Ekcémás a kezem, nagyon sokat szenvedek vele...Tudtok ajánlani valamit rá? (tudásbázis)
Én is próbáltam már mindent éveken keresztül. Nekem is 8 ujjam és a tenyerem,ujjaim köze volt olyan. Véresre repedt.
Én a citrusféléket kerülöm és a paradicsomot is. Sajnos ezek is előhozzák. Pedig a kedvenceim:-(
De egy gyógyszertári kevert krém segitett. Receptre kapható ugyan. De este bekenem vele és reggelre elmúlik. Persze csak ha gyorsan az elején bekenem. De amúgy ha eldurvul is 2-3 nap alatt elmúlik.
Ja és igen,ha idegesebb vagyok is előjön....
Elocom+borax+refing. De este leirom miből mennyi kelll bele.
szia
nem tudom ajánlották e már, de van egy krém az a neve hogy elo base, lányomnál bevált, bár neki nem nagyon súlyos az ekcémája és csak télen jön ki.
szia!
mióta az eszemet tudom én is mindig szenvedek az ekcémától, és/vagy nagyon száraz a kézbőröm, van, amikor kireped...
most egész jó a helyzet... most legalább "klasszikus" ekcémám nincs :)
én végigcsináltam egy grapefruitmagkivonat-kúrát, nem cseppeket szedtem, hanem kapszula formában.
lekopogom, az segített... de mondjuk szegény öcsémnek meg nem... nekem a klasszikus ekcémám volt, pirosló bőrfelületen kisvártatva apró nedvedző/viszkető hólyagok...
az öcsémnek először nagyon kiszáradt, szinte cserepesre a keze és utána jöttek a hólyagok...
nem tudom neked milyen ekcémád lehet...
amúgy azt is mondják, hogy ez egy pszichoszomatikus tünet is lehet... nem ér/ért mostanában olyan hatás, ami miatt így "védekeznél"?
a bőrünk az elsődleges kapcsolatunk a külvilággal...
ja és még nagyon ajánlgatják a seavajat...
én a helyedben elsőre a grapefruitmag kivonatot próbálnám meg, nekem segített :)
Ha biztos, hogy ekcéma: szteroidos krémek, meg a többi majd helyrehozza? jah, egy ideig. aztán még rosszabb lesz.
Csomó vegyi anyaggal, vegyszerrel érintkezik a bőr és a szervezet, amit az arra hajlamosak esetében a bőr már képtelen kivédeni. Egyetlen megoldás, áttérni a legtöbb dologból vegyszermentesre (súlyosságtól függően). Ez az egy, ami egy életre megoldja a problémát.
Saját tapasztalatom, amit javaslok Neked és őszintén remélem, hogy hiszel benne és kipróbálod.
Nekem is a kezemen volt, a széles karikagyűrű alatt kezdődőtt, de már az egész tenyeremen elterjedt, 1,5 évig szenvedtem vele, még Svájcból is hozattunk rá kenőcsöt. Utoljára egy idős néni ajánlotta, hogy kenegessem rézelejével, használni fog. Akkorra már a vitriolt is megittam volna, ha valaki azt mondja segít. Az idény kezdetekor, kora ősszel szereztünk egy pálinkafőzőből, ingyen kaptuk. Az az igazi, amikor az idény kezdetekor megcsinálják az első főzetet, amiből ezt a rézelejét le kellett adniuk, mert ez egy mérgező folyadék. Az üstök állás alatti összes oxidációja ebben a főzetben van. Kinézetre pont olyan folyadék, mint a pálinka, ezért vigyázni kell, nehogy valaki beleigyon.
Ezzel a néni tanácsára naponta többször bekentem az ekcémás bőrömet. Már 2 nap után kezdett leszáradni, végül teljesen lepergett és azóta sincs rajtam, pedig ennek kb.20-25 éve.
Hidd el én azóta is áldom annak a néninek az emlékét, mert egy szörnyű kíntól szabadított meg, az orvosoknak meg semmi enyhítő terápiájuk nem volt 1,5 évig.
Teljes szivemmel kívánok neked mielőbbi gyógyulást!!
vegyél Sls mentes tisztálkodo szereket.
olvass utána SLS tv 2 müsora a gogléban . hidd el mennyi mindenért mi magunk vagyunk a felelösek!!!!!
Szivesen megmentenélek!
De nem értek hozzá.....
Bőrgyógyászt javaslok.
De lehet, hogy a reggelt meg kell várni.
Van bőrgyógyász ügyelet felétek?
A fene egye meg, jól itt felejtettem magam!
Elsakkoztam az időt. Ki is kaptam... :((
További ajánlott fórumok:
- Tudtok nekem nagyon jó horror vagy thriller filmet ajánlani?
- Nagyon ritka magyar vezetékneveket tudtok ajánlani nekem?
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- Kisgyermek bőre nagyon ekcémás, mivel érdemes kezelni, ha orvoshoz nem szeretném vinni?
- Nagyon szenvedek
- Plátói szerelemben szenvedek már egy éve és nagyon tanácstalan vagyok. Elmondanád a véleményedet a helyzetemről? Te mit tennél?