Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?! fórum

Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?!

1 2 3 4 5
2014. febr. 12. 11:53
Sajnos nekem sincs segítségem ilyen szempontból. Pont most is egy olyan helyzet áll fent, hogy mennem kellene a boltba, kénytelen vagyok a gyereket is puccba vágni, mert nem tudom kire hagyni. Babakocsival el tudnék sétálni, de be már nem tudok bemenni vel a boltba, nem fér be a kocsi, felülünk biciklire és végigcipelem a bolton ,agammal, de eszem ágában sincs kint hagyni a babakocsiba, vagy auóba ülni és benne hagyni, pedig tél sincs. Sosem tudni, hogy valami idióta véleltenül mikor pöcköl be 1 cigarettacsikket véletlenük, de inkább nem is gondolkodok, hogy mi történhet addig egy gyerekkel amíg egyedül van.
2014. febr. 12. 11:49

Én amikor már muszáj vagyok nagy bevásárlást tartani, rokonom elvisz kocsival, és visszük magunkal a gyereket is. De!!!

Amíg én bevásárolok, ő addig a kocsiban marad vagy gurigáznak a parkolóban, vagy megáll egy árnyékosabb parkolóhelyen és játszanak, vagy amíg alszik a gyerek elolvassa az újságot.

De felügyelettel van, mégsem kell bevinnem.

Nem hiszem el, hogy nincs 1 olyan ember, aki egy jó barát, vagy egy rokon, akire rá lehetne bízni a gyereket, akár a kocsiban vigyázzon rá, a parkolóban, arra a fél órára amíg vásárol a szülő.

Nem hiszem el, hogy nincs 1 olyan ember, ha nem is az vezet, de plusz 1 fő elfér a kocsiban, aki ott marad a gyerekkel és addig is felügyelet alatt van, az ember meg nyugodt szívvel tud elmenni bevásárolni.

De sosem hagynám egyedül a gyerekem a kocsiban felügyelet nélkül, sem hidegben, sem melegben, sem sehogy.

Ha nincs rá lehetőségem, hogy amíg én vásárolok addig vigyázzon rá egy megbízható gyerekbarát valaki, otthon vagy az autóban, akkor vagy nem megyek bevásárolni, vagy a legfontosabb dolgokért elküldök valaki mást éppen...

Hihetetlen, hogy ennyire felelőtlen emberek vannak, egyszerűen lefagy az ember a döbbentettől...

2014. febr. 12. 11:32

Még ha néha kényelmetlen is, mindenhová magammal viszem a gyerekemet. És ha kell, inkább megvárjuk hogy majd a férjemmel menjünk el valahova, és ő tud segíteni. Soha nem hagynám egyedül, sem az utcán, sem kocsiban.

Borzasztó, hogy ilyen szülők vannak! :(

19. Lina06 (válaszként erre: 11. - Honeywald)
2014. febr. 12. 11:16
Igen ezzel a problèmàval èn is most szembesültem. Van a lakas alatt minden zöldsèges, kisbolt, posta, hentes, pèk stb de egyikve sem lehet bejutni babakocsval sõt a legtöbbe hordozóval sem, szóval majd marad a 40 perces sète a nagy bevàsàrlóig :(
2014. febr. 12. 11:07

nem egészen jó a megfogalmazás... én különbséget tennék baba és nagyobb gyerek között... szóval babát semmiképp, de amikor a gyerek eléri azt a kort, hogy ha melege van, képes az ablakot lehúzni, az ajtót kinyitni, egyedül kiszállni, és értelmes annyira, hogy ezeket meg is tegye úgy, hogy közben az autónál marad, szerintem nem gáz. szóval egy kisiskolást szerintem nyugodtan ott lehet hagyni... nem fél órára, de mondjuk annyira, hogy az ember megáll a zöldséges előtt és vesz 4 almát, arra simán.

lehet kövezni ;)

2014. febr. 12. 11:02

Nem értettem sosem, mikor ilyen hírekről olvastam, hogy hogy tehet ilyet egy felnőtt ember.

Akkor sem, ha 2 percre, 10 lépésre ugrik ki a kocsiból... Mert mi van, ha pl. rosszul lesz vagy fejbe veri egy bankrabló? Összeesik, elviszi a mentő, a körülötte állók meg nem is tudják, hogy 10 méterre ott van az autója, amiben gyerek van... Kiszámíthatatlan.

16. honeywald (válaszként erre: 15. - 72497ec515)
2014. febr. 12. 10:58
ütős mondat, egyetértek!
2014. febr. 12. 10:44
Lerágott csont ,hülye aki bent hagyja remélem magatehetetlen korszakában ő is így végzi!
2014. febr. 12. 10:31
Soha! Többet együtt esetleg...max megölik egymást. :)
2014. febr. 12. 10:25
Tök jó ötlet, hogy odaírta a telefonszámot.
2014. febr. 12. 10:22
Basszus börtönbe az ilyen emberrel felelőtlen. Nem hogy a kocsiba de sehol sem hagynám egyedül pláne utcán nem tele van örült emberekkel bárki el lophatja. Inkább hurcibálom minden hova még itthon is ha valamit csinálok tudom hogy biztonságba van játszik de akkor is rá nézek. 6 hónapos a pici lányom.
11. honeywald (válaszként erre: 8. - Zebra25)
2014. febr. 12. 09:40

igen, ez egy másik adott probléma, hogy a babakocsit hagyják kint.

De ahol é ezt láttam valaha, ott pl az a bolt alkalmatlan emberek befogadására is kb, olyan rosszul van csinálva

2014. febr. 12. 09:33
Olyan videót láttam egyszer, hogy egy nő a kocsiban hagyta a gyerekét és beszaladt a boltba. Amikor kilépett, pont akkor akartak elhajtani a kocsijával meg a gyerekével és ő meg kézzel betörte az ablakot, annyira felnyomta az adrenalin, gondolom.
2014. febr. 12. 09:30
Soha! Es mashol sem hagynam egyedul. Teny, hogy nem vedhetjuk meg oket mindentol, de mindent meg kell tennunk .
2014. febr. 12. 09:28

Borzasztó:(

Tegnap a gyerekorvoshoz mentünk és egy babakocsi állt a pékség ajtaja előtt, amelyben egy pici baba nyöszörgött, az anyja bent povedált az eladókkal:(

Persze ez nem annyira hasonlít az autóban hagyáshoz, de én az utcán sem hagynám a picit babakocsiban. Akkor inkább nem eszek, bár nem tudom mibe telt volna bevinni a picit a boltba.

2014. febr. 12. 09:20
Valóban, néha nagyon "macerás" kikapcsolni a biztonsági övet, kivenni a gyereket, eltotyogni vele-mondjuk azért, hogy vegyél 5 zsömlét-aztán visszaballagni, betenni, bekötni. Ez így tíz perc, ha benn marad a kocsiban, 3 perc alatt is megoldható. Ezért a pár percért meri valaki kockáztatni a gyermeke testi épségét, vagy éppen az életét?? Nem mindegy, hogy 10 perccel később végzek?? Én erre nem találok magyarázatot, ha 2 percre kell kiszállnom, akkor is magammal viszem!
2014. febr. 12. 09:17
Sosem hagynám egyedül, az ördög nem alszik...
2014. febr. 12. 09:17
Nagyon felelőtlen dolognak tartom.
4. manó2000 (válaszként erre: 3. - Honeywald)
2014. febr. 12. 09:13
Szerintem én is ezt tenném.
2014. febr. 12. 09:13
én rendőrt hívnék
2014. febr. 12. 09:12
Igen, ezt a videót én is láttam. A hatása alatt voltam jó ideig. Én sosem hagynám magára a kisgyerekemet, sem autóban sem máshol.
2014. febr. 12. 09:08
Új-Zélandban egy család megállt autójával szokásos szombat délelőtti bevásárlásához egy pláza parkolójában.
Csak a véletlennek köszönhető, hogy észrevették a mellettük álló autóban a békésen alvó babát. Felnőtt nem volt mellette, az autó be volt zárva.

Ugrás a teljes írásra: Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?!
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook