EMFESZT felfüggesztették! (beszélgetés)
Még nálunk sem járt leolvasó.
Úgy számolom, hogy a 15 nap 27-én jár le. Még addig van másfél hét. Kíváncsi vagyok, hogy addig ideérnek-e a papírok.
Jól értelmezem, hogy erre a 90 napos felfüggesztési időszakra külön árat állapítanak meg nekünk, és nem az új szolgáltatónk ára lesz a mérvadó? Még a végén lehet, hogy nem is lesz az emelés mértéke 7,5%. Honnan lehetne ezt az árat megtudni?
Egyébként kapott már valaki valahonnan papírt? Gázóra leolvasó járt esetleg nálatok? Vagy minden csak áll és húzódik?
Tisztelt Címzett!
A Magyar Energia Hivatal (MEH) a 3/2011. számú, 2011. január 5-én kelt határozatában az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1054 Budapest, Szabadság tér 7.) 242/2009. számon kiadott földgáz-kereskedelmi működési engedélyét 2011. január 13-án reggel 6.00 órától kezdődően 90 napra felfüggesztette.
A MEH a 21/2011, 22/2011, 23/2011, 24/2011, 25/2011, és a 26/2011. számú határozataiban, a lefolytatott kiválasztási eljárást követően, kijelölte 2011. április 13-án 6.00 óráig a végső menedékes szolgáltatókat és földgázkereskedőt az EMFESZ Kft. által a felfüggesztéskor ellátott felhasználók ellátására.
Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználókat, vagyis a 20-500 m3/óra közötti mérővel rendelkezőket, valamint az 500 m3/óra feletti mérővel rendelkezőket a továbbiakban a MOL Energiakereskedő Zrt. (www.mol.hu) földgázkereskedő látja el.
Az egyetemes szolgáltatásra jogosult (jórészt lakossági) felhasználók esetében az alábbiak szerint kerültek kijelölésre a végső menedékes szolgáltatók:
Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. (www.eon.hu) fogja ellátni a működési engedélye szerinti szolgáltatási területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ felhasználókat.
A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. (www.gdfsuez-energia.hu) fogja ellátni a működési engedélye szerinti szolgáltatási területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ felhasználókat.
A TIGÁZ Zrt. (www.tigaz.hu) fogja ellátni a FŐGÁZ Zrt. működési engedélye szerinti szolgáltatási területen lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ felhasználókat.
A FŐGÁZ Zrt. (www.fogaz.hu) fogja ellátni a TIGÁZ Zrt. működési engedélye szerinti szolgáltatási területen lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ felhasználókat.
Az OERG Ózdi Energiaszolgáltató Kft. (www.oerg.hu) fogja ellátni a működési engedélye szerinti szolgáltatási területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ felhasználót.
A kijelölés időtartama 2011. április 13-án 6.00 órakor jár le.
A 90 napos kijelölési időszak alatt a végső menedékes szolgáltató és a kijelölt földgázkereskedő által vállalt, és a MEH által elfogadott, a kijelölő határozatokban rögzített árak lesznek érvényesek az EMFESZ Kft. volt felhasználói számára. A 90 napos időszakot követően az egyetemes szolgáltatók minden egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználó esetében a rendeletben számukra meghatározott maximált hatósági árat egységesen fogják alkalmazni.
A végső menedékes szolgáltatók és a földgázkereskedő a határozatok kézhezvételét követően 10 napon belül értesítik a felhasználókat a leolvasás és a számlázás rendjéről honlapjukon, valamint a tömegtájékoztatás eszközeivel.
A kereskedelmi engedély felfüggesztéséről, a végső menedékes szolgáltatók és a földgázkereskedő árairól és egyéb fontos tudnivalókról további tájékoztatást találnak a www.gas.hu és a www.emfesz.hu portálokon, valamint a MEH honlapján (www.eh.gov.hu).
Budapest, 2011. január 14.
Tisztelettel
EMFESZ Kft
A hírek szerint a cégek nem fizettek...
A kisember akkor is kifizeti a számláját, ha alig marad pénze, mert tudja, hogy fizetni kell...
Zárójelben azért megkérdezném, hogy kiknek is jött jól ez a felfüggesztés??
Miért is?
Több mint két éve náluk voltunk,semmi gond nem volt.Sőt,ennél korrektebb céggel nem volt dolgunk soha.
Sziasztok!
