Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Elménk teremtő ereje - avagy "álmodd" magad karcsúra... fórum

Elménk teremtő ereje - avagy "álmodd" magad karcsúra... (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Elménk teremtő ereje - avagy "álmodd" magad karcsúra...

76. stulika (válaszként erre: 68. - Giorcub)
2009. szept. 21. 14:32

Egyszerű fizika? A biológiai folyamatok egyszerű fizikai képletek? Az addig rendben, hogy "inkabb egyszeru fizika, bevitt - felhasznalt kaloria es ennyi" - de ez talán inkább matematika, nem fizika.

Azt írtad magadról, hogy a neten utánna néztél a fogyáshoz szükséges dolgoknak. Biztos olvastál olyanról, hogy nem mindegy a bevitt kalória mennyisége, milyensége (milyen táplálék), mikor eszed, milyen elosztásban, stb. Szerintem ez már inkább a biológia kategória. Azonkívűl alkat kérdése is. Ugyanis vannak emberek, akiknek "gyárilag" gyorsabb, ill. lassabb az anyagcsere folyamata, mint az átlag emberé. Ettől is függ, ki hogyan "hasznosítja" a bevitt táplálékot. Amikor fogyni akarunk, s főleg, ha meg is akarjuk tartani az elért súlyt, nem elég a bevitt kalóriát csökkenteni, hanem a táplálék milyenségén is változtatni kell. Tehát sokkal több rostot tartalazó élelmet (zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona, stb.)kell beiktatni a sok "felesleges" kalória (finomra őrölt gabona, cukor, stb.) helyett, ugyanis a rostok felgyorsítják az anyagcsere folyamatát (ráadásul méregtelenítik is a szervezet). És ne feledkezzünk el testmozgásról sem, mert azzal is lehet az anyagcserét felpörgetni. Tehát életmód váltás nélkül nem érhetünk el tartós sikert.

75. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 68. - Giorcub)
2009. szept. 21. 11:22

Te hallottál már olyanról, hogy álterhesség, és nem a kutyákra gondolok. Több olyanról hallottam már hogy a Nő nagyon szeretett volna már gyereket és olyannyira "bebeszélte" magának és "olyannyira" VÁGYOTT rá, hogy nem menstruált, elkezdett megnőni a hasa és még azt is érezte hogy mozog valami a pocijában. VAGY hallottál már a fantomfájdalomról? Hogy egy nem létező végtag fáj??? Ezeket mind az agy produkálja. AZ agy sokkal de sokkal többre képes mint az emberek azt gondolnák. Ugyanis köztudott hogy egy átlagember (szóval nem egy jógi vagy buddha:) ) az agykapacitásának néhány %-t használja ki. De ott van a többi mondjuk 97-95% is... azért ez elgondolkodtató. Én hiszek benne, hogy az nem csak úgy van, dísznek... ugyanúgy ki lehet használni, és hiszem azt is hogy erre mindenki képes, csak elfelejtjük. De talán korábbi civilizációk, pl. inkák képesek voltak erre?!?! vagy egy olyan ember aki Tibetben úgy pihen hogy ébren van, de közben kikapcsolja az agya egyik részét és pihenteti mert van ilyen! Na, kicsit elrugaszkodtam az AK-ról.... :)

Sokat olvasok a buddhizmusról (is) és csuda dolgokat művelnek.... vagy a Reiki művelői sem kis dolgokat csinálnak....

74. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 68. - Giorcub)
2009. szept. 21. 11:16
az ilyen hozzászólásokon mindig jót derülök. de nem baj, kell ilyen is :)
73. 40163fd81d (válaszként erre: 66. - Margitnéni)
2009. szept. 21. 07:41
Ez nem más ,mint lassú öngyilkosság.
72. Zizisicc (válaszként erre: 71. - Giorcub)
2009. szept. 21. 00:40
Most azt hiszed vicceltem, pedig dehogy. Minden a fejben és a lélekben dől el. :o))
71. giorcub (válaszként erre: 70. - Zizisicc)
2009. szept. 20. 22:20
a zsiregeto dobostorta ;)
70. Zizisicc (válaszként erre: 68. - Giorcub)
2009. szept. 20. 22:16
Deeeeeeee, nekem dobostortával sikerült tartani a súlyom, sőt, fogytam is, igaz, az nem csokitorta .... :o))))))))))
69. 40163fd81d (válaszként erre: 68. - Giorcub)
2009. szept. 20. 22:05
...deeee nem is hízott meg még senki tőle:)))
68. giorcub (válaszként erre: 41. - Fef600b7b6)
2009. szept. 20. 22:00
egy nagy suket duma az egesz. inkabb egyszeru fizika, bevitt - felhasznalt kaloria es ennyi. a csokitortatol senki nem fogyott meg le hiaba "programozta" az agyat. na persze ha csak egy morzsat evett akkor igen de nyilvan nem errol van szo.
67. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 66. - Margitnéni)
2009. szept. 20. 20:45

Ez most Nálad az a helyzet úgy érzem, hogy távolabbról kell szemlélni a dolgot, hogy jobban láthassuk Mi is a probléma...

Remélem minden rendben lesz a kivizsgálással!!!

Majd gondolok Rád :)

2009. szept. 20. 20:40

Mindenféle képpen le kellene fogynom,ha még élni akarok, a súlyom kb. több mint a duplája a kívánatosnak, nem tudom, mennyi lehetek most.

De ezzel a nagy súllyal nagyon jól elvagyok az ágyon fekve, ez egy jó kifogás, hogy nem kell sehova mennem, semmit csinálnom. Nem akarok ebbe belemenni, a lényeg, hogy feladtam a harcot.

Ahhoz, hogy tudatosítsam magamban, hogy kövér vagyok és fogynom kell, vágynom kellene arra, hogy még akarjak aktív életet élni, eljárkálni itthonról, esetleg strandra menni, sétálni, nyaralni, de ezekhez se társam, se pénzem, ezért nem is nagyon motivál a dolog.

Elég zavaros vagyok tudom, a lényeg, hogy valahogy rá kell állítanom az agyam, hogy fogyni akarjak, és igenis még normális életet is élhetnék.

Holnap reggel kórházba megyek kivizsgálásra,úgyhogy nem jövök egy darabig.

65. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 63. - Stulika)
2009. szept. 20. 19:13

Szia, köszi amit írtál, elgondokoztató. Elolvastam megibnt MArgitnéni hozzászólását. mivel Ő azt írta:

"Sajnos én pont emiatt nem tudok talán igazán fogyni, mert még mindig nem érzem, hogy kövér vagyok, pedig már menni is alig bírok.

Én azt hiszem, valamit nagyon elrontok!"

Ebből gondoltam azt, hogy esetleg neki problémát jelent a túlsúlya, csak nem tud vele mit kezdeni?!

Őszintén szólva Én a sorait olvasa úgy éreztem (amit Te is írtál) hogy nem tudja merre - szeretne - tartani. Sajnálom, ha további nehézségeket okoztam neki a hozzászólásommal:(, segítő szándék vezérelt. Tudom, persze hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve... Te milyen tanácsot adnál neki? Én nem értettem meg tökéletesen hogy neki mi is a célja... de Én nem vagyok még olyan tapasztalt AK-s mint TE :)

pont ezt szeretném ha sok hozzád hasonló ember írna ide... az esettanulmányok oldalát is azért szeretem mert mindig építő jellegű visszajelzéseket kapok :)

köszönöm :)

2009. szept. 20. 16:17
Egy ideje en sem agykontrolloztam, viszont miutan elolvastam egy cikket, rajottem, hogy miert ne vetnem be a fogyasom erdekeben.. Nagyon sokat programozok, mondogatom magamnak, hogy egyre karcsubb vagyok, nagyon van bennem hit-vagy-elvaras.. Kilokat meg nem mertem, de miota programozom, hogy sokkal kisebb adagoktol is jollakom, eszrevehetoen kevesebbet eszem es sokkal kevesebbtol is jollakom.. Ugyhogy szerintem majd ha eljon a merlegeles oraja, akkor kilokon is fog latszani :) ugyhogy hajra mindenkinek :)
63. stulika (válaszként erre: 22. - A6cd9cfa0c)
2009. szept. 20. 12:20

Szia!

Elöljáróban magamról annyit, hogy 1995.-ben végeztem az AK tanfolyamot, amit idén legnagyobb örömömre megismételtem. Azt mondtam magaról, hogy hívő, de nem gyakorló agykontrollos vagyok. Ez azt jeletette, hgy a rendszeresség hiányzott, de ha igazán nagy problémám akadt, tudtam hogyan oldjam meg. Ezoterikus érdeklődésem az évek folyamán mélyült, szélesedett, ami szerintem az agykontrollos "világnézetnek" is köszönhető. Az ismétlőn viszont annyi apró megerősítést és választ kaptam, amitől úgy érzem sokkal hatékonyabban tudom használni, és jobban a dolgok mögé tudok látni.

Nem szeretnék senki nézeteibe belekötni, de nekem más a véleményem. Szerintem Margitnéninek a testsúlya nem probléma. Amiket most itt kap a fórumon, nem ahhoz segítik hozzá, hogy ez legyen hamarosan élete legnagyobb problémája? Ugyanis minden embernek más dolog okoz problémát. Nektek valószínűleg a súlyotok, de ez véleményem szerint a ti problémátok, és nem Margitnénié. Szerintetek ez pozitív megközelítése a dolgoknak, vagy negatív? A Vonzás Törvényének is ez az első lépése, akárcsak az AK-nak, a GONDOLAT NAGYTAKARÍTÁS. Szerintem nekünk, agykontrollosnak elsősorban az a feladatunk, hogy valakinek segítsünk, ha igényt tart rá, és ne problémát generáljunk, olyan problémát ami lehet, hogy csak nekünk az, a másik félnek egyáltalán nem, sőt esetlegesen sokat árthatunk vele. Nem tudom mennyire sikerült megfogalmaznom mondanivalómat?

Ezeket nem azért írtam, mert a közmegítélés szerint én is jelentős súlyfelesleggel rendelkezem, de nem érzem úgy, hogy ettől rosszabb ember lennék, sőt, meglepő módon, a visszajelzések alapján elég sok férfinak tetszek így is, még nálam tizenévekkel fiatalabbaknak is. Igaz szerencsére arányosan rakodik a súly, jobban mondva mellben erősebb vagyok jóval, mint csipőben (2-3 ruhaméret). Most jutottam el odáig, hogy valamilyen mozgást be kell iktatnom, mert egyre jobban szuszogok a sok üléstől. De ez az én döntésem, és nem más embereké.

Domján Laci tanította, hogy a sikerhez a HIT - VÁGY - ELVÁRÁS hármasa szükséges. Az a legideálisabb, ha kb. egyenlő erősségűek, de a lényeg, hogy ez a hármas meglegyen. Véleményem szerint Margitnéninél az elvárás nincs meg. De, ha Ő így is boldog, kiegyensúlyozott ember, akkor lehet, hogy inkább maradjon ilyen, mint hogy egy vékony, de boldogtalan, depressziós beteg emberré váljon.

"Ha nem tudjuk, milyen kikötő felé tartunk, nincsen számunkra kedvező széljárás" / Seneca

2009. szept. 20. 09:29
én is agykontrollos vagyok:)
61. Cyntia
2009. szept. 19. 15:54
Jó a téma! Én Titkolódzom :D, így minden este és reggel vizualizálok.. Több sikerrel!
60. 7717d911a9 (válaszként erre: 39. - Wickucy)
2009. szept. 18. 18:49
Írd csak le, mi kiváncsiak vagyunk!! Kit érdekel ki ítél el!! Ez csak egy fórum!!
59. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 58. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 17:06

vááó, az biztos nagyon jó lesz :)

Én meg holnap esküvőőőre :)

szép napot Nektek!!!!! :)

58. fef600b7b6 (válaszként erre: 57. - A6cd9cfa0c)
2009. szept. 18. 16:53
Helyes:) Én mára elköszönök, mert ma megyünk blues-rock fesztiválra, és már nem sok időm van összekészülni:)
57. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 56. - 69331cc16f)
2009. szept. 18. 16:51
napok óta programozok hogy sokan gyertek ide ;):)
2009. szept. 18. 16:47
Hű, kérem, hogy felpezsdült itt az élet!
55. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 54. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 14:57
ez nagyon tetszik!!!
54. fef600b7b6 (válaszként erre: 53. - 40163fd81d)
2009. szept. 18. 14:24

A lényeg az, hogy elhiggyem, hogy én igen is magamat szeretem, úgy ahogy vagyok:)

Hatásosabb úgyis, hogy a tükör előtt mondod a nevedet is: pl. Csontosné Molnár Bernadett én szeretlek téged és bízom benned:)

53. 40163fd81d (válaszként erre: 52. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 12:48

De vajon tudod KIT szeretsz?

Tudod ki vagy valójában?:)))

52. fef600b7b6 (válaszként erre: 51. - A6cd9cfa0c)
2009. szept. 18. 12:28
Én meg sok mindent letöltöttem a netről:) Van egy olyan anyag ami csak pozitív állítást tartalmaz. Kiválogattam a nekem megfelelőket:) Azokat felmondom saját magamnak MP3-ra és azt fogom hallgatni. Egyébként nagyon hatásos, ha a varázsszavakat=mantrákat, megerősítéseket hangosan, tükör előtt állva mondjuk. A leghatásosabb: Bízom magamban! Szeretem magam!:)
51. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 49. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 10:49
Én meg gyakran hallgatom a 101 pozitív állítást :)
50. Margitnéni (válaszként erre: 35. - A6cd9cfa0c)
2009. szept. 18. 10:16
A láynomnak és nekem is a munkahely találásban segített az AK.
49. fef600b7b6 (válaszként erre: 48. - A6cd9cfa0c)
2009. szept. 18. 10:12

Nagyon ügyes vagy:) A belső utazás érzelmi és testi részét én is megcsináltam. Az érzelmi szerintem nem volt az igazi, mert...., de a testi sikerült az alatt én is sirdogáltam:) Nekem az érzelmi evésről kell leszoknom és le is szokok, mert miután az elmúlik a fogyás hipp-hopp beindul. A változást én is látom magamon és mások is. Lelkileg már kezdek!!! jól lenni. Sok mantrát mondogatok hangosan magamnak és sokat meditálok. Minden nap legalább 2x. Sok segítséget is kapok és ezért nagyon hálás vagyok.

MINDEN NAP ÉS MINDEN HOGYAN EGYRE JOBBAN, JOBBAN ÉS JOBBAN VAGYOK:)

48. a6cd9cfa0c (válaszként erre: 45. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 09:13

Jó Reggelt :)

Igen, Én pl. vígasztalódom az étellel... utólag visszagondolva amikor sovány voltam (175/57) akkor olyan jól mentek valahogy a dolgok, minden és mindenki a helyén volt az életemben. Mikor kezdtek picit kicsúszni a dolgok a kezeim közül és azt éreztem, hogy nem vagyok ura az életemnek, hanem csak úgy sodródom és nem tehetek semmit, akkor pikk-pakk, ezt értéstek tényleg szó szerint meghíztam 15 kg-t... majd évekig stagnált. majd elkedztem foglalkozni a lelkemmel és hát az AK-al, és sokat meditálok... az átütő változást Nekem a belső utazás hozta meg... az "első" utazás olyan sikeres volt, hogy sírtam közben...

És most augusztus 1 óta fogytam 5-6 kg-t és nagyon látványos a változás. álmodtam valamit, amit elementáris erővel éltem meg, és azóta töretlen bennem a fogyás utáni vágy és tenni, változtatni akarás. Tegnap este, ruhákat próbálgattam, hogy mit vegyek fel a szombati esküvőre... és szépnek láttam magam. Látom hogy itt ott vannak hibák, de ez most olyan zárójeles, hogy igen az ott van de sokkal több minden szép van rajtam és bennem... rég éreztem ezt :)

47. 40163fd81d (válaszként erre: 46. - Fef600b7b6)
2009. szept. 18. 08:30

Értettem én úgy is:)))

Igen igaza van ,annak az úriembernek is.

Ha az elménk teremtő erejéről beszélünk a testalkatunk kapcsán,és valóban bele akarjuk vetni magunkat ebbe az érdekes történetbe,akkor nem hinném ,hogy kalóriákról és fogyiról és kilókról kellene ,hogy szóljon ez az egész,hanem a lelkünkről.

Mindenki egy adott pillanatban olyan ,amilyennek lennie kell,amilyen belül,olyan kívül is.

A fogyókúrák ,önmegerőszakolások ,de hiába minden ,abba hagyva őket,a test visszaalakul,hisz a belső,nem változott ,avval nem törődik közben általában senki!:))

Természetesen a lelkünk sem állandó,az is változik ,így a testünk is vele együtt.

El kellene tudnunk ezt fogadni,és ahelyett ,hogy az ételeket kezdjük főellenségnek beállítani,inkább azon kellene elgondolkodni ,vajon milyen fel nem dolgozott terheket cipelek,vajon mi ellen tartok "pajzsot" magamon?:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook