Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Ahaa! Lassan összeáll a kép:-)Nem tudtam mire vélni a furcsa alvási szokásaimat.
Éjfél-zuhanyzás-kis kaja-elszendergés-asszony megtalál-pajzánkodás-3 óra forgolódás-nyolckor kelés-tízkor álmosság,és közben egy Tankcsapda szám végig az agyamban,kitörölhetetlenül.Azt hiszem mindent értek:-) Mégse hülyültem meg...
Én is így voltam a szethez kapott MD 0-s lötyijével, hogy hiányzik a th. Nem is próbálkoztam többet, csak nikotinossal. Tegnap egyik fórumtárstól megkaptam a HC-tól rendelt mentolos liquidet, az egyik nullás. Hát csak csodálkoztam, milyen jól torkon vág. Hogy ez most a mentolnak vagy a jó keverésnek köszönhető-e, nem tudom. Déltől estig szívtam, nem is hiányzott a nikotin.
Érdekes!
Egyébként ha nagyon rákattansz az e-bagóra, mivel nincs bűntudatod, illetve nem érzed azt a "szétbagóztam az agyam, valaki a mellkasomon ül"-érzést, akkor majd ne lepődj meg, ha egy hétig nem nagyon fogsz tudni aludni :-)
Ami a káros hatását illeti, egyre inkább a felé hajlok, minél többet olvasok, hogy az bizony nincs neki. Max. akkor, ha ellenőrizetlen forrásból származó löttyöt szívsz, amiben x adalékanyag károsíthat. De a PG-nek kifejezetten pozitívak a hatásai, pl. akár még influenza ellen is jó :-) A VG szintén nem káros. A nikotin meg annyira méreg, mint a kávé.
Szóval a "negatív hatás" az inkább a dohánylobbi meg a paranoiások rémképe. Elvileg. Egyelőre azért kiterjedt, mindent átfogó és főleg hosszú távú hatást vizsgáló tanulmány nem nagyon van róla. De aki évek óta e-cigizik, annál sem nagyon jelentkeztek még plusz végtagok, vagy a meglevők elhullása.
A reggelizés más cigi-abbahagyónál is előkerült :-)
Beviszed a nikotint, de TISZTÁN, így csak a pörgető hatása marad, a cigiben lévő mérgek, adalékok, egyéb sz*rok nélkül. Ráadásul ha minden igaz, a lötyiben lévő nikotinból állati kevés szívódik fel, a legtöbbet simán kifújod.
A nullás lötyiből én kóstoltam párat, alapesetben alig van TH, illetve nem olyan jó az ízük. Nekem az jött be, amiben több az aroma, annak a TH-ja is jó, az íze is.
Ne is mond! Nyilván ezerszer megfordult már a fejemben hogy abbahagyom a dohányzást csak nem akartam azokat a köröket végigjárni amit a baráti társaságomban sokan megtettek.Tapasz/gyogyó/elektronyos bizbasz,hétvégén gyújtok rá teliholdkor,szóval ebbe nem akartam belefogni mert ha nem sikerül az elég kemény negatív visszacsatolás,magyarul szarul érzem magam ha nem sikerül mert gyenge vagyok.Nem is vállakoztam semmi ilyesmire,ebbe az e-cigi dologba teljesen véletlenül csöppentem bele és egyelőre verem a s****m a földhöz.
Párom mindenféle dolog nélkül leszokott,szintén láncdohányos volt,így egyedül füstöltem itthon.Most tiszta a lakás levegője,elraktam a 8 hamutálat,nem kell kimásznom hajnalban a nonstop boltba,tiszta az asztalom,billentyűzetben nincs 5dkg hamu,nem büdös a pofám..sorolhatnám.Már csak a kissebb nikotintartalmú folyadékra vagyok kíváncsi,(leginkább a nullásra) illetve jó lenne tudni hogy mennyire-milyen mértékben károsítja a szervezetemet.Nyilván valamennyire igen de még nem találtam megbízható infókat de hajt a kíváncsiság.
Sziasztok!
Tudtok natúr dohányízű likvidet ajánlani nekem, amit érdemes kipróbálni (édeskés mellékíz nélkül)?
Üdv
Ego dupla fűtőszálas patronról van valakinek tapasztalata?
Mert szeretnék olyat venni mert nagyon keveslem a füstöt és a torok hatást.Így sajnos még analógot is szívok néha mellé.De így is napi 1 dobozról lecsökkent napi 4-5 szálra.
Úgy gondolom,hogy ha az beválna akkor talán teljesen le tudnám tenni.
Sajnos vagy nem sajnos ez így igaz. Régen volt már az a világ, hogy mindenhez a hozzáillőt adták.
Ma más szelek fújnak. Ma már nem lenne gazdaságos minden aksihoz hozzávaló töltött gyártani. Így csinálnak egy fajta töltőt. Sokkal olcsóbb előállítani. Ráadásul ha egy aksi 2 hónappal hamarabb adja be a kulcsot sem gond, hiszen vesznek másikat.
Tetszik, nem tetszik, ez van. Nem csak itt, a világ minden részén. Csak egy példa.
Ma már nem csinálnak 25 féle EKG-t, mert nagyon drága lenne. Kifejlesztenek egy igen komoly cuccot, és azokat butítják a vevő kívánsága szerint. Persze ehhez a processzoros-számítógépes elektronika szükséges, nem véletlen, hogy lassan a seprűnyélben is proci van. Tehát kész az EKG, és a kórházaknak lehet válogatni a szolgáltatási között. Három csatornás vagy 12 csatornás legyen, legyen e EKG görbe felismerő, diagnózis javasló algoritmus benne vagy sem. Ezeket az orvosok, gyorsan hozzáteszem a gazdasági vezetők eldöntik, mert igen borsosan mérik a különböző szolgáltatásokat. Ekkor jön az EKG-t gyártó cég kerületi képviselője, egy szervízkóddal belép a készülék menüjébe, és aktiválja, vagy tiltja a kért szolgáltatást. Tehát a készülék mindent tud alapból, de ha nincs kifizetve, akkor letiltják. Ilyen egyszerű. A cég jól jár, mert csak egy készüléket kellett fejleszteni, tehát kihozta a lehető legolcsóbban. Gondolom, hogy a fapados alapfunkciós készülék is úgy van árazva, hogy az már hasznot hozzon, így a többi ficsőr, ami ugye ingyen van már, extra profitot hoz.
Az 500 maH mem csak a 220-as töltőn, hanem a hozzáadott usb toldalékon is rajta van.
Ezzel a töltővel is 4-5 óra volt, amíg a kis 280-as akku feltöltődött.
Ennyit arról, hogy nagy töltővel nem lehet kis akksit tölteni...
De ha az üzletben nem ajánlották hozzá, inkább vedd meg a hozzáadottat, nehogy garanciát vesszél miatta.
Mert ha gond lenne, biztos ráfognák a töltőre.
Kösz sokadszor is!
Jól sejtem, az 500 mah-t a 220-as töltőn látod?
Közben megjött a válasz, sajnos jól éreztem: a kicsi akkuhoz való töltő csak 120-180 ma-t ad le, a nagy töltő viszont 500 ma-t. A nagy töltő kinyírhatja a kis akkut, a kicsi töltővel lehet tölteni a nagy akkut nyugodtan, csak eltart 9-10 órán át...
Én nem értek az áramhoz, töltőkhöz, így a dolognak ehhez a részéhez nem tudok lényegében hozzászólni. A tapasztalat alapján pl. ahhoz a készlethez, amiben 180-as és 280-as aksi volt, egy töltő volt.
De ha a gyártó/eladó oldaláról közelítem meg, akkor PivoDVD-vel nagyrészt egyetérve kb. az a gondolatmenet rémlik fel előttem, hogy "ez a töltő fizikailag képes feltölteni 180-astól 1100-asig mindent, viszonylag gyorsan. Ha mindegyikhez gyártanék/árulnék külön, olyat, ami ideálisan, akár lassabban, de maximális élettartamot biztosítva tölt, 3 dolgot érnék el: a vásárlók némileg elégedetlenebbek lennének, mert nem azt látnák, hogy sokáig él az aksijuk, hanem hogy órákig tölt; nekem lenne egy kevés pluszbevételem a nem túl drága töltőkből, mert minden aksihoz kéne egy; jelentős bevételtől esnék el azáltal, hogy nem pl. 5 havonta venne mindenki új aksit, hanem másfél évente".
Szóval nem olyan tuti, hogy a töltők milyensége, x aksihoz ajánlása pont az alapján van lekommunikálva, hogy mi az aksinak az ideális...
Előkotortam a mini510-hez(280-as)adott töltőt, ugyanúgy 500maH van ráírva, mint a 2400-asakksim töltőjére.
Sőt az 1000-es eGo-mat is a minijével töltöm, ha nem a laptopba dugom, hanem konnektorba.
Gabancs "védelmében", akinek köszönöm a választ!
Szóval nekem is rémlik ez a 10 %-os töltés, mint ajánlás, de az emberek lusták kivárni (10 óra lenne minden akku töltése), ezért emeltek a töltésen. 1,5-2 óra töltést írnak, ebből visszaszámolva 50-66 %-os töltéssel dolgozhatnak a töltők. Hogy ezt mennyire viselik jól az akkuk, az más kérdés. Nekem ceruza akku-ból van 15 perces Varta-m, jól tölt, sokszor voltak már töltve, beváltnak mondhatnám - csak éppen a cég megszüntette a gyártását, valószínűleg mégiscsak probléma volt a technológiával.
A fenti, 50-66 %-os adatból kiindulva eredeti kérdésemre valószínűleg az a válasz, hogy nem elég egy töltő: a 280-as akku-hoz kb. 150-es, az 1100-ashoz 500-as töltőt ajánlanak - elég nagy a különbség sajna.
Ez nem így van!
A 650-es akksimhoz 300-as töltő van,az 1100-ashoz 450-500-ast küldenek!
:-)))))))
Növényi glicerin is ismert növényi glicerin. ez egy olyan szénhidrát, amely általában származó növényi olajok. használják, mint édesítőszert, és összetevőként számos kozmetikai termékek. növényi glicerin is helyett használják az alkohol kivonat növényekkel.
Hát, erre igen nehéz válaszolni. Nem rossz! Az első slukkok voltak igen furcsák, de hamar megkedveltem.
Édes. De mint olvasom, mindegyik édes, valószínűleg maga az alapanyag ilyen ízű a PG.
Semmi baj, így is sokat segítettél! Köszönöm!
Holnap megkérdezem a boltot, csúszik 1 napot a rendelés, talán túlélem. :)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?