Próbáltuk megkeresni a neten a gázártámogatáshoz az igénylőlapot. Miután nem sikerült rátalálni, a párom újra felhívta az Államkincstárat. Mint kiderült, ilyen papírt nem kell most beadni. Hogy ezt miért nem tudták már az előző telefonáláskor megmondani, ez ne kérdezze senki. Szóval 2 papírt kellene leadni 15 napon belül: az egyiknek az EMFESZ-től kell érkeznie, a másik pedig az új szerződés az új szolgáltatótól. Kíváncsi leszek, hogy melyik hány napon belül ér ide.
Ez remek. Akkor tehát esélyem sincs rá, hogy ezt bárki megmagyarázza. Kénytelen leszek elhinni azt, ami a számlán lesz, utána számolni pedig nem lehet. Ilyenről ne is ábrándozzak.
Könyörgöm, miért nem lehet érthetően?????????????
forintpermegajoule
Ez az a gázszámla, amit még a gimnáziumi matematika-fizika tanár sem értett...
Ezek szerint akkor mi az EON-hoz kerültünk. Felmentem a honlapjukra, hogy megnézzem mennyibe kerül náluk a gáz köbmétere. Azt hiszitek, hogy megtaláltam? Hát nem. Véletlenül se köbméterben vannak megadva az árak, hanem FT/MJ. Mi a lótúró az? Egy árva mukkot sem értek belőle. Miért nem lehet feltüntetni, hogy 1 m3 hány Ft? Azt hiszem megint megkezdődik a ˝mérgembe széttépem a számlát mert nem értem˝ korszak.
Az EMFESZ-nél tökéletesen érthető és világos volt a számla, hát ennek most vége.
Nahh nem is oda tettek ahova eddig tartoztunk. :S Cserélt a két gázszolgáltató.
A Főgáz a Tigáz szolgáltatási területén látja el az EMFESZ korábbi fogyasztóit gázzal, míg a Tigáz az egykori fővárosi EMFESZ-fogyasztókat veszi át.
Csütörtök reggeltől az ügyfeleket az E.On és a GdF Suez, illetve a Tigáz és a Főgáz látja el.
Az E.On és a GdF Suez a saját szolgáltatási területein látja el földgázzal az EMFESZ korábbi fogyasztóit.
Ha nem kapjuk készhez időben a felmondást,akkor hogyan lehetne ez folyamatos?Soron kívül rendezniük kellene.Felháborító ami megy ,és nagyon finom voltam az előbbi hszólásomban.
Ebből az országból tényleg menjen el aki teheti...
Egyszerűen felháborító ez az egész. Nem mi kis emberek vagyunk ennek az oka, mégis rajtunk csattan az ostor. Nem elég, hogy átpaterolnak minket egy másik céghez, és ezzel felemelik a gázdíjunkat 7,5%-kal, hanem még futkossunk a papírokkal is mi, hogy legyen támogatásunk.
Mivel nem mi akarunk váltani, hanem ránk kényszerítik, humánusak lehetnének annyira, hogy mindenki automatikusan megkapja a támogatást, akinek eddig is járt. Gondolom a szükséges iratok úgysem jönnek meg időre, a 15 napba nehogy beleférjünk.
Én csak abból indulok ki, hogy január 1-én bejelentettük a gázóra állást, itt van már 12-e, de még nincs számla. Pedig nekünk nem is kell a postást lesni, hanem interneten kapjuk a számlát, tehát azonnal itt van ha elkészül. Ebből kiindulva gondolom egyéb papírokkal sem sietnek.
én is írnék de úgy vagyok vele mint te ugy is kitörölnék!
Ne hogy kicsit több maradjon már a zsebünkbe!!!!
Hát én még ennél cifrábbakat is írnék, csak félek, hogy törlésre kerülne.
Mindig a kisember szívja meg a dolgokat!
Szóval!
Ma felhívattam a párommal az Államkincstárat, hogy érdeklődjön a gázártámogatásról váltás után.
Természetesen semmiféle külön rendelkezést nem kaptak erre a különleges esetre. Éppen ezért ugyanúgy kell eljárni, mintha mi kezdeményeznénk szolgáltatóváltást. Január 13-án megszűnik a szolgáltatói szerződésünk, ezzel egyidőben megszűnik a gázártámogatásunk is. Ha 15 napon belül beadjuk az új kérelmet az Államkincstárhoz, akkor folyamatos lesz a gázártámogatás. Ehhez viszont az kell, hogy időben megkapjuk a szükséges papírt az EMFESZ-től. Tehát már megint mástól függünk.
Szia!
Igazad van,mi is így jártunk mikor átmentünk az emfeszhez.Kimaradt pár hónap,mert nem tudtuk hogy ez a menete!
Úgy tudom a szerződést automatikusan megküldik,az lenne jó ha automatikusan a támogatás is menne ilyen esetben.
Vagyis nekünk 18 százalék emelés várható,mert túllépjük az 1800 köbmétert évente.
Na neeee!!!Ezek szerint éves szinten 300 ezret fogok kifizetni csak a gázra???!!!Rablás.Mindezek fejében,még fagyoskodom a lakásban.Pulóverben kell lenni:O
Most bár biztos,hogy veszek egy vegyes tüzelésű kazánt.
Ez elméletileg világos. A párom is a kapott papírt vitte be anno.
Viszont 13-tól új szolgáltatónk lesz elméletileg, a papír meg még sehol. Ebből kifolyólag most is lesz egy átmeneti időszak, amikor nem fogunk kapni. Ugyanis az előző esetben sem járt nekünk az ügyintézés hónapjára, csak a következő hó 1-től.
És még mindig nem értem azt sem, hogy akkor apukám miért nem kapta meg tavaly decemberben, amikor személyesen ment be kérni áprilisig. Nyárig járt nekik, aztán pár hónap kimaradt, mert elfelejtette kérni a szolgáltatóváltás után, aztán decemberben meg már közlik vele, hogy nem jár. Az anyagi helyzetükben nem változott semmi.
EMFESZ-nek küldeni kéne egy papirt(mivel szolgáltatót más lesz) hogy azt elküld a Kincstárnak és igy fogják megadni. Nekünk igy volt mikor a Tigáztól mentünk át az EMFESZ-hez. Tigáz megküldte a papirt elküldtem a Kincstárnak és az ujhoz jóváirja.
Ennek igy kéne most is lenni.
Szia!
Azt én is tudom, hogy áprilisig jár elméletileg. Viszont itt van néhány érdekes dolog. Az EMFESZ-nél most megszűnik a szerződésünk. A másik szolgálattóval újat kell kötni.
Amikor az előző szolgáltatótól átjöttünk, akkor is megszűnt a gázártámogatásunk. Azt csak úgy nem viszi magával az ember. Újra össze kellett szedni minden papírt és bevinni az Államkincstárhoz. Ott közölték, hogy erre a hónapra már nem fogjuk megkapni, ilyen esetben mindig csak a következő hónaptól jár. Ezek szerint akkor most is ki fog esni egy időszak?
A másik dolog pedig. A szüleimnek is járt a gázártámogatás. Aztán tavaly nyáron átjöttek ők is az EMFESZ-hez, viszont elfelejtették újracsináltatni a támogatást. Valamikor ősszel vette észre a párom, hogy nincs a számlájukon. Apukám akkor azt mondta, hogy most már nem is fog ezzel foglalkozni, mert decemberben úgyis megszűnik. Aztán év végén meg hallotta, hogy áprilisig mégiscsak marad, ezért bement az Államkincstárba, hogy mégis kéri addig. Ott meg aztán pofára is esett. Közölték vele, hogy most valami új szabályozás van, tehát nem kapja meg.
Pedig mióta kitalálták ezt a gázártámogatást, mindig járt nekik.
Én nagyon nem látok tisztán!!!
Az új szabályokat nem ismerem, ezért félek tőle, hogy vajon lesz-e nekünk a támogatás még áprilisig. Éppen elég a 8%-os áremelés is.
További ajánlott fórumok:
- Gas.hu (Emfesz kft)-hez tartoztunk, felfüggesztették őket. Most hová kell diktálni a mérőóra állást? A mol.hu-n nincs róla infó
- Mit szóltok, hogy Gáspár Győző 1 év 8 hónap felfüggesztettetet kapott?
- Friss kapcsolat, és még egy év felfüggesztett...
- Kaphatok-e felfüggesztett börtönt?
- Teszvesz felfüggesztett, számlatartozás címén! ..hogy létezik ez, mikor minden számlámat kiegyenlítettem kb. 15 napja?
- Van köztetek olyan, akinél tartozás miatt felfüggesztették a gázszolgáltatást?