Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fontosnak tartod az egészséges étkezést? fórum

Fontosnak tartod az egészséges étkezést? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. jan. 29. 18:01
igen
2009. febr. 6. 03:27
Igyekszünk "úgy" táplálkozni is :)
2009. jan. 30. 10:09
Őszibarack leves:50dkg barack, 10dkg cukor, 2dl tejszín, 2dl fehérbor, 2db tojás sárgája (ellenőrzött!)fahéj,citromhéj.A hozzávalókat alaposan turmixolni, fűszerezni,felönteni 1 l vízzel, a tejszínt a tojássárgával elkeverni és felönteni. Bármilyen gyümölccsel finom.
2009. jan. 30. 10:04
Almaleves:50dkg alma,1db húsleves kocka, 1 kis p. tejföl, 1db kis hagyma, só, bors, gyömbér, citrom.A hozzávalókat turmixolni fűszerezni és felönteni 1 l forró vízzel, majd a tejföllel sűríteni.
2009. jan. 30. 10:01
Paradicsomleves:Az alap krumplileveshez sűrített paradicsomot rakni, bele zeller zöldje és úgy felönteni a forró vízzel. A mennyiségeket azért nem írom, mert a turmix nagyságától és a saját ízlésedtől függ minden.
2009. jan. 30. 10:00
Krumplileves: A zöldségkrém leves alaphoz főtt krumplit turmixolni, só, bors, pici ráma és a forró vízzel turmixolni.
2009. jan. 30. 09:58
Zöldségkrémleves:kevés hagymát darabolni, a répát (+fehér répát)karikára vágni, bele 1 zöldségleves kocka és forró vízzel felöntve turmixolni. Annyi víz kell bele, hogy leves hígságú legyen.
46. Pné Veronika (válaszként erre: 25. - Burkuska)
2009. jan. 30. 09:55
Gyümölcsleveseket tejszínnel csak hidegen kikeverem és kész. Gyümölcs, méz, tejszín, tej, bele a turmixba és pár perc keverés után már kész is. Tálaláskor rakok bele gyümölcsdarabokat és kész. Hagyományos módon is szoktam gyümölcslevest csinálni, de az macerásabb.
45. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 44. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 23:27
:-))
44. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 43. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 23:18
Nem egyforma a magok ciántartalma meg az a szerencse hogy a cián nem halmozódik mint az arzén.
43. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 39. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 23:14

Félre ne érts, nincs ebben semmi irónia! Csak tényleg mindenhez értesz és ez nagyon jó. És elhiszem az almamagok ciántartalmát is, csak azt véleményeztem, hogy eddig még nem ártott meg. Lehet, hogy egyszerre fog.


:-)))

42. c42a13b98c (válaszként erre: 41. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 23:11
gratulálok hozzá...ez az irány már nekem is megy, lassan kéne egy módszer az inverzére...:-)
41. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 40. - C42a13b98c)
2009. jan. 29. 23:07
Édesanyámat én ápoltam hosszú ideig és amikor a kórházból 46 kilósan hazakerült én elértem hogy 54 kiló lett a súlya.
40. c42a13b98c (válaszként erre: 38. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:56
A töltöttkáposztás sztori után tutibiztos voltam benne, hogy az almáspite-kérdésben is maximálisan otthon van.:-)
39. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 32. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:48

[link]


Itt van cikk a magok ciántartalmáról. Ha nem jó a link "almamag cián" néven a Googleban is kidobja.

38. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 36. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 22:46

Revideálom a hozzászólásomat és a véleményemet. Ezek után te fogsz nekünk sütni finom almáspitét.


lol

37. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 35. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:45

Ezt viszont Ottokarnak akartam küldeni.

Bocsánat. Kicsit megzavart ez az almafa-ügy.

36. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 31. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:43
Almás pitéhez a megpucolt almát közepes lyukú reszelön lereszelem és fahéjas cukorral keverem, ha túlságosan levet ereszt esetleg kicsit kinyomok belőle de méginkább prézlivel vagy kicsit megpirított főtt darával keverem.
35. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 33. - C42a13b98c)
2009. jan. 29. 22:43

Viszont gyönyörűek a fotói. Nem kell mindenkinek tudni sütni, én sem tudok. De így fotózni sem. Gratulálok.


:-))))

34. c42a13b98c (válaszként erre: 33. - C42a13b98c)
2009. jan. 29. 22:42

Jah, azt el is felejtettem, hogy azért "ezt illene tudni";-))))


Na, jó befejeztem a szemtelenkedést, minden tiszteletemmel együtt küldök egy virtuális almáspitét neked:-)

33. c42a13b98c (válaszként erre: 31. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:40
LOL! Ottokár azt hitte, hogy a száraz cuccal töltjük a sütit, jeheheheheeee...ki vagy nevetve, Ottokár:-)
32. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 30. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 22:37

Mesélj, évi 3, illetve 6 kg almában (max. ennyi) mennyi cián van?

Egyébként én is csutkástól eszem az almát és még élek. Igaz, most alig-alig, de az a náthától van.

31. 7abb7adbf0 (válaszként erre: 26. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 22:34

Tényleg úgy gondolod, hogy a mag is belekerül? A sütinél meg látható, hogy nem szoktál sütni, t.i. a rostanyagokat (és csak azért van ez, hogy ne kelljen 2-3 kg almát kézzel lereszelni) fel szokás hígítani a töltelékanyag "sűrűségére". A háziasszonyok előtt ez elég nyilvánvaló volt, mint az kitetszik a hozzászólásokból.

Mert értették.


A férfiak nem annyira, de ez nem baj, nem ezért szeretünk titeket...:-))))

2009. jan. 29. 22:34
Számomra az az érthetetlen hogy mostanában nem tesznek különbséget a keserű és az édes magvak között pedig életveszélyes különbség van. Gyerekkoromban feltörtük a sárgabarack magját ha édes volt megettük ha keserű eldobtuk.Az elmúlt 30 évben több haláleset volt a keserűmagvak fogyasztása miatt. Az almamagban is van cián.
29. c42a13b98c (válaszként erre: 28. - E71af41436)
2009. jan. 29. 22:32

"és még nem nőtt almafa a hasamba"

Azt te honnan tudod?:-)))

28. e71af41436 (válaszként erre: 27. - E71af41436)
2009. jan. 29. 22:31

és még nem nőtt almafa a hasamba :DDDD



persze ez vicc volt :DDDDDD

27. e71af41436 (válaszként erre: 26. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 29. 22:30

miért???

én gyerek korom óta az almát mindenestől eszem :)))

csak a virágját és a szárát nem eszem meg,de a csutkát simán :)))

26. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 17. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:17

"Megtisztítja előtte az almákat, egyébként szükségtelen"


Az alma magja nem épp egészséges.

25. Burkuska (válaszként erre: 20. - Pné Veronika)
2009. jan. 29. 22:16
Persze,írj!Gyümölcs levesekre kíváncsi vagyok!KÖszi!
24. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 22. - 7abb7adbf0)
2009. jan. 29. 22:15
Meglepő kérdés. Nem szeretem a rostanyagot tölteléknek! Mire jó a száraz rost? Az almatöltelékhez a leve is hozzátartozik nálam.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook