Egres pite recept

Az Egres pite hozzávalói:
- 70-80 dkg egres
- 2 ek. édes morzsa
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 db tojás


Az Egres pite elkészítési módja:
A lisztből+ vajból+ 1 ek. cukorból+ tojás sárgájából 3 ek. hideg vízzel tésztát gyúrunk és egy órát pihentetjük. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és kibélelünk vele egy sütőformát, megszúrkáljuk--> sütőpapírral béleljük és babbal megszórjuk--> 10 percig süssük! Közben a maradék cukrot+ egrest és a morzsát keverjük össze. Vegyük ki a tésztából a babot és a papírt, a helyére öntsük az egrest, rácsozzuk be a maradék tésztával, kenjük le a tojásfehérjével és még süssük kb.25 percig !


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egres pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook