Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Eltűnt emberek nyomában, szerinted miért tűnik el ennyi ember? Beszélgessünk... fórum

Eltűnt emberek nyomában, szerinted miért tűnik el ennyi ember? Beszélgessünk... (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2012. júl. 24. 15:34

Ma olvastam a Kapu-n, hogy eltűnt egy 18 éves magyar lány Máltán (a rokonainál volt). És hogy a héten már a második ilyen eset, egy 17 éves orosz csaj is eltűnt ott.

Azért elkeserítő, a 16 évesem mellé nem adhatok mindig védőőrizetet:((

Én bele sem gondolok, amúgy is agyonféltem, de így:(( (Igaz, nem járkál el itthonról, itthonülő, szorgalmas, nyelvtanulós fajta, de azért lesz, amikor egyedül jár haza.

Bocs, ha negatív voltam amúgy.

Mi anno 80-as években éjfélkor egyedül mentünk haza a moziból sokszor (mert mozi után még dumáltunk órákig az utcán a barátnőmmel), mi a város szélén laktunk, de soha nem kellett félteni.

2012. júl. 21. 23:17
Most láttam a rendőrségi tájékoztatást Katáról hát számomra nem túl életszerű...
2012. júl. 21. 21:51

TANÁCSOK NŐKNEK: FIGYELMESEN OLVASD EL !!!

Sajnos Katán már nem segít,de hátha lesz olyan, akinek megmenti az életét:


HASZNOS TANÁCSOK ARRA AZ ESETRE, HA MEGTÁMADNÁNAK, VAGY MEGLOPNÁNAK!!!


TANÁCSOK NŐKNEK: FIGYELMESEN OLVASD EL !!!


1. A Tae Kwon Do-ból merítve (Igazság: A könyökünk a testünk legkeményebb része. Ha elég kicsi a távolság, használd!


... 2. Egy Új-Orléans-i útikönyvből merítve:

Ha a tolvaj a pénztárcádat, vagy a táskádat kéri NE A KEZÉBE ADD!

Dobd el messzire magadtól. Megvan az esély arra, hogy a táska után megy és FUSS, AHOGY CSAK BÍRSZ ÉS AMILYEN GYORSAN CSAK LEHET!


3. Ha be vagy zárva egy autó csomagtartójába, törd be a hátsó lámpa buráját, utána dugd be a kezed a nyílásba és integess, ahogy csak bírsz! Ez a vezetőn kívül mindenkinek fel fog tűnni! Ez egy olyan tanács, ami már megmentett életeket!


4. Ha autóba száll, azonnal zárja az ajtókat és induljon. A nők előszeretettel üldögélnek az autójukban és munka, vagy bevásárlás után számolgatnak, jegyzetelnek, stb.

NE ÜLDÖGÉLJ A PARKOLÓ KOCSIBAN!

Egy prédaleső kifigyelhet és beülhet az anyósülésre, majd pisztolyt

szegezve a homlokodnak kényszeríthet, hogy hajts el valahova. Ha egy

rabló egyszer már beült a kocsidba és pisztolyt szegez a homlokodnak, NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT! Ismétlem, NE KÖVESD AZ UTASÍTÁSAIT!

Inkább tégy kárt az autódban - hajts neki valaminek! Ne félj, a légzsák majd megvéd! A hátsó ülésen ülő fog majd pórul járni. Mihelyst az autó megállt, szállj ki és fuss! Egy megoldás arra, hogy ne találjanak majd rád egy félreeső helyen.


5. Néhány tanács parkoláshoz és garázsba álláshoz:

A.) Légy körültekintő. Nézz körbe. Nézd meg a kocsid belsejét: a hátsó

ülést, az anyósülés előtti teret.

B.) Ha egy kisteherautó mellett parkolsz, szállj be a másik oldalról. A

legtöbb sorozatgyilkos akkor támadja meg áldozatát és húzza be a

kisteherautójába, amikor az nyitja az ajtaját.

C.) Figyeld meg a melletted parkoló autókat! Ha egy férfit látsz egyedül

ülni, különösen ha az az autód melletti kocsiban ül, lehet hogy jobban

teszed, ha visszamész az irodádba, vagy a bevásárlóközpontba és segítséget

kérsz a biztonsági őröktől. (Még mindig jobb elővigyázatosnak vagy paranoiásnak lenni, mint halottnak).


6. Mindig liftezz és ne gyalogolj. A lépcsőházak mindig tökéletes helyszínek

a bűncselekmények elkövetésére, főleg éjjel!


7. Ha egy prédaleső (rabló) fegyverrel rendelkezik, FUSS - lehetőség szerint cikk-cakkban! 100-ból 4 annak az esélye, hogy egy golyó eltaláljon. És

még ha el is talál, a golyók CSAK RITKÁN érnek létfontosságú szervet.


8. Nőként ne mindig próbáljunk kedvesnek lenni (Határozottság és bátorság)

HAGYD A KEDVESSÉGET! Kockáztatod, hogy megerőszakolnak, vagy megölnek.

Ted Bundy, a sorozatgyilkos, jóképű férfi volt és művelt. Mindig a nők szimpátiájára alapozott és így rabolta el őket. Bottal járt és bicegett, valamint a gépjárművébe történő beszálláshoz segítséget kért.


************Legyünk óvatosak! ************


9. Emlékezzünk arra a síró kisbaba történetére.Egy nő meghallotta, hogy sír egy kisbaba az ajtaja előtt. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót,

hívta a Rendőrséget, mivel az eset nagyon furcsának tűnt számára. A Rendőrség válasza nem is váratott sokat magára:


"-A legfontosabb, hogy semmi esetre se nyissa ki az ajtót!"


Utána úgy tűnt neki, hogy a baba az ablak alá mászott. Félt, hogy a baba kimászik az utcára, és elüti egy autó. A rendőr ismételten azt mondta

neki:


"-NE NYISSON AJTÓT. Lehetséges, hogy egy sorozatgyilkos próbál meg így a lakásba behatolni azzal, hogy egy felvett gyerek sírást játszik le, így hatva a nők érzelmeire."


Megerősítette, hogy már több nő is tett bejelentést síró gyerekről,

amikor egyedül voltak éjszaka otthon!

Kérem, NE NYISSON AJTÓT, ha gyereksírást hall. Az üzenetet valószínűleg komolyan kell vennünk, mivel a gyereksírós történetet a legutóbbi amerikai "Top körözöttek" televíziós programban is leadták, melyben egy louisiana-i sorozatgyilkosról beszéltek.


Még egy tanács: sose azt kiáltsd, hogy "Segítség!" hanem azt, hogy "Tűz van!"

Az emberek kimennek, ha tűz van, de ritkán, ha segíteni kell. És ez a támadót is megzavarhatja, mivel azt hiheti, hogy bolonddal van dolga és otthagyhat a helyszínen. (Forrás: nők önvédelmi képzése).


Végezetül szeretném, ha ezt az állapotot megosztanád, ugyanis életet menthet!


Egy gyertya azzal, hogy meggyújt egy másikat, még nem alszik el.


Küldd tovább ezt az üzenetet minden nőnek, akit ismersz. Nem árt

figyelmeztetni mindenkit arra, hogy léteznek veszélyes helyzetek és jobb

elővigyázatosnak lenni!

2012. júl. 21. 19:22
Ezért Sem Szeretnék Magyaroszágra hazamenni, annak ellenére hogy nagyon szeretem! De túl sok, családomban 2 személyt is megerõszakoltak és rettenetes Volt hallani :/ az egyiköjüket brutálisan :( Sok szörnyeteg mászkál Az utcán
2012. júl. 21. 18:57

Igen,sajna ez van a mai világban.Mindenki (inkább sokan) úgy gondolják/gondoljuk,h ez mindig mással történik.Velünk ilyen soha nem történhet.Mindenki sajnálkozik,de senki nem tesz ellene semmit.(mármint aki tehetne)

Az meg egyenesen undorító,h ott vannak az emberek 10-100 m-re és még csak meg sem mozdulnak,h segítsenek egy bajba jutott lányon v. fiún.Én mostanában gondolkoztam el rajta,h ilyen világba kell szüljek?

2012. júl. 21. 18:53
Ezt a történetet tanúlságként írtam le, hiszen mikor mondom sok fiatalnak hogy egyedül nem megyek ki estére, csak nevetnek. És nem tudják elképzelni, hogy sosem lehet tudni. 2. a megérzés: létezik, hiszen végig éreztem hogy valaki követ, mégsem láttam. Nagyon remélem hogy mindenki óvatosabb lesz, és vigyázz magára!
2012. júl. 21. 18:51
Sziasztok! Elmesélnék egy kis történetet, ami kb 7-8 éve történt velem! 16 éves koromban egy szép nyári estén gondoltam, hogy gyalog indulok el hazafele, egy nagy város utcáin. Valahogy fura érzésem támadt már az út elejétől (kb 40 perces séta), mintha valaki követne.. Időnként hátranéztem, az utánam levőket előre engedtem.. Mentem tovább majd megint ez az érzésem volt.. Hátra néztem: semmi senki.. Gondoltam, mosolyogtam magamban paranoia. Mentem mentem, majd előlépett fák közül egy idősebb férfi, akit még vagy 20 perccel azelőtt láttam a városközpontban. Kicsit ideges lettem, mire gondoltam előre engedem, mivel éppen egyzebrán keltünk át ketten, és elővettem a telómat(pénz nem volt rajta), és megálltam hogy tovább haladjon a férfi. 2-3 perc, snki nem volt az utcán: és egyszer csak előlépett az árnyékból a férfi, dobbantott egyet és utánam akart nyúlni, mire gyorsan átszaladtaam a zebrán, szerencsére semmi autó. Kb 1 cm múlott... Szaladtam, sírva.. Sosem felejtem el, hogy mi történhetett volna :(( Azóta sosem járok sötétben kint. Eleinte sokat sírtam esténként. Sajnos el tudom képzelni, mi lehet sok lánnyal, akik eltűntek :/
357. Bugs02
2012. júl. 21. 18:24

Az első eset amit írtam, az kemény nem?

Én eleinte nem akartam elhinni, hogy ez megtörténik...de sajnos igaz...

356. Bugs02
2012. júl. 21. 18:23
de olyan esetről is tudok, hogy a lány ment éjjel haza felé, megállította egy pacák, hogy kirabolja, a lány könyörgött ne bántsa, oda adja a pnzét, bármit csak ne bántsa...hiába voltak az utcán senki nem csinált semmit, ennyi a környezetünk sajnos közömbössé vált...én hiába sikítok, senkit nem érdekel, mert senki nem akar belekeveredni semmilyen ügybe...vissza térve erre a lányra, a pasi rákényszerítette, hogy vegye fel a bankkártyájáról az összes pénzét...felvett minden pénzét így menekült meg...ha nem lett volna pénze lehet nem élne...ilyen világban élünk, ahol nincs biztonságunk...és egyre durvább dolgoknak kell történnie, hogy végre több kamera, rendőr legyen az utcán...!
2012. júl. 21. 18:21

Nem szabad félni. A félelem meggátol, lebénít.

A megfélemlített ember befolyásolhatóbb és manipulálhatóbb. Ahogy írták: sikítson, tépjen, rúgjon...

354. Bugs02
2012. júl. 21. 18:16

Sziasztok!

Rég voltam már, látom sokat írtatok.

A tegnap ledöbbentem, mikor mondja egy ismerősöm, hogy mi történt itt meg ott?


Jogsit most csinálja és jár gyakorolni, persze a Hős utcai benzinkútnál szokott beszállni a tanító mellé.

Ismerősöm megjegeyezte, hogy milyen gáz ez a Hős utca...erre az oktató-mondja neki, hogy nem csak ez a környék, mindenhol veszélyes..

és kezdte a történetét az oktató, hogy Érden a saját lányát fényes nappal elrabolták...-mikor mesélte ismerősöm csak bámultam, hogy miiii vaaaan????

Állt a lánya megállóba fényes nappal Érden a Busz megállóban, jött egy fekete autó hárman a lányt beráncigálták egy nájlont raktak a fejére és elvitték egy erdőbe, a telefonját összetaposták és bezárták...17 éves fiatal lányról van szó, aki nagyon megrémült....de volt annyi lélek jelenléte, hogy a telóját összerakta, hívta az apját, aki persze vizsgáztaaott, mikor mondta a lány mi történt, apuka azonnal hívt a arendőrséget, együtt oda mentek, a lány mivel kilátott egy résen kb ra elmondta merre van...és kiszabadították....de mi van, ha nem tud a lány telefonálni??????

ma talán nem élne...vagy ki tudja, a rendőrök nem tudták elkapni a rablókat...ez történt kb olyan egy hónapja....kemény....én ekkor elgondolkodtam, hol van itt a biztonság?

ha fényes nappal félnünk kell?

353. 6b006fc769 (válaszként erre: 352. - Opacsatina)
2012. júl. 21. 13:09
igaz, ugyanakkor az ilyen cselekmények azokat is megrémiszik, akik otthon biztonságban érezhetik magukat.
2012. júl. 21. 13:02
Nem csak az utcán kell félni valakit otthon is bántanak! És nem idegen!
2012. júl. 21. 08:49
nem tudom nézett e utána valaki pl. hogy Miskolcon az avason mennyivel több bűncselekmény történik és kik és kik ellen történik mindennap, ráérek mostanában, olvasgatok a neten és napi szinten lehet olvasni a bonon valami pengés, rablós történetet, hogy engedheti ezt az a szerencsétlen város és hogy költöztethette őket egy helyre? fészekrakó, költöztetném őket oda a családjukkal aki ezt ki találta, és intézte... mi van azokkal akik kénytelenek ezt elviselni, hogy engedik el otthonról a gyerekeiket egyedül és az idős rokonaikat hogy hagyják egyedül otthon, tegnap egy idős hölgyet vágtak meg a remélt kis pénzért, mit tehetnek meg még?
350. 6b006fc769 (válaszként erre: 347. - Selena78)
2012. júl. 21. 08:33

én is ezt mondom...

a csámcsogás: felmagasztalás helyett inkább csámcsogás, legalábbis szerintem.

349. selena78 (válaszként erre: 345. - 6ee0ffb012)
2012. júl. 20. 21:22
Nem jut el. Mert az indulat már túlnőtt a konkrét történésen. Itt már rég nem Bándy Katáról van szó.
348. poly13
2012. júl. 20. 20:59
Szerintem nagyon sokan önszántukból lépnek ki a hétköznapi környezetükből, most már szabadok a határok lehet külföldön is munkát vállalni. Esetleg máshova költöznek, nem jelentkeznek be, feketén dolgoznak, ügyeskednek. Mihelyt valahova bejelentkezik, hivatalosan munkát vállal, bankszámlát használ a kiléte megállapítható. A gyerekek, meg egyszerűen ha valami nem tetszik lelépnek. Mennyivel korrektebb lenne az erkölcsileg, ha szólnának a hozzátartozóknak, hisz így a rendőrségi erők a tényleges gyanús eltünések nyomába nagyobb hatékonysággal tudnának indulni. Mi lenne, ha a börtönökbe nem várólistás belépő lenne, hanem a jogerős végzés után azonnal elkezdenék a szabadságvesztés végrehajtását. Végül mért nincsennek járőrök az utcákon, kevésbé szaporodnának el az erőszakos utcai bűcselekmények. Nem lenne szabad a médiákban az áldozatokat mutogatni, ez szerintem az etikát nagyon sérti.
347. selena78 (válaszként erre: 344. - 6b006fc769)
2012. júl. 20. 20:56

Csámcsogás? Így is lehet mondani. De én valahogy nem így érzékelem.

Szerintem az emberek megrettentek attól, hogy végiggondolták, velük is, a családtagjaikkal, gyerekeikkel is megeshet ilyesmi.


Az emberölések többsége, sajnos, a családban történik. Mint ahogy a másik két esetben volt, ami nagyjából ugyanakkor történt. Férj, élettárs, barát, exbarát, stb. És ilyenkor az ember arra gondol, ilyesmi vele nem történhet meg. Ő ügyesebb, okosabb, ő ilyen emberrel nem áll le, ő tud választani, ő hamarabb lép, nem várja meg a tragédiát. Az ő családja nem ilyen, az ő barátja nem ilyen, ő kivülálló.


A Bándy Kata esetében nem nyugtathatjuk magunkat. Mert ez bármelyikünkkel előfordulhat. Mert nem tőlünk függ. Itt senki sem kivülálló.


Ok, mondhatjuk, hogy én éjjel kettőkor nem indulnék el egyedül, de mindnyájan tudjuk, hogy nem lényeges az időpont. Megtörténhet este kilenckor is, az otthonomhoz vezető út egy, pillanatnyilag kevésbé forgalmas szakaszán. Vagy nyolckor.


Épp azért kavart ekkora port, mert nem mindennapos, és bárkivel megtörténhet.

2012. júl. 20. 20:00

Érdemes elolvasni Tarjányi Péter (bűnügyi szakértő) cikkét!Így védekezz, ha megtámadnak!


Nők Lapja Cafe / Ez van!

KZ

2012. 07. 20. - 13:07


Sokszor elhangzott a meggyilkolt pszichológussal, Bándy Katával kapcsolatban, hogy a lány „rosszkor volt rossz helyen”. Vajon létezik olyan stratégia, amivel túl lehet élni egy ilyen támadást?

A július 8-án Pécsett történt gyilkosság miatt újra „félni kezdtek” a nők, igen, újra, mert ilyen természetű dolog ez. A veszély, a félelem egy pillanat alatt alakulhat ki, olykor a semmiből, miközben ugyanaz a helyzet, ugyanaz a város, ugyanaz az útvonal ezerszer végigjárva mindig nyugodt volt és eseménytelen.


Így védekezz, ha megtámadnak!


Normális, hogy nem félünk, igen, akár éjszaka, egyedül sem, mert így kellene lennie. A félelem, a rettegés, a gázspray a ridikülben: ez az, ami abnormális. Így nem csoda, hogy időről időre megfeledkezünk arról, hogy néha, nagyon ritkán, sajnos tényleg történik valakivel valami. Ritkán, mert bár a híradók sikerrel torzítják a képet és az érzékelésünket, valójában a magyar nagyvárosok biztonságosnak számítanak. A belvárosi részek még éjjel is mozgalmasak, főként hétvégén sok az ember. Persze nem mindenki lakik a belvárosban, és még ha éjszakai busszal megyünk is egy darabig, egy pontról csak sétálni kell.


Magunk azt gondoljuk, hogy valahogy csak ki tudnánk keveredni egy támadási helyzetből. Beszélnénk az illetőhöz, kérlelnénk vagy beleegyezést színlelnénk esetleg ellenkezőleg: küzdenénk, kiabálnánk, elfutnánk. Mindenki ezt gondolja, azok is, akiknek mindez nem sikerült. Több támadó ellen valószínűleg eleve esélytelenek vagyunk, kiszolgáltatottak az illetők szándékainak, elme- és lelkiállapotuknak. Ám ha egy támadóval állunk szemben, talán tehetünk valamit; nem egy nő van, aki túlélt ilyen jellegű erőszakos cselekményt.


