Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás pulykaragu recept

Fokhagymás pulykaragu recept

A Fokhagymás pulykaragu hozzávalói:
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt olaj,
őröltfeketebors,s,


A Fokhagymás pulykaragu elkészítési módja:
A tejet sózd, borsozd, s keverd bele a tört fokhagymát. A húst vágd ujjnyi csíkokra, áztasd be a tejbe, fedd le, s egy napra tedd jégszekrénybe. Másnap a húst vedd ki a tejből és gondosan csepegtesd le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatod). A húsdarabokat forgasd lisztbe, s kevés forró olajon süsd pirosra. Végül a húst tedd egy tűzálló tálba, öntsd rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedd le az edényt (például alufóliával), s tedd előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vedd le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtasd el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás pulykaragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook