki :)))
9193. Chelsey (válaszként erre: 9192. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 21:57
Az is igaz :)
9192. akinomuj (válaszként erre: 9191. - Chelsey)
2021. márc. 13. 21:22
Ha megromlik, legalább nem a derékkörfogatomat gyarapította...
9191. Chelsey (válaszként erre: 9190. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 20:07
Csak ésszel, nekem már romlott meg így Snickers! 😂🤣
9190. akinomuj (válaszként erre: 9189. - Chelsey)
2021. márc. 13. 19:48

Szerintem segítség, ha szét tudják választani.

Nekem van, hogy épp olvasott KÖNYVET ad a kezembe a gyerek, hogy már tanulnia kellene, tegyem el a könyvet, hogy ne legyen a keze ügyében.

Szóval a csábítás, az csábítás. Én is igyekszem nagoyn elrakni az édességeket otthon, hogy macera legyen elővennem. :-D

9189. Chelsey (válaszként erre: 9188. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 17:08
A fiam tudomány tanára mondta a srácoknak, hogy egy picit sajnálja, hogy nekik a munka, a szórakozás és a tanulás ugyanazon a platformon működik, így nem olyan könnyű ezeket szétválasztani. Aztán kérdés, hogy ezt kell-e. De érdekes felvetés volt ez tőle, erről beszélgettek valamelyik óra végén. Tutira foglalkoztatta a fiamat, különben meg se említette volna.
9188. akinomuj (válaszként erre: 9187. - Chelsey)
2021. márc. 13. 14:16

Így van.

Én is azt gondolom, hogy az idősebb generáció (ebbe beleértve a sajátomat is) egy része mintha féltékenységgel vegyes irigységgel nézne a fiatalokra (fiatalabbak, kevésbé veszélyeztetettek, kevesebb felelősség van rajtuk...), és mintha direkt vak lenne arra, hogy nemcsak arról szólna az életük, amiről az övék. És mintha nem lennének képesek beleképzelni magukat az ő helyükbe, mintha ők nem lettek volna fiatalok.

9187. Chelsey (válaszként erre: 9186. - Virgilius)
2021. márc. 13. 13:50
Na, ez meg a másik, hogy sokszor nem is a szórakozás miatt használják, csak ugye kívülről nézve a "dolgozik" a gépen és a "már megint játszik" nem nagyon megkülönböztethető.
9186. virgilius (válaszként erre: 9185. - Chelsey)
2021. márc. 13. 13:48
De amúgy meg nem is igaz. Vagyis persze, használják, de enyémek pl tök okosan és tök jó dolgokra. És azt feltételezem, hogy a többség így van vele, mert nem kivételesek ők a barátaikhoz képest. És nem igaz, hog ugyanúgy tudnak találkozni, meg hogy kijátsszák a szabályokat. nagyon is betartják, és odafigyelnek. És nagyon sokan már tiszta depisek, és ez hosszú távon nagyon nem lesz jó... Fiaméknak lesz majd munkája bőven...
9185. Chelsey (válaszként erre: 9180. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 13:37

"Eddig is úgyis mind csak a telefonját pittyogtatta".

Ez tényleg annyira nem fair velük szemben. Ok, hogy szeretik a kütyüket, de nekünk is volt olyan kedvtelésünk, amit, ha lehetett volna, akkor abba se hagyunk. Egyébként éppen az előbb kurjantottam el magamat és egy "ó" nélkül ugrott fel a gép mellől a napszámosom, már zsákolta is be a füvet. Egyáltalán nem pampogott, hogy miért pont egy csata vagy akármi kellős közepén jut nekem eszembe gyepet szellőztetni és ha mégis, akkor neki ehhez mi köze. A legtöbb általam ismert tizenéves hadra fogható. Persze, ha lehetőségük van rá, akkor azzal foglalkoznak, ami a legjobban szórakoztatja őket éppen. De ezen meg nincs mit csodálkozni, én se az ablakokat pucolom éppen - miért is tenném, hiszen holnap esni fog, ugye?! :D

9184. akinomuj (válaszként erre: 9183. - Virgilius)
2021. márc. 13. 13:32
Igen, igazad van. Szomorú helyzet.
9183. virgilius (válaszként erre: 9182. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 13:29
Az a baj, hogy konkrét, nagyon-nagyon tehetséges ismerős gyerek esett ki a felvételin tavaly a kevésbé jó minőségű videója miatt, vérzik érte a szívünk. Azért egy ilyen verseny nem maga a zenei élet... Nem törik derékba senki élete miatta, szerencsére. Ő viszont nem fogja újra megpróbálni, ebben a formában biztos nem. :( Élőben nem létezik, hogy ne került volna be.
9182. akinomuj (válaszként erre: 9181. - Virgilius)
2021. márc. 13. 12:39
Jogos, jogos. Nem is mondom, hogy nem. Csak egy példa volt, hogy hogy próbál most működni a zenei élet.
9181. virgilius (válaszként erre: 9180. - Akinomuj)
2021. márc. 13. 12:02
Hát de aki meg az életét teszi fel erre a felvételre, aztán nem jön úgy át, mert esetleg technikailag nem annyira top a felszereltség otthon... Aztán meg ha mégis felveszik, hát hogy lehet így tanulni? Nincs kamarázás, nincs zenekar... Nincs fellépés... És persze a felnőtteknek sem.
9180. akinomuj (válaszként erre: 9179. - Virgilius)
2021. márc. 13. 11:28

Na igen... Fiam az országos négykezes zongoraversenyen vesz részt, oda "csak" felvételt kellett beküldeni. Meg annak nincs igazán tétje (számára semmiképp).

Én is azt látom, hogy szóra se méltatják azt az áldozatot, amit a legérzékenyebb korban lévő fiatalok hoznak. Mivel az nem veszélyezteti közvetlenül az életet, nem is áldozat. "Ed

dig is úgyis mind csak a telefonját pittyogtatta".

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook