Egészséges étkezés... na de mi miből van? (beszélgetés)
Ezt a linket, hogy másoltad ide? El sem fér vágólapon Annie:)
Amúgy ez is parasztvakítás Szendi nem eszik lisztet, Lenkei meg vitaminon él. A dédi meg nem ivott vizet és 97 volt mikor meghalt. Ha mindent elhinnénk ami a neten terjed, éhen is halnánk:)
Éppen most olvastam egy cikket, hogy az általam egészségesnek tartott pangasius halfilé mennyi mérget, nehézfémet, hormont tartalmaz a túltenyésztésnek köszönhetően. Döbbenet!
A piacon idos nenikektol jol lehet vasarolni zoldseget-gyumolcsot. Piaccsarnokban is arulnak ostermelok savanyusagot, tejtermekeket, fustolt arut. Mar lehet ugy vasarolni, hogy elteszed telire: gyumolcsok, savanyusagok, lecso, stb.
Ez bizonyos eletforma es informaciorendszer.
A befozes, savanyitas, paradicsomfozes kulon elmeny!
100 % egeszseges etkezes nem letezik;
tippelesem szerint kb. 60-70 %-ig lehetseges;
szívesen.
Hát az elején én is bosszankodtam hogy ezt nem lehet kikerülni, de nem így van. Hát ugye étkezésben a félkész cuccokat el kell felejteni meg a készeket is. Amit magad megcsinálsz, abban tudod, hogy mi van. Lehet, hogy kényelmesebb a zacskós-dobozos cucc, de hosszú távon durva hatásai lehetnek egészségileg. Kozmetikában meg hát ugye azt kell keresni aminek az összetevőlistája rövid. meg ne legyen benne sodium lauryl sulphate :) meg van még 1-2 rákkeltő, de mondom, ki lehet listázni.
Oké, köszönöm.
Uhh..még pont ezt akartam kérdezni, a szépségszereket. Az megint nem könnyű téma...a mosogatószertől elkezdve a dezodorokig. A f***, már komolyan. Miért ilyenek az emberek... A legszívesebben elégetném az összes pénzt! :( :D
:)
hát annak már van pár hónapja.. .azt tudom, hogy a google-ban kerestem rá, talán azt írtam be, hogy káros anyagok kozmetikumokban (vagy mérgező? vagy rákkeltő? már nem emlékszem, de sztem bármelyik jó) és akkor több találat is van, megböngésztem, nagy része lista volt. Egyik ámulatból a másikba estem, hogy mikkel mérgeznek, mert ugye le volt írva hogy mi mit okoz és általában miben van.
Aztán első lépésben kicseréltem a tusfürdőket meg sampont meg fogkrémed a DM saját márkására (Alverde) de asszem a Rossmannak is van, meg aztán ugye vannak drágább kategóriás biotermékek, de aztán testápolásnál kikötöttem a kókuszolajnál (extraszűz) meg a sheavajnál. Nagyon jó szerintem. De aki nem akar pepecselni vagy nincs ideje, annak jó valamilyen natur termék.
Jaj ez ilyen rovásírásos, hungarista szájt ha jól látom...
Ignored:)
Egyébként egy jó netes oldal: csaladellato.hu
Ma már rendeltem is pár dolgot.
További ajánlott fórumok:
- Fontos: heti 4-5 alkalom sport és egészséges étkezés!
- Fontosnak tartod az egészséges étkezést?
- Könnyű módszerek a fogyás és az egészséges étkezés érdekében
- Egészséges életmód és egészséges étkezés hogyan?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Az egészséges étkezéshez szükséges dolgok, amiket te a bevásárláskor megveszel?