Élet és halál (beszélgetés)
Irígylem azokat a népcsoportokat, törzseket, ahol a halál - elmúlás - nem bánat, szomorúság, hanem öröm, vigadalom. Ők másképp fogják fel, más a hitük. Azért irígylem őket, mert nem szenvednek!
Mi, ha elveszítjük szeretteink egyikét, borzasztó fájdalmat élünk át, s a lelkünk nagyon soká tud megnyugodni, megbékélni azzal, ami sajnos elkerülhetetlen mindenki számára.
"Amikor találkozunk egy számunkra fontos lénnyel, beindul a visszaszámlálás, és számíthatunk rá, hogy egy nap a föld alá kerül az illető. Vagy mi kerülünk oda előbb, de ez teljesen mindegy."
(Chuck Palahniuk)
Ez valóban így van. De sokan mások felett állónak képzelik magukat, és aztán mikor meg lehetne mutatni a felsőbbrendűséget, akkor elég gyengére sikerül a bizonyítvány. Lásd: orvosok és a fejlődési rendellenesség a témaindító esetben. Egy 40 éves embernél már régen kifejlődött minden szerv...
De ugyanez a helyzet a tablettákkal, oltásokkal és más mesterséges úton előállított szerekkel is.
Tehát: segíts magadon...
Élet és halál. Aki megszületik, az meg is hal...egyszer. Ki ekkor, ki akkor. A halál nem válogat.
Mint embert sajnálom Kaszás Attilát, de nem értem, miért kellett napokig a haláláról beszélni. Ugyanolyan ember volt, mint bárki más, csak az ő foglalkozása jobban a szem előtt volt. Az én halálommal is foglalkozik majd a média? Ezért nem szeretem, amikor egy "sztár" halálhírét bemondják és foglalkoznak vele.
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Bizonyára olvastátok a felhívást,hogy olyan embereket keresek akik visszajöttek a klinikai halál állapotából.
Erről szeretnék egy adást készíteni. Élményekről,látomásokról, változásokról.
Én is nagyon sajnálom, nagyon jó színész volt. Szegényke, van egy 2 éves kislánya is. :(
Isten nyugosztalja
hátborzongató, hogy teljesen egészségesnek hitt emberként érte a baj egy fejlődési rendellenesség miatt.
felmerül a kérdés rögtön, hogy vajon nekem nincs?
..és ismét igen a válasz arra, hogy szeressünk, maíg lehet, és ne átalljuk kimutatni a szeretetünket annak, aki megérdemli, mert bizony soha nem lehet tudni. .
ez gyönyörű! ..és bár, mint embert nem ismertem, de biztos vagyok benne, hogy Rá illik. komolyan hallottam a hangját, miközben olvastam- mintha ő szavalta volna!
én Őáltala szerettem meg a musical-eket
Ne állj meg sírva. . .
Ne állj meg sírva nyughelyem elött,
ne hidd hogy alszom, hisz ott sem vagyok.
A halkan fúvó szellőben találsz meg,
és a hóban, mely gyémántként ragyog.
Vagyok a napfény érett búzatáblán,
őszi eső, mely gyöngéden alászáll.
Ha kora reggel egyszer arra ébredsz,
hogy madárraj száll arra szárnysuhogva,
ha szíved csendes éjben engem érez,
én sugárzom rád, csillagként ragyogva.
Ne állj hát sírva nyughelyem elött!
Emlékezz rám, és a halál
nem vesz rajtam erőt!
"Ne állj zokogva síromnál,
nem vagyok ott
nem alszom.
De ott vagyok az ezer szélben, ami fú.
Én vagyok a gyémánt csillogás a havon,
én vagyok a napfény az érett gabonán.
Én vagyok a szelíd őszi eső,
amikor felébreszt a reggeli zsivaj, ott vagyok minden hangban veled.
A csendesen köröző madár szavában, de én vagyok a csillag is,
mely rád süt az éjszakában.
Ne állj hát zokogva síromnál;
Nem vagyok ott,
Nem haltam meg. "
:-((((( nagyon szerettem.
Isten nyugosztalja
”Kaszás Attila színművész minden orvosi erőfeszítés ellenére (ideértve a mára virradó éjszaka elvégzett tehermentesítő koponyaműtétet is) 2007. március 23-án 19 óra 40 perckor intézetünk intenzív osztályán elhunyt” – tartalmazza a közlemény, amelyet az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet főigazgató-helyettese, Szikora István írt alá.
Fejlődési rendellenességet állapítottak meg
Az egyébként teljesen jó állapotban lévő fiatal művésznél hétfőn hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A kivizsgálás alapján agyiérfejlődési rendellenesség megrepedése okozhatta a váratlan rosszullétet. Utoljára szerdán adtak hírt a színész állapotáról, akkor azt az elvégzett katéteres érfestés a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította. Akkor a tervezett érrendszeri műtétre nem volt szükség. Az orvosi jelentés szerint a gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálása ellenére a beteg érdemi reakciókat nem mutatott