EMFESZT felfüggesztették! (beszélgetés)
Én ezt nem értem. Miért küld 2 csekket az EMFESZ? December 31-ig rendezve van a gázszámlánk. A január 1-13-ig terjedő időszakra jön 2 csekk? Miért kell arra a pár napra 2 csekk?
Mi persze még semmit nem kaptunk sehonnan. Csak ezért értetlenkedek.
Szerencsére nekünk nem olyan magas számla jött ki :)
Az elszámoló az 9ezer valamennyi a másik meg 8száz valamennyi.
De fizettünk már 28ezer ft is :s Meg 18ezerret
Januárban fizettem több, mint 10 ezret, februárban 22 ezret, most 2 csekk jött 5.545,-Ft-ról, márciusra 23 ezer...
És fázom, mint a kutya...
Hát én nagyon bízom benne, hogy igen. Mindenképpen itt akarom hagyni a suezt. Csak a visszamenetel megint több hónapot vesz majd igénybe, meg egy csomó nyűggel jár.
Április után már a gázártámogatással úgysem kell foglalkoznunk. Egyébként én nem tartom igazságosnak, hogy csak a nagycsaládosoknak fog járni. Egy kéttagú vagy háromtagú család is lehet sokkal szegényebb, mint egy háromgyerekes. Ezzel persze nem a nagycsaládosokat akarom bántani, félreértések elkerülése végett, csupán az véleményem, hogy a család anyagi helyzetét kellene figyelembe venni.
Hát a 17 fok is kevés, de nálunk meg még annyi sincs. A fürdőbe csak a fürdés idejére fűtünk be, kb. 18 - 19 fok, de nekem kevés, én fázok. Ott ruha nélkül van az ember, szerintem legalább 25 fok kellene.
Egyébiránt tény, hogy gázzal nem lehet meleget csinálni. Legalábbis konvektorral nem.
Persze,kinyomtatta és a kezembe nyomta.
A lakásban amúgy napközben 17fok van,este fürdéshez 19,5 fokra fűtjük fel,ezért fizetünk egy vagyont....
Az emfesztől nem kaptam csekket,de nem is tudom befizetni!
Hát ez nem semmi! Nem irigyellek. Te egyébiránt kaptál már számlát?
Az EMFESZ számlát kifizette már valaki? Az vajon hol van?
Kedden voltam a sueznél.Átírattam a szerződésünket havi diktálósra,és csekkes fizetésre.
Január 13-március 1-ig a fogyasztásunk 122ezer forint lett :(
Ez ugye annak köszönhető hogy 7%-kal magasabb az ár,és a gázárkompenzáció nincs levonva!Rákérdeztem,és várják az emfesztől az erre vonatkozó papírokat,majd akkor tudnak vonni,visszamenőleg is!
Elkeserítő.
Még jó hogy elolvastam a mi gázunknak a honlapján a diktálást.Azt irják hogy a 90 napos kijelölési
időszakban (2011. január 13 - április 13-ig) nem kell mérőállást bediktálniuk. A számlázás
alapja – korábban kiadott közleményünknek megfelelően - a korábbi szolgáltatótól kapott adatok
alapján becsült 2011. I. negyedévi fogyasztás lesz, amit három egyenlő részre bontva, mint havi
részszámlaértéket számlázunk ki ügyfeleinknek a kijelölés 90 napja alatt.
A 90 napos kijelölési időszak elteltével ügyfeleink újra választhatnak, hogy diktálni kívánják-e
mérőállásukat vagy sem.
Mi kaptunk szerződést,amit nem írok alá,csak személyesen miután megbeszéltem az ügyfélszolgálaton mindent.
Van lehetőség a havi diktálásra,aszerint kell beikszelni a szerződést.
A választottam időpontot,így kedden megyek az ügyfélszolgálatukra.Majd beszámolok.
Igen,aki nem havi beolbvasást kért,annak egész évben egységes összeget kell fizetnie,majd augusztusban leolvassák és lehet fizetni a különbözetet.
Nekünk 24ezer Ft-ra jött volna ki,de ebbe semmi esetre sem megyek bele.Ki tudja az elszámolásnál mennyit kellene fizetni...
Hát ez a mai személyes bemenetel sajnos elmaradt. Nagyon hideg szél fúj, és a párom nem mert kockáztatni. Egész hétvégén lázasan feküdt itthon, már úgy-ahogy felépült, ezért nem mert elindulni.
Apukáméktól megtudtam, hogy ők már kaptak két csekket is, mindegyik gdf-suez, és mindkettőn 30.000 Ft szerepel. Szerződés viszont még sehol. Micsoda FEJETLENSÉG van ennél a cégnél. Az egyik család csak csekkeket kap, a másik csak szerződést, a harmadik meg semmit. Elképesztő! Innen csak menekülni kell minél hamarabb. Mellesleg még az EMFESZ csekket sem kapták meg, pedig az a legrégebbi, szerintem annak kellene jönnie leghamarabb.
Mi is ma kaptuk meg a gdf suez szerződést. Olyan számlaszámunk szerepel rajta, ami még az őskorban megszűnt. Menjenek a fenébe. A párom nekilátott, hogy megcsinálja a neten. Semmit nem engedett a beállított adatokon változtatni. A páromat elfutotta a méreg, és nekiállt telefonálni. Fél napon keresztül csak az Isten tudja, hogy hányszor próbálta elérni őket. Minden alkalommal a következő történt. 4 percen keresztül zenét szolgáltattak, aztán elbontották a vonalat. Ez a sokszor 4 perc persze mind a mi telefonköltségünk. Ez már nevetséges. Ezek után írt nekik egy nem éppen kedves hangvételű emailt. Persze ezzel sem fogunk semmit elérni, de az ember legalább a mérgét kiadja. Holnap valószínűleg bemegy személyesen az irodába. Persze ez is a mi költségünk meg időnk.
Mi is át akartuk változtatni az átalányt havi diktálásra, de nem engedett semmit. A gázártámogatásról meg persze egy szó sincs sehol.
Amit küldtek szerződést,abban van a weboldaluk neve.Beregisztráltam,és átnéztem mi hogy merre,persze miután az aktivációs kódot is megküldték.Így szerepelek az "állományukban".
Fbr.28-Márc 3-ig lehet bediktálni a mérőóraállást.
Persze fel is hívom őket,nehogy félreértés legyen,fő a biztonság.
Amúgy olyan szerződést kaptam,mely előre ki volt töltve az összes adatunkkal,sőt,a bankszámlaszámom is szerepelt rajta....Amit csekkesre változtattam,és bediktálósra aláhúztam.
Ha engedik újraindítani, akkor persze hogy vissza lehet menni hozzájuk. A procedúra az gondolom ugyanilyen lassú és nehézkes folyamat lesz akkor is. Viszont ha utána olcsóbban kapom a gázt, akkor szerintem mindenképp megéri. Kérdés, hogy olcsóbb árral tud-e visszajönni.
Egyébiránt nálunk még mindig nincs se számla se szerződés.
Mink egyszere kaptuk a számlát meg a szerződést.Tényleg azt meg alá kell írni és vissza küldeni holnap fel is adom!
De kérdés hogy ha újra indul a gáz szolgáltató akkor vissza lehet menni hozzá?És ugyan azt a procedurát végig kell játszani?
További ajánlott fórumok:
- Gas.hu (Emfesz kft)-hez tartoztunk, felfüggesztették őket. Most hová kell diktálni a mérőóra állást? A mol.hu-n nincs róla infó
- Mit szóltok, hogy Gáspár Győző 1 év 8 hónap felfüggesztettetet kapott?
- Friss kapcsolat, és még egy év felfüggesztett...
- Kaphatok-e felfüggesztett börtönt?
- Teszvesz felfüggesztett, számlatartozás címén! ..hogy létezik ez, mikor minden számlámat kiegyenlítettem kb. 15 napja?
- Van köztetek olyan, akinél tartozás miatt felfüggesztették a gázszolgáltatást?