Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Egyben sült karaj kolbásszal recept

Egyben sült karaj kolbásszal recept

Az Egyben sült karaj kolbásszal hozzávalói:
1 kg kicsontozott karaj
1 szál szárazkolbász
2-3 gerezd fokhagyma lepréselve
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi kakukkfű
frissen őrölt bors
2 mokkáskanálnyi őrölt kömény

olaj
köretnek kuszkusz


Az Egyben sült karaj kolbásszal elkészítési módja:
A hús tetejét éles késsel bevagdosom, egy vékony pengéjű késsel pedig átszurkálom pár ponton, így jobban átjárja majd a pác. A hús közepébe éles késsel beleszúrok, beletolom a szárazkolbászt. Egy alkalmas, lefedhető edénybe öntök körülbelül egy deci olajat, s beleszórom a fűszereket. Ebbe a keverékbe jó alaposan beleforgatom a húst, hogy minden részére jusson, majd lefedem és hagyom pácolódni pár órán át, a legjobb, ha egy éjjel állhat. Egyszer-kétszer átforgatom a pácban a húst. Ha letelt a pácolásra szánt idő, közepes lángon megpirítom minden oldalát. Kétszáz fokra előmelegített sütőbe teszem a tűzálló edényben lefedett húst, amire szűrőn keresztül ráöntöm a pácból megmaradt fűszeres olajat. Nagyjából 45-50 perc után lejjebb veszem a sütési hőfokot 180 fok környékére, majd újabb 40 perc után kész.

Egy rész kuszkuszt a szaftot annyi forró vízzel vegyítve leöntöm, hogy a folyadék másfél résznyi legyen. Lefedve néhány perc alatt kész a köret.


Kategória: Húsételek receptjei


Az egyben sült karaj kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook