Éjszakai hiszti? (beszélgetés)
mostanában nem volt...remélem, hogy így is marad. azt hiszem ez a helyzet kezelhetetlen talán az éjszakai mivoltából kiindulva. egyszerűen szerintem fel vannak kavarodva a sok változás miatt. amire rájöttem, hogy a nyugodtság és a megfelelő légkör lefekvéskor nagyon fontos.
a drága kicsi fiam bepisilt...az tudom, hogy nekünk szólt. de hát legalább nem volt hiszti.
sok sok türelem és kitartás az a fontos. és tudni, hogy úgyis felnő és elmúlik egyszer.
milyen nehéz is anyának lenni nem igaz...
Nem tudom. Nem figyeltem meg összefüggést.
Eleinte fogzásra tippeltem, aztán meg rossz álomra, de mivel egyre gyakoribbak lettek, arra jutottam h talán csak álmában sírt volna eredetileg, csak túl hamar mentünk be hozzá.
Nem merem elkiabálni, de talán már megoldódik a dolog, mindig kivártam 2 percet, mielőtt bármit csináltam volna. Ha úgy hallottam, h megnyugodott, akkor nem is mentem be hozzá. Csak akkor mentem be, ha nem tudott megnyugodni magától. Most egy pár napja éjszaka csend van (kopp-kopp).
Szia!
Érdeklődnék, h javult-e a helyzet Nálatok az éjszakai hisztiket illetően? Ha igen, mi volt az, ami bevált?
Nálunk 6 hetes a kistesó, a nagyobbik 2 éves, és hasonló a probléma. Illetve, nem vagyok benne biztos h az éjszakai sírós ébredések oka csak a tesó lenne, mert korábban is volt ilyen, de csak alkalomszerűen. Mostanában viszont majdnem minden éjjel, éjszakánként többször is. Már mindent kipróbáltunk, kivettem az ágyból, megnyugtattam, nem vettem ki az ágyból, csak simogattam és megnyugtattam. Még azt is h jól leszidtam érte h ne játssza már az agyát. :)
igen. mi is erre jutottunk. egyenlőre páromról mondtam le. próba szerencse. az a baj, hogy ő meg hétvégén nincs itthon, de remélem, hogy megoldódik valahogy.
Köszönöm a segítséget!!
Neki is totál új a helyzet, ezt ne feledd!
Eddig csak ő volt. Most meg van egy kis sziréna, akihez egyből ugrasz, ha rákezd. Ő ezt látja.
Ahhoz még kicsi, hogy felfogja: a tesója még magatehetetlen, és az egyetlen esélye, hogy jobb legyen neki valamelyik problémája, ha sír.
Jájj, titkon denagyon parázok, hogy velünk is hasonló lesz!!!
A két lányom között 13,5 hónap korkülönbség van. Hiába mondták, kicsi még a nagyobb is, nem lesz féltékeny...dehogyisnem! Első nap homokozólapáttal adta a kicsi tudtára, ki a főnök.
A hiszti is egyértelműen erre vonatkozott, így tudatta, hogy féltékeny.
Nálunk az vált be, hogy minél többször bevontam a kicsi körüli teendőkbe, amit lehetett, együtt csináltunk...vagyis szinte majdnem mindent.:)
Ez azért nehéz,mert bennük is nagy erők dolgoznak ilyenkor.Én úgy sajnálom őket.Szerintem is jó megoldás,h hagyod egy kicsit.Had vezesse le a feszkót.
Legfeljebb mond el neki,h szeretnél segíteni,mondja el (amennyire tudja).Lehetséges,h szüksége lenne pár percre nap közben,amikor csak neki vagy.Amikor a picurka alszik.És nem baj,ha el is mondod neki,h most csak vele játszol,de ha letelik az idő,vagy sír a kicsi,menned kell.Viszont ha meg akar ölelni,akkor legyél ott mindenképpen,akkor is,ha fél perccel előtte ellökött.Szüksége van arra,h tudja,számíthat rád.
ő is büntetésbe megy hiszti esetén, három perc. hatásosnak mondanám.
de éjszaka... hova tegyem büntetésbe? igen többnyire hagyva van had csinálja, de hát panel..lakik itt más is rajtunk kívül.
Téged büntet a testvére miatt. Féltékeny.
Nappal minden rendben? Vagy akkor is máshogy viselkedik?
Igen, ez megoldás lehet.
Én most beküldöm a lányomat a szobájába, ha hisztizik. :) És hagyom. Mondom neki, hogy szóljon, ha abbahagyta. :D Jön is 2 percen belül vissza. :DDD
Ez persze hosszú folyamat eredménye. Ő 1évesen képes volt a belvárosban is lefeküdni a járdára és úgy hisztizni. Mindenki hülyének nézett, hogy hagyom, sőt elfordulok. De nekem lett igazam...
Októberben lesz 3 éves, sokszor már elég neki ,ha azt mondom: úgyis tudod, hogy nem érsz el semmit a hisztivel.
Sajnos ismerős a helyzet. Lili lányom ugyanezt csinálta, amikor a huga megszületett.
Éjjel feléberedt (általában 1-3 között) és verte magát a földhöz. Utána odaállt a tükör elé, és nézte, ahogy hisztizik.
Mi hagytuk, hagy tombolja ki magát...mást nem lehetett vele csinálni. Aztán mintha mi sem történt volna, visszfeküdt aludni.
Sajnos ha ilyenkor "kinyalod a seggét", meg körbeugrálod, azzal pont az ellenkezőjét éred el. Annál jobban csinálja.
Egy szobában vannak a kicsivel?
Segítséget kérnék, hátha ti is tapasztaltátok..
kisfiam egy ideje éjszakánként olyan hisztiket vág le. teljesen kezelhetetlen, se szép szóval, szégyenlem...sem ütéssel, a vizet még nem próbáltuk, nem tudjuk lecsitítani. testvére született, igen tudom, hogy valószínű ez miatt van, de mivel lehet ezt megoldani? ti mit csinálnátok? egyébként dackorszakot is élünk.
További ajánlott fórumok:
- Te miért nem alszol? Éjszakai baglyoknak.
- Szerintetek egy 3 éves gyereket este 8 után el lehet vinni éjszakai buliba?
- Normális a várandósság 18. hetétől jelentkező éjszakai kézzsibbadás?
- Terhesség alatti éjszakai lábgörcsre mi lehet a gyógyír?
- Gyakori éjszakai felébredés 15 hónaposnál. Milyen bevált praktikák léteznek?
- Éjszakai hiszti, alvajárás...?