Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Éjszakai hiszti? fórum

Éjszakai hiszti? (beszélgetős fórum)


29. poszata01 (válaszként erre: 27. - H.Gyopár)
2010. jún. 17. 17:26
Azám! És milyen nehéz türelmesnek és higgadtnak maradni, amikor legszívesebben majd felrobbannék! Amúgyis lobbanékony természetű vagyok, szal jó tréning ez az anyaság.... De nem könnyű, az biztos. Csak az gondolja, h könnyű, aki nem próbálta még.
28. aa35c27f5c (válaszként erre: 27. - H.Gyopár)
2010. jún. 17. 10:21
Nálunk megvan pici kortól a szertartás. Mindig, ugyanabban a sorrendben kerülnek elő az altatódalok. Sokat segít "lehiggadni" :)
27. H.Gyopár (válaszként erre: 23. - Poszata01)
2010. jún. 17. 07:04

mostanában nem volt...remélem, hogy így is marad. azt hiszem ez a helyzet kezelhetetlen talán az éjszakai mivoltából kiindulva. egyszerűen szerintem fel vannak kavarodva a sok változás miatt. amire rájöttem, hogy a nyugodtság és a megfelelő légkör lefekvéskor nagyon fontos.

a drága kicsi fiam bepisilt...az tudom, hogy nekünk szólt. de hát legalább nem volt hiszti.

sok sok türelem és kitartás az a fontos. és tudni, hogy úgyis felnő és elmúlik egyszer.

milyen nehéz is anyának lenni nem igaz...

26. aa35c27f5c (válaszként erre: 25. - Poszata01)
2010. jún. 17. 06:31
Ez jó hír :) Lehet, hogy egyszerűen csak melege volt/fázott. Annyi mindenre érzékenyek, hogy az ember nem is gondolná :D
25. poszata01 (válaszként erre: 24. - Aa35c27f5c)
2010. jún. 16. 17:37

Nem tudom. Nem figyeltem meg összefüggést.

Eleinte fogzásra tippeltem, aztán meg rossz álomra, de mivel egyre gyakoribbak lettek, arra jutottam h talán csak álmában sírt volna eredetileg, csak túl hamar mentünk be hozzá.

Nem merem elkiabálni, de talán már megoldódik a dolog, mindig kivártam 2 percet, mielőtt bármit csináltam volna. Ha úgy hallottam, h megnyugodott, akkor nem is mentem be hozzá. Csak akkor mentem be, ha nem tudott megnyugodni magától. Most egy pár napja éjszaka csend van (kopp-kopp).

24. aa35c27f5c (válaszként erre: 23. - Poszata01)
2010. jún. 16. 09:20
Nem tőlem kérdezted, de szerintem csak idő kérdése...Ilyen kicsi korban még sűrűn előfordulnak az ilyen dolgok. Bármi kiválthatja...túl mozgalmas nap, ingerszegény nap, stb. Nincs valami közös pont a hisztiket megelőző napban?
23. poszata01 (válaszként erre: 1. - H.Gyopár)
2010. jún. 15. 15:03

Szia!

Érdeklődnék, h javult-e a helyzet Nálatok az éjszakai hisztiket illetően? Ha igen, mi volt az, ami bevált?

Nálunk 6 hetes a kistesó, a nagyobbik 2 éves, és hasonló a probléma. Illetve, nem vagyok benne biztos h az éjszakai sírós ébredések oka csak a tesó lenne, mert korábban is volt ilyen, de csak alkalomszerűen. Mostanában viszont majdnem minden éjjel, éjszakánként többször is. Már mindent kipróbáltunk, kivettem az ágyból, megnyugtattam, nem vettem ki az ágyból, csak simogattam és megnyugtattam. Még azt is h jól leszidtam érte h ne játssza már az agyát. :)

22. aa35c27f5c (válaszként erre: 21. - Kisszsuzska83)
2010. jún. 12. 11:43
Tényleg nem egyszerű dolgok ezek. Lányomnál rövid volt ez az időszak, és olyan 2 éves kora körül volt hisztis (leszámítva a néha-napján előforduló éjszakai hisztiket), fiam viszont már 1 évesen átesett az első ilyen korszakán, és jóformán azóta is tart :D Iszonyatosan akaratos, és -bár nagyon okos és értelmes-, szereti nem felfogni a dolgokat. Még csak 3 éves, de ő is szokta néha látogatni a zuhanyzót. Ki így, ki úgy. Nekem ez vált be. Egyébként kipróbálhatod azt a módszert is, miszerint ahány éves a gyerek, annyi percre bizony büntibe zavarod. Vagy leülteted vagy egyszerűen rázárod az ajtót. Drasztikus módszereknek tűnnek ezek, de ha egyszer kezelhetetlen a gyerek és szép szóval nem lehet rá hatni, akkor máshogy kell folyamodni. És mivel én nem vagyok verés-párti, ezért ilyenekhez vetemedtem. Nem tudom, hogy szerencsés -e az a szülő, akinek a gyerekének soha egy nyikkja nincs, majd kiderül, ha felnőnek :)
21. Kisszsuzska83 (válaszként erre: 20. - Aa35c27f5c)
2010. jún. 12. 10:54
Lehet, de most éppen ezen a ponton járok. Már pár hete folyamatos a hiszti, már vásárolni sem merek vele elmenni. Sokat foglalkozok vele, próbálom először mindig megnyugtatni, de kevés sikerrel. Csak jól megrugdos és elzavar. Utána hagyom ott. Ha boltba megyünk már előre félek, hogy melyik öreg néni vagy bácsi fog hozzá szólni, mert olyankor is elkezd ordítani, rájuk kiabál, szinte üvölt. Abból meg már elegem van, hogy a pénztáros mindig a képembe nevet, miközben fizetek a gyerek meg mellettem, vagy a bevásárlókocsiban üvölt.
20. aa35c27f5c (válaszként erre: 19. - Kisszsuzska83)
2010. jún. 12. 10:48
Szerintem nyugodtan kimozdulhatsz vele, lehet, hogy pont az a baj, hogy kevés inger éri, aztán ha egyszer valamiért több, akkor azt így dolgozza fel. Ha földhöz vágja magát a bolt közepén, hát vágja. Majd abba hagyja. Nem láttam még 18 éves, földhözvágós-hisztizős gyereket :D Lehet, nem ártana megpróbálni vígasztalni vagy magához téríteni éjszaka, és nem otthagyni :) Lehet, hogy hamarabb elmaradnának a hisztik. Tudom, hogy sokszor baromi nehéz, mert volt már nem egyszer, hogy a sírás határán álltam, de ez csak átmeneti állapot, gondolj erre :)
19. Kisszsuzska83 (válaszként erre: 1. - H.Gyopár)
2010. jún. 12. 10:39
Az én fiam is szokott hisztizni éjszaka. Minden ok nélkül felkel hajnalban és elkezd hisztizni, földhöz vágni magát. Pedig neki még nincs kistesója. Én ott szoktam hagyni és mondom neki, hogy hisztizz, egyszerűen nem foglalkozok vele. Kb két perc múlva visszafekszik az ágyába és elalszik. Nem tudom, hogy mi váltja ki belőle. Én nagyon el vagyok keseredve, hogy ilyeneket csinál, de sajnos ez nálunk nappal is előfordul. Szinte mondhatom, hogy reggeltől estig hisztizik. Ki sem mozdulhatok vele a lakásból. Nagyon tehetetlennek érzem magam.
2010. jún. 12. 08:07

igen. mi is erre jutottunk. egyenlőre páromról mondtam le. próba szerencse. az a baj, hogy ő meg hétvégén nincs itthon, de remélem, hogy megoldódik valahogy.

Köszönöm a segítséget!!

17. aa35c27f5c (válaszként erre: 1. - H.Gyopár)
2010. jún. 12. 07:58
Szia! Én lehet, hogy megkockáztatnám azt, ha ideiglenesen is, de veletek aludjon. Kényelem ide vagy oda, szerintem fontosabb a gyerekek lelki békéje, mint a saját kényelmünk :) Nálunk átmeneti hisztik szoktak éjjel lenni, aminek általában nincs előzménye. Főleg 8 éves lányom rendez ilyen kis éjszakai programokat. Volt már rá példa, hogy éjszaka zuhanyoztunk...Bántani nem bántom, mert azzal semmit nem érek el, viszont amikor félig alszik, félig ébren van, tudatában sincs annak, hogy éppen mi zajlik körülötte. A víz az nagyon hamar fel tudja ébreszteni. Hú, lehet, hogy most brutálisnak tűntem :D
2010. jún. 11. 15:52

Neki is totál új a helyzet, ezt ne feledd!

Eddig csak ő volt. Most meg van egy kis sziréna, akihez egyből ugrasz, ha rákezd. Ő ezt látja.

Ahhoz még kicsi, hogy felfogja: a tesója még magatehetetlen, és az egyetlen esélye, hogy jobb legyen neki valamelyik problémája, ha sír.


Jájj, titkon denagyon parázok, hogy velünk is hasonló lesz!!!

2010. jún. 11. 15:16
ez mindig megvan. nagyon sok dicséretet kap és tényleg sokat vagyok mellette. remélem, hogy megoldódik valahogy. csak olyan nehéz és a szívem hasad meg érte. én türelmesebb vagyok vele éjszaka, de hát a férjem kevésbé, és hát igen neki aludni kell. no meg hát férfi. persze nem engedem hogy elverje, bár tudom, hogy már régen megtette volna. bár tudja az ember, hogy ez helytelen és úgysem segít.
14. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 10. - H.Gyopár)
2010. jún. 11. 15:15

A két lányom között 13,5 hónap korkülönbség van. Hiába mondták, kicsi még a nagyobb is, nem lesz féltékeny...dehogyisnem! Első nap homokozólapáttal adta a kicsi tudtára, ki a főnök.

A hiszti is egyértelműen erre vonatkozott, így tudatta, hogy féltékeny.

Nálunk az vált be, hogy minél többször bevontam a kicsi körüli teendőkbe, amit lehetett, együtt csináltunk...vagyis szinte majdnem mindent.:)

2010. jún. 11. 15:10
Ja és az is segíthet,ha mikor valamit ügyesen szépen csinál,mondod a picinek,h "látod,Levente milyen ügyes?" és "Levente neked is megtanítja majd"...Ilyesmi.Érezze,h ő a nagyobb,okosabb. :-)
2010. jún. 11. 15:08

Ez azért nehéz,mert bennük is nagy erők dolgoznak ilyenkor.Én úgy sajnálom őket.Szerintem is jó megoldás,h hagyod egy kicsit.Had vezesse le a feszkót.

Legfeljebb mond el neki,h szeretnél segíteni,mondja el (amennyire tudja).Lehetséges,h szüksége lenne pár percre nap közben,amikor csak neki vagy.Amikor a picurka alszik.És nem baj,ha el is mondod neki,h most csak vele játszol,de ha letelik az idő,vagy sír a kicsi,menned kell.Viszont ha meg akar ölelni,akkor legyél ott mindenképpen,akkor is,ha fél perccel előtte ellökött.Szüksége van arra,h tudja,számíthat rád.

11. H.Gyopár (válaszként erre: 8. - Sylvia81)
2010. jún. 11. 15:07

ő is büntetésbe megy hiszti esetén, három perc. hatásosnak mondanám.

de éjszaka... hova tegyem büntetésbe? igen többnyire hagyva van had csinálja, de hát panel..lakik itt más is rajtunk kívül.

2010. jún. 11. 15:05
annyira mint éjszaka nem. akaratos napközben és e miatt szoktunk összeveszni. foglalkozni sokat szoktam vele. szerencsére a picike nyugodt és elvan, így Leventével tudok lenni. napjába képszer kinn vagyunk.
9. Sylvia81 (válaszként erre: 7. - H.Gyopár)
2010. jún. 11. 15:02

Téged büntet a testvére miatt. Féltékeny.

Nappal minden rendben? Vagy akkor is máshogy viselkedik?

8. Sylvia81 (válaszként erre: 5. - 95a0f7ade3)
2010. jún. 11. 15:01

Igen, ez megoldás lehet.

Én most beküldöm a lányomat a szobájába, ha hisztizik. :) És hagyom. Mondom neki, hogy szóljon, ha abbahagyta. :D Jön is 2 percen belül vissza. :DDD

Ez persze hosszú folyamat eredménye. Ő 1évesen képes volt a belvárosban is lefeküdni a járdára és úgy hisztizni. Mindenki hülyének nézett, hogy hagyom, sőt elfordulok. De nekem lett igazam...

Októberben lesz 3 éves, sokszor már elég neki ,ha azt mondom: úgyis tudod, hogy nem érsz el semmit a hisztivel.

7. H.Gyopár (válaszként erre: 4. - Pethoevi)
2010. jún. 11. 15:01
nincs oka, vagyis nem közli. kérdezem de a válasz az üvöltés, ha odabújok megüt, ellök. nem válaszol semmire, csak visít...
6. Sylvia81 (válaszként erre: 4. - Pethoevi)
2010. jún. 11. 14:58
Ez mondjuk igaz.
5. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 1. - H.Gyopár)
2010. jún. 11. 14:58

Sajnos ismerős a helyzet. Lili lányom ugyanezt csinálta, amikor a huga megszületett.

Éjjel feléberedt (általában 1-3 között) és verte magát a földhöz. Utána odaállt a tükör elé, és nézte, ahogy hisztizik.

Mi hagytuk, hagy tombolja ki magát...mást nem lehetett vele csinálni. Aztán mintha mi sem történt volna, visszfeküdt aludni.

4. pethoevi (válaszként erre: 1. - H.Gyopár)
2010. jún. 11. 14:55
Ez elég kevés vélemény alkotásról.Miért hisztizik?Pl,hogy mellé feküdj?Vagy nincs is különösebb oka?Mert a kettő között különbséget kell tenni.Más ha csak a határait feszegeti és más az,ha hiányzol neki.
2010. jún. 11. 14:54
nem nincsenek. igen teljesen kiborul, utána én is:-)
2010. jún. 11. 14:51

Sajnos ha ilyenkor "kinyalod a seggét", meg körbeugrálod, azzal pont az ellenkezőjét éred el. Annál jobban csinálja.

Egy szobában vannak a kicsivel?

2010. jún. 11. 14:48

Segítséget kérnék, hátha ti is tapasztaltátok..

kisfiam egy ideje éjszakánként olyan hisztiket vág le. teljesen kezelhetetlen, se szép szóval, szégyenlem...sem ütéssel, a vizet még nem próbáltuk, nem tudjuk lecsitítani. testvére született, igen tudom, hogy valószínű ez miatt van, de mivel lehet ezt megoldani? ti mit csinálnátok? egyébként dackorszakot is élünk.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook