Előváladéktól teherbe esni (beszélgetés)
az enyém már 16 lesz pár nap múlva...Nem szűz hanem rák :D :D
Azért ne gondoljuk már,hogy ez csak ma van így..ilyen régen is volt és az, hogy a kis csajok így viselkednek, a szülő felelőssége/neveltetése,ahogy az is ha gyereket bele lehet vinni a rosszba.Erről ennyit.
nem azt mondtam,hogy mindre igaz. de ha körbe nézel egyre jobban ere tendála " divat "
Azért ennyire nem gáz a helyzet.
tényleg nem szüzek már a 12-14 évesek?! :O
de nálunk más is volt az érték rend mint manapság :))) akkor volt igazán jó gyereknek és kamasznak lenni.a fiamat se tudom úgy elengedni,hogy ne legyen gyomor görcsöm épp mibe keveredik esetleg mert akad 1-2 nagyon hülye gondolkodású korabeli gyerek.igyekszem elmondani mik a veszély források.
:)))
Ej Maga is múlt évezredbeli rendesen! ;)
eszembe se jutott volna,hogy lefeküdjek egyel is :) kéz a kézben séta 1-2 puszi aztán itt nekem megálltak ezek az úgy nevezett fiúzási dolgok :)17 elmúltam mikor kezdtek érdekelni ezek a témák,de akkor se mentem fejjel a falnak mint jó néhány mai kamasz.ha megnézed ma már 12-14 évesen már java részt nem szűz egy lány sem.na ez 20 évvel ezelőtt azért nem volt divat.
Ezt hogy érted?
"léteznek más formában a srácok"
én is ezért olvastam utána mert bizonytalan voltam a válaszban,de jól emlékeztem a mi felvilágosítunk kapcsán. de nálunk otthon ez soha nem volt tabu dolog.sőt!!!ahhoz képest,hogy nagyanyám nevelt fel amíg nem végeztem el a sulit eszembe se jutott,hogy léteznek más formában a srácok.nálunk alap volt,hogy előbb a tanulás.ha ez meg volt utána már más tészta.
én nem hinném, h terhes, de azért jó volna, ha jobban vigyázna magára.
Van rá esély,bár minimális.
Azzal én sem értek egyet hogy itt kérdezi hogy terhes e vagy sem!
Ezt honnan tudnánk mi?
De a neten utána lehet nézni dolgoknak ha jó helyen keresi a választ.
Nem biztos hogy aki szült már az mindenre tudja a választ.
Nagyon nagy hiányosságok vannak sok mindenkinél.
Ez a doki, ha egyáltalán ő az, nem csak a fényképét felhasználó valaki, neurológus. Nem nőgyógyász! Hogy kúszik fel egyébként? :D
Accidenti, ne szórakozzatok már a fórum kiírójával! :(
lényeg a lényeg egy 16 éves gyereknek inkább az édesanyjához KELL!!!!! fordulnia és nem a neten keresgélni meg válaszokat kérni.valami nagy bibi lehet a felvilágosítás terén otthon.
A lényeg szerintem az ha ennyire nincs felkészülve a sexre akkor inkább tanuljon,ráér még a nemi életre!
Ezt nem a fórumindítónak szántam hanem elkanyarodtunk a peteérés és fogantatás felé.
Ártani nem árt ha tudja.
illetve nagyrésze még nem az volt
Nem lehet pontosan megmondani, kiszámolni a peteérés idejét.
a spermiumok viszont kint rekedtek...
Forrás: KamaszPanasz
"5. Lehet egy lány terhes akkor, amikor nem ovulál?
Nem. A nő érett petesejtje termékenyülhet csak meg. Ám a probléma a legtöbbször abban rejlik, hogy nehéz megállapítani az ovuláció pontos időpontját. A legtöbb nő nem is tudja megállapítani, hogy mikor is ovulál, és így a naptármódszerben sem lehet teljesen megbízni.
A másik problémát az jelenti, hogy a spermiumok akár 5 napig is életképesek a szervezetedben, így már az ovulációt megelőző 5 és az azt követő 3 napban nem élhetsz nemi életet, ha kizárólag ezzel a módszerrel védekezel. Éppen ezért a NAPTÁRMÓDSZER NEM AJÁNLOTT MÓDJA A FOGAMZÁSGÁTLÁSNAK!"
a petesejt 1 napig él, tehát csakis peteéréskor lehet teherbe esni
persze peteérés nem mindig a ciklus közepén van
igen.nekem tervezett volt mind2 picit.sok vizsgálatra eljártam,a ciklusom is normális.az orvos kiszámolta a peteérésemet is.még se akkor jött össze.
ajaj, itt is billegnek az anatómiai ismeretek
Úgy akartad írni hogy a ciklusodnak nem abban a szakaszában amikor elméletileg peteérésednek "kell "lennie hanem más időpontban?
Tudom,de nem feltétlen peteéréskor lehet teherbe esni.peteérés után amig nem távoznak az érett pete sejtek teherbe lehet esni.ezért irtam,hogy én nem peteéréskor estem teherbe.igy már érted?
További ajánlott fórumok: