Albán krémes recept

Az Albán krémes hozzávalói:
Hozzávalók

7 tojássárgája
20 dkg cukor
12 kanál víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez

4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 tojásfehérje

A habhoz

5 dl növényi tejszín
1 csomag vaníliás cukor


Az Albán krémes elkészítési módja:
Elkészítés A tésztához 7 tojássárgát 20 dkg cukorral és 12 kanál vízzel elkeverem, majd hozzáadok 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 2 kanál kakaóport és 1 kávéskanál szódabikarbónát. 200 fokon kb. 15 percig sütöm. Amíg sül a tészta, fél liter vízben 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingot felfőzök. A 7 tojásfehérjét külön felverem és még melegen belekeverem a pudingot. Ha a tészta megsült, a krémet rákenem, majd még 5 percig visszateszem a már lezárt sütőbe. 5 dl növényi tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverek és a kihűlt süteményre kenem, végül megszórom kakaóporral és a hűtőbe teszem fogyasztásig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az albán krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook