Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?! fórum

Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egyedül hagyni egy gyereket az autóban?!

1 2 3 4 5
82. dafke
2014. febr. 12. 23:03
Utolsó mondatodra: bizony! Óvatosan :)
81. ee1dc9ba06 (válaszként erre: 77. - Dafke)
2014. febr. 12. 23:00

Bizony egyetértek, sokaknak nincs olyan ember, aki velük menjen vásárolni, vagy vigyázzon a gyerekre. Esetleg fizetett bébiszitter, amit nem mindenki engedhet meg magának.

Se picit, se kicsit, se nagyobbat nem hagynék magára mindaddig, amig azt nem látom, hogy önállóan is működik, feltalálja magát, eltalál A-ból B-be.

80. dafke
2014. febr. 12. 23:00
Ezt kikérem magamnak az ötéves óvodásom nevében :)))
79. dafke
2014. febr. 12. 22:58
Ja... :( Bár nekem lett volna... egyszer elkószált a városi piacon... senkinek se kívánom azt az 5 percet... :(((
2014. febr. 12. 22:54
A seggedig biztos :)
77. dafke (válaszként erre: 21. - 09d0a2c098)
2014. febr. 12. 22:41

"Nem hiszem el, hogy nincs 1 olyan ember, aki egy jó barát, vagy egy rokon, akire rá lehetne bízni a gyereket, akár a kocsiban vigyázzon rá, a parkolóban, arra a fél órára amíg vásárol a szülő. "

Akkor ne hidd el. Attól még de.

Ettől függetlenül nem hagynám kinn ilyen helyen, főleg kicsit nem. Már 5 és fél éves, de most is esetleg itt a faluban, a helyi bolt előtt kinn hagyom 5 percre, ha nagyon nem akaródzik neki bejönni. De inkább rábeszélem, hogy jöjjön be.

76. Mytusz (válaszként erre: 75. - Mytusz)
2014. febr. 12. 22:07
De semmi közelebbi.
75. Mytusz (válaszként erre: 73. - 6b006fc769)
2014. febr. 12. 22:06

Jójó! Akkor randi holnap ugyanitt ugyanekkor ;).

Na de komolyan, engem is érdekel, de csak interneten nézelődtem, az meg ugye atombiztos forrás :/.

Szóval ezt találtam:

195. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2014. febr. 12. 22:04
Hiába fárasztó, én sem hagynám és hagytam még babakocsiban sem! Kettő fiam van. Ők a mindeneim!!!!
73. 6b006fc769 (válaszként erre: 67. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:58
Szerintem holnap utána nézek, foglalkoztat a dolog. Aztán megírom, mit sikerült kideríteni.:)
72. 6b006fc769 (válaszként erre: 66. - Fildus)
2014. febr. 12. 21:56
Ettől szerintem sem
71. fildus (válaszként erre: 70. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:50
Bevásárolni gyerek nélkül megyek, ha vészhelyzet van, hogy nincs otthon semmi, jön velem mindkettő. Bevásárlókocsiban eltolom őket is :D
70. Mytusz (válaszként erre: 66. - Fildus)
2014. febr. 12. 21:47
Amiről itt alapvetően szó van - a cikkben -, az egy csecsemő magára hagyása autóban, bevásárlás erejéig. Sehogy sem fér bele nekem, semeddig.
69. Mytusz (válaszként erre: 65. - Gkreka)
2014. febr. 12. 21:46
Értem.
68. Mytusz (válaszként erre: 67. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:45
Ja, dehogynem az, a mínuszok se túl egészségesek a babának. Natessék.
67. Mytusz (válaszként erre: 64. - 6b006fc769)
2014. febr. 12. 21:44

Örülök, hogy a lényegi infó átment ;)).

Szóval igen, lehet, hogy közvetlen veszélynek kell fennállnia. Itt már csak meg kell határozni, mi az. Az meg, gondolom, szituációfüggő.

Például zárt kocsi, kint 25 fok, az az. Télen ugyanez a mutatvány lehet, hogy nem az.

Namindegy, fogalmam nincs, csak találgatok. De csak bepróbálnám egy kékruhásnál.

66. fildus
2014. febr. 12. 21:44

Mert a mai rohanó világban a MÁS nem szokványos dolgokat nem fogadjuk el... Van akinek ez jön be, van akinek az... nem kell mocskolódni...

Hagytam már bent a gyerekeim az autóban, kettőt együtt. A nagy ki tudja kötni a biztonsági övet és ki is tud szállni. Tényleg csak 1-2 perc erejéig, amig bedobtam vmit a lakásba. Ettől még nem vagyok felelőtlen.

65. gkreka (válaszként erre: 55. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:43
Szituáció függő. Ha azt látom, hogy fagyos időben, napon, hosszú időre stb. hagyta ott, akkor igen. "Leüvölteném" a fejét.
64. 6b006fc769 (válaszként erre: 60. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:40

Hű, most nem tudom, hogy közvetlennek kell-e lennie a veszélynek, de érzésem szerint igen. De konkrétnak szerintem mindenképp lennie kell.

Igen, átjött, hogy nem a hámra gondolsz;)

63. Mytusz (válaszként erre: 62. - Elbb)
2014. febr. 12. 21:40

Én csak úgy hallottam, hogy valaki hallotta valakitől... szóval fogalmam sincs.

Azt a büntetést azért egy anyának sem kívánom, hogy azon kelljen tépni magát, hogy Istenem, hogy hagyhattam ott, mi lehet most vele.

62. elbb (válaszként erre: 60. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:37
Pár éve volt olyan, mikor egy autót úgy kötöttek el, hogy benne volt a gyerek is, emlékeztek? Ott esetleg volt büntetés a szülőnek is?
61. Mytusz (válaszként erre: 59. - 6b006fc769)
2014. febr. 12. 21:34
Nem zokognám könnyesre a párnám miatta. Az otthagyott baba miatt viszont igen.
60. Mytusz (válaszként erre: 58. - 6b006fc769)
2014. febr. 12. 21:33

Lehet, hogy így van, de a veszélyeztetés fogalma nem pont azt jelenti, hogy kifejezetten veszélyes szituációba taszítok valakit? Nem tudom biztosan, azért kérdem.

Egy baba autóban hagyása szerintem nagyon veszélyes dolog.

Nem elterjedt jelenség, azzal egyetértek.

(Nem vagyok benne biztos, hogy átment, úgyhogy inkább leírom, hogy idáig sem a hámról beszéltem, hanem az autóban hagyásról:) )

59. 6b006fc769 (válaszként erre: 57. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:33
Az xezer büntetés..? Hááát hiszen ő ANYA, s a gyermeke szájából veszi ki a falatot a galád büntető...
2014. febr. 12. 21:30

Nem hiszem, hogy annyira elterjedt lenne a jelenség. Szerintem a kiskorú veszélyeztetése csak akkor áll meg, ha van konkrét veszélyhelyzet. A "lehetett volna" itt kevés, ahogy általában.

A hám használata tudtommal semmilyen jogszabályba nem ütközik. A Btk-ban biztos nincs benne;))

57. Mytusz (válaszként erre: 56. - Kangaroo Island)
2014. febr. 12. 21:29

Remélhetőleg úgy lenne :).

Én azért jelenteném fel, mert egy jó kis pénzbüntetésre (másra nem nagyon számíthatna, ha egyáltalán) jobban emlékezne, mint az ejnyebejnyémre. És talán - xezer Ft esetleg visszatartó erő legközelebbre.

Idézőjeles "anya" akkor lennél, ha te hagynád ott ;). Fogyatékos véleménnyel ne foglalkozz, egy fórumban mindenki véleménye mérvadó, aki megüti azt a bizonyos minimum szintet, és itt nem te voltál, aki alulról sem súrolta.

56. Kangaroo Island (válaszként erre: 55. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:25
én sem jelenteném fel szerintem, de úgy elküldeném az anyjába, amiért felelőtlen volt, hogy többet nem hagyná ott...remélhetőleg...de hát az én hozzászólásom nem mérvadó, én úgy is csak "anya" vagyok :-D
55. Mytusz (válaszként erre: 54. - Gkreka)
2014. febr. 12. 21:23

És utána mit tennél? Úgy értem, mondanál valamit az anyjának vagy csak meggyőződnél róla, hogy "biztonságban" van a gyerek, és továbbmennél?

Nem támadásnak szánom, ne érts félre, csak érdekel.

54. gkreka (válaszként erre: 53. - Mytusz)
2014. febr. 12. 21:21
Én nem jelenteném fel. De nem mozdulnék az autó mellől, amíg nem látom, hogy visszajött az anyja.
53. Mytusz (válaszként erre: 52. - Elbb)
2014. febr. 12. 21:06

Igen, sok esetben tényleg így van, de talán egy olyan kiszolgáltatott kis lény védelme, mint egy csecsemőé, több embert megmozdítana.

Úgy értem, ha olyat hallok, hogy a szomszéd iszonyatosan ordít a feleségével, arra nem ugrok (talán hiba), mert felnőtt emberek, rendezzék le, vagy ha nem megy, akkor tudja a megfelelő fél, hol kérhet segítséget jó esetben. (Más persze a szituáció, ha a szomszédasszony összevert arccal jelenik meg naponta, de tény, nem nagyon tudom, mit kezdenék abban az esetben, szerencsére nem kerültem még ilyen helyzetbe.)

Egy csecsemő esete (vagy egy kutyáé is akár) azért más, mert kiszolgáltatott, védekezésre teljesen képtelen élőlényről van szó, így jobb híján, remélem, az adott járókelőnek eszébe jut, hogy akkor és ott igenis az ő "védelmére" szorul a baba, ha ez feljelentéssel jár (és azzal bizony), akkor azt nem megtenni már cinkosság.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook