Egy döbbenetes történet... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy döbbenetes történet...
Ezért kellett volna biopsiát venni.......
Nekem is javasolták 3 éve, hogy vetessem ki a kötőszövetet a melleimből, mert nekem anyai ágon mindenki mellrákos vagy abban halt meg!
Addig én sem gondoltam komolyan még ezt meg nem hallottam. Sajnálom, de van ilyen.
Egy hasonló eset az édesanyámmal is megtörtént.Annyira korán fedezték fel nála a mellrákot, hogy az egyik azt mondta rákos a másik azt mondta nem, és megműtötték.
Én a mai napig nem tudom, hogy hivatalosan mennyi grammal született a kisfiam mert 3 adat van a zárójelentésekben!!
Nagy a hanyagság is az eü-ben
Ugye ezt te sem gondolod komolyan!!!!!!!!!!!
A mellrák az vagy mellrák, vagy nem!!!!!!!!
Az a kocsi meg a ház a paraszolvenciából van!
Nálunk a főorvosnak egyszer megnéztem "véletlenül" a fizetési cetlijét, és nem volt 150.000 sem a havi fizetése!
Egy kezdő rezidens orvos alig visz haza 80.000 ft-ot! Ez nem vicc!
Én már azt is hallottam hogy sok nőnek téves a diagnózisa miszerint mellrákos, megműtik és közben nem is kellett volna. Ez akkor derül ki mikor melleltávolítás után megvizsgálják a leoperált mellett.
Bocsánatot kérek mindenkitől, de olyan helyröl hallottam akik ezzel foglalkoznak.
Borzasztóan sajnálom, hogy egyet kell értenem! :(
Jobbulást kívánok a pici lánynak! :)
Szia!
Remelem minden rendben lesz Lilikevel.
szia!
Szerintem a beremelessel nem oldodna meg a halapenz problema.
Sajnos ez egyszerüen kialakult a halapenz "kulturaja".Az emberek adtak/adnak penzt az orvosoknak,eü dolgozoknak.Sokszor az öreg neni is,akinek a gyogyszerre is alig van penze,de a boritekot odaadja,mert bizik a jobb ellatasban.
Es valljuk be öszinten jobb banasmodban is reszesül igy altalaban az ember.
Persze tisztelet a kivetelnek,aki nem fogadja el,mert vannak olyanok is.Szerencsere.
A velemenyem szerint magasabb berrel is elfogadnak azt a penzt.
Egy pelda:
Nagymamam a haziorvoshoz ment,a doki kerdese az elejen az volt:"mit tetszett nekem hozni?"
Az orvosrol köztudott,hogy ha valakinek nincs annyi penze,akkor zöldseget,tojast,egyebet var el.
Az ilyen az en szememben egy fereg.
Bocsanat a durva kifejezesert.
Én csak azért írtam le mindezt, hogy lássátok, nem a kórház hibája a várólista!
A hálapénz az más tészta! Ezt valahogy tényleg ki kellene küszöbölni, hogy az jobb és gyorsabb ellátást kap, akinek van pénze!
Vagy az orvosokat kellene jobban megfizetni, (mert tényleg nem keresnek sokat) vagy a társadalomnak egységesen nem kellene adnia egy forintot sem senkinek! De ez megoldhatatlan....
Mindettől függetlenül sajnálom a kislányt meg a családot, hogy ezeken túl kell esnetek, és mielőbbi gyógyulást kívánok neki a műtét után!
(tapasztalataim szerint műtét után pár órával már virgoncak, mintha mi sem történt volna, és mehetnek is haza)
Sajnos itt tart az egészségügy ..a napokban történt egy ismerősömmel hogy már hetek óta fájt a hasa elment orvoshoz , de azt mondta nincs semmi különös diétázzon. A fájdalma már elviselhetetlenné vált megint ment orvoshoz az beutalta kórházba ...ott is vizshgálgatták össze-vissza ,de nem tudták megmondani hogy miért fájt a hasa és miért lázas már napok óta....hazaküldték.
Pár nap múlva már lábra sem birt állni a fájdalomtól a szülei fogták bevitték egy másik kórházba....ahol még őket b@szták le hogy miért nem vitték előbb a lány be..ugyanis a vékonybele és a vakbele be volt gyulladva nem kis mértékben...megműtötték azóta szerencsére jobban van...
De miért kellett eddig várni , az orvosok miért küldözgették össze-vissza ?
Az Isten mentsen meg mindenkit hogy beteg legyen manapság...
szió
nem rád vagy másra hárul ez,de ha lett volna hirterlenjibe 50eft akkor 2-3 napon belül megműtötték volna!!!!
elmondom nektek picit szivárog neki befelé,magyarul meg van repedve!! uh.ki mutatta!!!
és sápadt a kiscsaj,műtse meg a tesóm otthon?
tényleg nem a műtőst vagy bárkit bántatnák bántanánk,csak undorító mikor egy gyerek orvos már majd nem nyújtja a zsebét!
szóval várakozás,minden nap tesóm hív ,most jól van most aludt el éppen vagy rajzol!
tesóm minden nap sír! szó szerint!!!!
Miharabbi jobbulást a kicsilánynak!
1996 decemberben a kisfiamat beutalták a Heim Pál korházba. Össze vissza nyomkodták,és annyit mondtak ,hogy vakbélgyulladás gyanú.Azt mondták,hogy nem veszik fel mert félóramúlva lesz váltás.Ez volt 17:25 körűl. Átkűldtek az 1-es gyerek kilinikára. Ott aranyos segítőkész orvos megvizsgálta a kisfiamat,aki akkor már hányt is.Félóramúlva már kórterembe feküdt megfigyelés alatt a kisfiam. Másnap reggel megultrahangozták,és kiderűlt,hogy bizony vakbélgyulladása van. Az nap megoperálták,és simán lezajlott minden.Sajnos kikell fogni a jó orvosokat. Ami elég nehéz.
nem még nincs mert 25-én lesz a műtéte e-hónapban
én keresztanyukája vagyok LILINEK(sütikének)
"Az egyetemi felvételikor lehet, hogy a tudás mellett egy alkalmassági felvételi is kellene kommunikációból"
És azt ki döntené el hogy több év után milyen orvos lesz az illető? Nem gondolsz túl sokat ilyen vizsgálatról? Ki merné kijelenteni hogy ő ilyent meg tud állapítani?
A bárányhimlő elleni védőoltás nem kötelező, és nem is olcsó!
A védőoltást kapott gyerekek is átesnek a betegségen, csak kisebb mértékben!
Én eü. dolgozó vagyok, azon belül műtősnő!
Nem tudom, hogy az illetékes kórházban mi a helyzet, de elmondanám, hogy a várólista nem a kórház hibája!
Minden műtétnek van egy súlyszáma attól függően, hogy milyen nehézségű és kockázatos! Nyilván egy sérvműtétnek kisebb a súlyszáma, mint egy tumor miatti vastagbélműtétnek, de nem is ez a lényeg, hanem hogy minden kórház megkapja a hónap elején, hogy az adott hónapra mennyi a súlyszám-keret, amit nem lehet átlépni!!!!!!
Ha átlépik, a többletet a TB már nem fizeti ki!!!!!!!!
Emiatt van a várólista! Hogy az amúgy sem gazdaságos kórházak, ne menjenek még tovább minuszba!