Vajon mi a megfelelő technika? Mit kell tenni ahhoz, hogy a legnagyobb eséllyel meneküljön el egy nő ilyen helyzetből? Mi hogyan reagálnánk, ha sarokba szorítanának?


Kiálts, küzdj, karmolj?


Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőtől sokan kérdezgették ezt mostanában, így ő közösségi oldalán foglalta össze tanácsait, melyek lényege: küzdeni kell. „A szörnyű az, hogy ilyen támadások bárhol előfordulhatnak. Parkolóházban, utcán, kisbusz mellett elhaladva és sajnos sokszor közvetlenül a lakásunk, házunk környékén vagy az ajtó előtt. A támadás általában gyors, és arra irányul, hogy a megtámadott ellenállását megtörje. A támadó rá akarja kényszeríteni az akaratát a másik félre fizikai erőszakkal, fenyegetéssel. A legfontosabb a menekülés, a kiabálás, a többi ember figyelmének felhívása.” Tarjányi szerint az együttműködés csak rablási eseteknél ajánlott, szexuális indíttatású bűnözőknél azonban ez csak olaj a tűzre. „A lakásunk előtti támadás esetén SOHA, ismétlem SOHA ne működjünk együtt abban, hogy a lakásba velünk bemehessen a bűnöző, bent már sokkal több ideje van »mindenre«. Nyílt térben igyekeznek lehetőleg rövid időt tölteni, ezért egy egyszerű kiáltás négyzetesen növeli a túlélési esélyeket.”


Nem mindegy azonban, hogy ismerős vagy idegen az ellenfelünk. (Az utóbbi sokkal ritkább, Magyarországon pedig kimondottan nem jellemzőek a szexuális aberrációs támadások. Ehelyett inkább ismerősök, családtagok erőszakoskodnak, illetve laza ismeretségek, alkalmi, például neten kötött kapcsolatok torkollnak ilyesmibe.)


A szakértő szerint fontos momentum, hogy egy ismerős támadónak nem érdeke életben hagyni a másik felet, hiszen tudja, a támadás után le fog bukni. Ezért: „ha eljön a legrosszabb, akkor küzdeni, küzdeni, küzdeni! – tanácsolja Tarjányi. – Beszéltem olyanokkal, akik átéltek ilyen támadást, sőt meg is sérültek, de túlélték. Soha nem szabad feladni és elfogadni azt, amit a támadó akar.”

Így védekezz, ha megtámadnak!


Tettesd, hogy beleegyezel?


A nővédelemmel foglalkozó Patent Egyesület tagjai szerint nagyon veszélyesek az efféle általános tanácsok. „Az igazság az, hogy esete válogatja, mikor melyik taktika válik be: nyilván érdemes komolyan venni például az elkövető azon fenyegetését, hogy megöl, ha kiabálunk” – véli Kuszing Gábor, a szervezet pszichológus munkatársa.


„Ha a nő hevesen ellenkezik, kiabál, harcol, az vagy bejön, ha az illetőnek mázlija van, vagy még nagyobb veszélyhelyzetbe keveri őt. Egy stratégia veszélyes valakinél, másnak viszont épp az menti meg az életét, de a nálunk előforduló eseteknél többször vált be az, hogy együttműködtek, mint hogy ellenálltak volna. Az általános tanácsokkal az a baj, hogy kikapcsolják az ember ösztönös túlélőreflexét. A nő ne automatikusan alkalmazzon valamiféle technikát, hanem mérlegeljen: ez a legjobb tanács. Hiszen egyedül ő, az adott helyzet szereplője tud ráérezni, melyik lehet a jó út.”


Arra a felvetésünkre, hogy egy támadó sokat kockáztat, ha életben hagyja a „tanút”, tehát nagy eséllyel végzetes lesz a támadás, emiatt a végsőkig kell küzdeni, hiszen nincs vesztenivalónk, Spronz Júlia, az egyesület vezető jogásza így reagál: „Ez a mi logikánk és nem az elkövetőé. Ő egyáltalán nem gondol a felelősségre vonásra, hiszen a szexuális erőszakcselekményeknél jellemző, hogy az illető egyáltalán nem érzi úgy, hogy bűncselekményt követ el, ő azt gondolja, hogy joga van magáévá tenni azt, akit megkíván.”


Szúrj, vágj, lőj?


Így védekezz, ha megtámadnak!Rendőrségi oldalról a leginkább hallott jó tanács ez: kiabálj, kérj segítséget! Oláh László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője azonban árnyalja a képet a Nők Lapja Café kérdésére: „Minden támadás más, de azt leszögezhetjük, hogy ha nem szexuális indíttatású a dolog, hanem rablás a cél, akkor a legjobb mindenben együttműködni, hiszen nincs az az érték, amit érdemes az életünk kockáztatásával is megvédeni.”


Szexuális jellegű támadás esetén más a helyzet. Oláh László szerint sok támadó igenis fél attól, hogy utólag felismerik majd, és ezért ha olyan a helyzet, akkor egyfajta utolsó esélyként érdemes ellenállni, menekülni. Ám azt ő is elismeri, hogy néha ez még erősebb agresszióra sarkall.


És ha úgy érezzük, van esélyünk küzdeni és hatásos lehet, hogyan tegyük? Hordjunk-e magunkkal például bármilyen önvédelmi eszközt? Oláh László nem javasolja. „Egy paprikaspray még elmegy, főként ha biztonságérzetet ad a tulajdonosának. Ám egy elektromos sokkolót vagy gázriasztó fegyvert nemigen tud jól használni az, akinek nincs gyakorlata ebben és könnyen ellene fordíthatják. Ezek helyett jobbak azok az eszközök, amik amúgy is részei lehetnek egy átlagos női retikülnek: hajlakk, parfüm, tű, kulcs... ha ilyesmivel védekezik valaki, az persze nem alkalmas arra, hogy teljesen ártalmatlanná tegye a támadót, de talán okozhat egy pillanatnyi zavart, amikor elfuthat. Ha pedig közelharcra kerül a sor, célozzuk az illető leggyengébb pontjait: a szemét és a heretájékot.


Abban minden megszólalónk egyetért, hogy a legjobb védekezés a megelőzés, ami sok esetben nem is olyan nehéz. Mert habár valóban jogunk van bárhol sétálgatni, és jó lenne, ha olyan lenne a világ, hogy ezt bármikor megtehetnénk, ha ezerből csak egyszer történik baj, az éppen elég. Úgyhogy buli után inkább dobjuk össze a pénzt taxira, de ne induljunk el egyedül.

2012. júl. 19. 19:44

Most volt a Híradóban,hogy a lány családja szeretné,ha abbamaradna ez a médiahadjárat és a halálbüntetés követeléséhez se használják lányuk esetét!

A sok hülye face-s lájkgyűjtőnek remélem eljut az agyáig!!!

344. 6b006fc769 (válaszként erre: 335. - Bugs02)
2012. júl. 19. 19:41

Rengeteg gyilkosság történik? ne ne rémíssz... Illetve, de nyugodtan, mesélj, mennyi az a rengeteg?

Egyébként nem magasztalják szegényt, hanem csámcsognak rajta, mivel ez a fajtája a gyilkosságoknak egyáltalán nem mindennapos, ezért tud belőle még most is hasznot sajtolni a média.

343. Érdekes73 (válaszként erre: 335. - Bugs02)
2012. júl. 19. 17:11
Elég szomorú nem elég a családjának nak a barátainak az elvesztése ...
342. Érdekes73 (válaszként erre: 336. - 7796ae808e)
2012. júl. 19. 17:10
ez nem a blikk _:D
341. Érdekes73 (válaszként erre: 338. - Timycat)
2012. júl. 19. 17:10
Szerintem undorító a média. Olvasgattam és rájöttem hogy még az origo is lesüllyedt a béka hátsója alá...De nagyon keményen. Ez nem tájékoztatás amit rendeznek inkább meseírás. De ahhoz meg egyik firkásznak sincs jó stílusa...
340. Érdekes73 (válaszként erre: 339. - 1dc16653d6)
2012. júl. 19. 17:08

Ott nem volt nehéz kinyomozni még laikusként látatlanba is mondtam hogy a volt hapsija lehetett.

Szegény Kata esete sokkal bonyolultabb. Azért nem értem az embereket teljes körű tájékoztatást szeretnének egy éppen folyó nyomozásról ? Ilyen nincsen előbb el kell varrni a szálakat begyűjteni a bizonyítékokat és ha már megoldották utána jöhet a tájékoztatás.Legutoljára. Nem az a lényeg hogy Sobri Jóska elolvashassa vagy megnézhesse az esetről az összefoglalót hanem hogy az elkövetőket csukják le és kapják meg a megérdemelt büntetésüket. Legalábbis szerintem.

Őt már nem hozzák vissza de...

339. 1dc16653d6 (válaszként erre: 335. - Bugs02)
2012. júl. 19. 13:40

A napokban meggyilkolt 4 gyerekes anyuka tettesét előbb megtalálta a rendőrség mint Katáét.Így az irományod merő előítélet...vannak ügyek amit hamarabb ki lehet nyomozni,van amiket kevésbé, sokat számít a hátra hagyott nyom.


Nem mártír halált,hanem kegyetlen halált szenvedett igen.Ami megrázó és végtelenül szomorú.Ahol én dolgozom,ott a kollégák ügyei kitűntetett figyelmet kapnak és ez mindenhol így van akármilyen területet nézel,nincsen ebben semmi elítélendő de ez nem azt jelenti,hogy nem kolléga ügyeit nem tisztességesen végeznénk.Te nem lennél basszus motivált,ha számodra olyan embert veszítettél el akivel napi szinten kapcsolatban voltál és szeretetet éreztél felé? Gondolj már bele a helyzetbe,TE MIT TENNÉL?

338. timycat (válaszként erre: 335. - Bugs02)
2012. júl. 18. 23:34

Hogy magasztalnák? Hááát nem tudom, nem irigylem az ilyen hírnevet. Persze most mindenhol ezt hallani, megrendítette az embereket, mert szerencsére annyira -még- nem hétköznapi eset.


Az hogy a rendőrök egy kollegájukat veszítették el és emiatt motiváltabbak voltak, szerintem ez abszolút érthető, persze áldozat és áldozat között nem lehet -szabad- különbséget tenni, de a rendőr is ember. Annak meg csak örvendek, hogy hamar elkapták a patkányt, remélem a társát/társait is előhúzzák, mindegy hogy azért, mert az áldozat rendőrségi pszichológus vagy sem az ilyen férgeknek semmi keresnivalójuk közöttünk.

2012. júl. 18. 23:27
*attól félek
2012. júl. 18. 23:26
Leírnám miért tűnik el ennyi ember, de atól félwekk törölnék a hozzászólásaimat, ami az igazságot tartalmazná.
335. Bugs02
2012. júl. 18. 23:24

Egy nekem , azért fura, rengeteg gyilkosság történik ebben az országban, de valahogy ezt a lányt már naok óta szinte úgy magasztolják mintha nem is tudom, milyen mártír halált szenvedett volna...sok ilyen bűncselekmény történik, de ez az egy eset...kicsit túlzás..és ami gusztustalan, hogy a politika még ebből is profitál...

A következő lépés a posztumusz lesz...sajnáljuk meg minden, de mert a rendőrségnél dolgozott ettől még nem más...kíváncsi lennék...ha nem lett volna rendőr munkatárs, hogy állna az ügy?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook